Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
Обзори 2018
Познавате ли правилата?
Трансферна зима 2019

19-12-2014 16:04


Унищожителят в ръжта 2

Унищожителят в ръжта 2

В качеството си на каква инстанция Гонзо слага таван на мечтите на левскарите?

стани фен

Питате ли го тарикат Тошко как лавира между високото положение, възможности и амбиции на Хората и "любовта" на крайните фенове. Първите едва ли са доволни както от спортно-техническите постижения, така и от тоталния колапс на фирмата Левски във финансово отношение, следствие на недалновидни политики в рамките на предходните 4-5 години.

Другите пък, удобно насадени край богатата през времето софра, получаваха по някой къшей (при пълно послушание и подкрепа на Бащицата) и сега отбити от "мандрата"  изразяват безумни претенции за вмешателство в оперативната власт.

Кадърът на ДС обаче към настоящия момент се държи на ниво в играта на интереси и умело се крие на завет зад широкия гръб на една компрометирана легенда.

Последните събития във ФК Левски убедиха всички истински запалянковци в духовната нищета, непоправим инат и пълен егоцентризъм на господина от Пловдив. Наситихме се на непрекъснати оправдания и смешен хленч. Ама, нали виждате нов отбор, много освободени, много привлечени, стиковки в движение, ама стават грешки със свободни агенти, ама след като бихме Лудогорец за малко да поведем колоната, ама имаме потенциал за Лига Европа.

Оооо, безумецо, спри! Тези на сополивите тинейджъри с твой постер над леглото. Ти и само ти си живото олицетворение за пълния и постепенен крах на институцията Левски. На теб и само на теб бе даден няколкократно огромен, колосален кредит на доверие, който ти така и не оправда. Пробваха те навсякъде по веригата и все същите нъцки. А настоящата година бе апотеозът ти.

Селекцията, която натресе на бедничкия Мурсия, би изплашила дори и Карло Анчелоти. Нали ти доведе тези смъртни резерви по други клубове с мотивировката, че носели левскарски дух? Нали ти самият припяваш на сладкогласните клакьори, които виждат в двамата испански анонимника свръхевропейска класа?

Та Стойчовите чужденци ги разнасят по време на мач като есенни листа. Къде ти са, господин Съвършенство, традиционно силните за школата на Левски вратари, къде са ти бековете от съвременен тип, дето не си чоплят носа на тъча и узурпират перманентно противниковото наказателно поле, къде са ти опорните халфове, които да не забиват глава, а да действат с размах и на широк периметър?  

Не на последно място, господин Гонзо, къде са ти мощните тарани тип Буш или Хамза, които да се сръчкат и осигурят пространства за нахлуващи от втора позиция играчи? Горепосочените аргументи за сбъркана селекция биха ти ги хвърлили в лицето дори и обикновени футболни лаици. Знаем, че си от друга порода – мъжкар и мачо, нетърпящ никакви обструкции.

А какво ти пречеше да превъзмогнеш веднъж егото си и да отидеш за момент в сянка за благото на Левски? Да оставиш Херо да си подреди градинката освобождавайки и привличайки футболисти според собствения си доказан мироглед. Да опита да приложи знанията си при формирането на една нова концепция за клуба, включваща вземането на свободни агенти за точно определени постове със скромни финансови претенции, които да не утежняват и без това безумно раздутия за заплати на ментета бюджет.

Каква е тази твоя примиренческа визия за борба за третото място и Купата на България? Нима слоганът на всички левскари не е "До последен дъх"? И в качеството си на каква инстанция слагаш таван на мечтите ни?

Достатъчно въпроси за размисъл, нали, господин Заличител? Не забравяй обаче, че в аналите остават освен спомени за "кървави" голове, такива и за безвремието, обхванало ФК Левски от почти петилетка насам. А за това безвремие ти също ще трябва да поемеш своята (без)отговорност.

Иван Велчев – Кънчара, Стралджа


Тагове: Левски, Георги Иванов-Гонзо

Коментари

Още Новини


Букмейкър Рейтинги
Букмейкър Рейтинги

Прогнозите на Букмейкър Рейтинги

Прогнозите на Букмейкър Рейтинги

Предложенията за тази седмица са на Николай Александров, Борис Касабов и Георги Драгоев

Емилиян Онуфриев
Емилиян Онуфриев

Защо този и не другият?

Защо този и не другият?

Бърз поглед върху това, което се случи около анкетата за футболист на годината

BGfootball.com
BGfootball.com

Венцеслав Стефанов беснее по адрес на ЦСКА

Венцеслав Стефанов беснее по адрес на ЦСКА

Босът на Славия обвини червените, че организирали вота за Футболист на годината, обиди журналисти и доказани футболни капацитети

назаем

Те са отлични играчи, но и не по-лоши пияници

Те са отлични играчи, но и не по-лоши пияници

Алкохолът унищожи много от тях, а други все още оцеяват някаксиСпектакълът на насилието

Спектакълът на насилието

Буенос Айрес е футболната столица на света


21-01-2019
Рождениците днес
Спортни новини