Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
Обзори 2018
Познавате ли правилата?
Трансферна зима 2019

26-04-2011 15:32


Малко класа, малко качество

Малко класа, малко качество

Борис Касабов, специално за BGfootball.com

стани фен

Борис Касабов, специално за BGfootball.com

 

С малки изключения, Великденският кръг в първенството не донесе кой знае колко емоции и най-вече качество. Нормално. Силните си биха, слабите пак изгубиха, а Славия остана вярна на непреходния си манталитет. Всъщност, първенството отдавна не вълнува белите, които след 15 години суша са на една ръка разстояние от Европа. И трябва да се признае, че си го заслужиха, макар трасето да бе особено трудно и на два пъти славистите преминаха почти на магия през преизподнята на дузпите.

И тук голямата роля се падна на наставника Емил Велев. Шампионският манталитет на Джеймс отново сработи и вечно недоволните фенове просто трябва да признаят, че въпреки някои слаби мачове и необясними, но нормални за фирмата и традициите провали, отборът вече има приличен изглед и играе, макар и не непрекъснато, агресивно и с воля. Сега въпросът е ще пожелае ли Венци Стефанов догодина Славия да стане такъв фактор в българския футбол, какъвто исторически се полага на клуба. Защото базата, добрият специалист и основата от играчи е налице и е необходимо да се добави още малко качество. А и разбиране от запалянковците, които макар и малко, няма как да не са фактор във възхода. 

На финала бариерата пред белите ще е особено висока и трудно преодолима, тъй като ЦСКА прави силни мачове и е в незапомнен, при това съвсем не изкуствен възход. Червените заиграха силно и с желание, а за тим с техния манталитет това е решаващ фактор. Радуканов, подобно на Велев, се оказа точният човек и е съвсем нормално с неговото име да са свързани очаквания за един по-различен и можещ ЦСКА. Разбира се, че армейците ще гонят и второто място в първенството, но то по-скоро ще е за морално удовлетворение, ако бъде изпреварен враг номер 1. А той, Левски, започна да излиза от вцепенението, обзело го след кошмарното начало на годината и мачът в Стара Загора бе точното доказателство за това. Макар и без Дембеле, Минев и Тасевски сините показаха добра и идейна игра, напук на „сините доброжелатели”, които тръпнат в сладостна премала, очаквайки поредния провал.

Да, Левски няма да е шампион, за което сам си е виновен. Отборът показа не малко слабости през последните месеци, но когато налице са някакви позитиви, те не бива умишлено да се отричат. Още повече, че левскарите единствени поддържат някаква, макар и тънка като дантела интрига около титлата, а това е добре за иначе постния откъм емоции шампионат. Добре все пак, че в него има тимове като Берое и Локомотив Пд, за да не бъде скуката напълно доминираща.

Колкото до слбаците, те са толкова много, възможностите им тъй ограничени, че човек да си блъска главата, какво просветление свише е необходимо за отговорните фактори да стигнат до очевадния извод. По-малко тимове в А група може и да значат по-малко гласове на конгреса, но със сигурност ще са гаранция за качество. Но на кой ли му пука за качеството?


Тагове: Борис Касабов

Коментари

Още Новини


Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
Букмейкър Рейтинги
Букмейкър Рейтинги

Прогнозите на Букмейкър Рейтинги (15.02.2019)

Прогнозите на Букмейкър Рейтинги (15.02.2019)

Тази седмица те са на Николай Александров, Калоян Христов и Борис Касабов

Ваня Николова
Ваня Николова

ЦСКА най-накрая спря с експериментите

ЦСКА най-накрая спря с експериментите

Скуката на Армията свърши

Букмейкър Рейтинги
Букмейкър Рейтинги

Прогнозите на Букмейкър Рейтинги

Прогнозите на Букмейкър Рейтинги

За тази седмица те са на Стефан Ралчев, Николай Александров и Борис Касабов

назаем

В света на богатите

В света на богатите

Какво се крие зад сухата финансова статистикаНад 16 000 сделки и $7 млрд.

Над 16 000 сделки и $7 млрд.

ФИФА изнесе официални данни за всички трансфери през 2018 г.


Спортни новини