Берое  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Пирин Благоевград  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
Обзорите на 2017 г.
Познавате ли правилата?
Трансферна зима 2018

19-12-2014 16:04


Унищожителят в ръжта 2

Унищожителят в ръжта 2

В качеството си на каква инстанция Гонзо слага таван на мечтите на левскарите?

стани фен

Питате ли го тарикат Тошко как лавира между високото положение, възможности и амбиции на Хората и "любовта" на крайните фенове. Първите едва ли са доволни както от спортно-техническите постижения, така и от тоталния колапс на фирмата Левски във финансово отношение, следствие на недалновидни политики в рамките на предходните 4-5 години.

Другите пък, удобно насадени край богатата през времето софра, получаваха по някой къшей (при пълно послушание и подкрепа на Бащицата) и сега отбити от "мандрата"  изразяват безумни претенции за вмешателство в оперативната власт.

Кадърът на ДС обаче към настоящия момент се държи на ниво в играта на интереси и умело се крие на завет зад широкия гръб на една компрометирана легенда.

Последните събития във ФК Левски убедиха всички истински запалянковци в духовната нищета, непоправим инат и пълен егоцентризъм на господина от Пловдив. Наситихме се на непрекъснати оправдания и смешен хленч. Ама, нали виждате нов отбор, много освободени, много привлечени, стиковки в движение, ама стават грешки със свободни агенти, ама след като бихме Лудогорец за малко да поведем колоната, ама имаме потенциал за Лига Европа.

Оооо, безумецо, спри! Тези на сополивите тинейджъри с твой постер над леглото. Ти и само ти си живото олицетворение за пълния и постепенен крах на институцията Левски. На теб и само на теб бе даден няколкократно огромен, колосален кредит на доверие, който ти така и не оправда. Пробваха те навсякъде по веригата и все същите нъцки. А настоящата година бе апотеозът ти.

Селекцията, която натресе на бедничкия Мурсия, би изплашила дори и Карло Анчелоти. Нали ти доведе тези смъртни резерви по други клубове с мотивировката, че носели левскарски дух? Нали ти самият припяваш на сладкогласните клакьори, които виждат в двамата испански анонимника свръхевропейска класа?

Та Стойчовите чужденци ги разнасят по време на мач като есенни листа. Къде ти са, господин Съвършенство, традиционно силните за школата на Левски вратари, къде са ти бековете от съвременен тип, дето не си чоплят носа на тъча и узурпират перманентно противниковото наказателно поле, къде са ти опорните халфове, които да не забиват глава, а да действат с размах и на широк периметър?  

Не на последно място, господин Гонзо, къде са ти мощните тарани тип Буш или Хамза, които да се сръчкат и осигурят пространства за нахлуващи от втора позиция играчи? Горепосочените аргументи за сбъркана селекция биха ти ги хвърлили в лицето дори и обикновени футболни лаици. Знаем, че си от друга порода – мъжкар и мачо, нетърпящ никакви обструкции.

А какво ти пречеше да превъзмогнеш веднъж егото си и да отидеш за момент в сянка за благото на Левски? Да оставиш Херо да си подреди градинката освобождавайки и привличайки футболисти според собствения си доказан мироглед. Да опита да приложи знанията си при формирането на една нова концепция за клуба, включваща вземането на свободни агенти за точно определени постове със скромни финансови претенции, които да не утежняват и без това безумно раздутия за заплати на ментета бюджет.

Каква е тази твоя примиренческа визия за борба за третото място и Купата на България? Нима слоганът на всички левскари не е "До последен дъх"? И в качеството си на каква инстанция слагаш таван на мечтите ни?

Достатъчно въпроси за размисъл, нали, господин Заличител? Не забравяй обаче, че в аналите остават освен спомени за "кървави" голове, такива и за безвремието, обхванало ФК Левски от почти петилетка насам. А за това безвремие ти също ще трябва да поемеш своята (без)отговорност.

Иван Велчев – Кънчара, Стралджа


Тагове: Левски, Георги Иванов-Гонзо

Коментари

Още Новини


Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Ювентус, Тотнъм и завръщането на ШЛ

Ювентус, Тотнъм и завръщането на ШЛ

Анализ на мача от 1/8-финалите между грандовете от Италия и Англия

BGfootball.com
BGfootball.com

В четвъртък над 8000, а днес 500

В четвъртък над 8000, а днес 500

Лудогорец все някога ще опре до феновете и това, което ще се случи, никак няма да му хареса

Емилиян Онуфриев
Емилиян Онуфриев

Лудогорец отново се блъсна в Другата реалност

Лудогорец отново се блъсна в Другата реалност

От следващия петък обаче отново се влиза изцяло в режим ′България′

назаем

Левски ни показа подобрено нищо

Левски ни показа подобрено нищо

Пролетта за сините започна така, както свърши есентаФутбол(на) пролетна промоция

Футбол(на) пролетна промоция

Фаворитите са си същита, Левски е скучен, а някъде нещата потръгват


23-02-2018
Рождениците днес