Берое  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Пирин Благоевград  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
Правилата на футбола
Лятна подготовка 2017
Трансферно лято 2017

28-02-2017 12:26


Върви ли Левски по пътя на ЦСКА?

Върви ли Левски по пътя на ЦСКА?

Каквото и да се случи, петното върху името на клуба вече е лепнато

стани фен

На Герена в последните дни ври и кипи – скандали на Общото събрание, прехвърляне на акции, смяна на собственици, Спас Русев ту си тръгва, ту не, обявяване на фалит, а междувременно отборът се издъни и на терена срещу опашкаря Локомотив Горна Оряховица и съвсем уби интригата в Първа лига.

Всички тези събития много напомнят на едни други, които вече гледахме преди две години в другия софийски гранд – ЦСКА. Както всичко е тръгнало като нищо "сините" ще последват "червените" и във фалита и изхвърлянето в долните дивизии. ЦСКА фалира със сходни на Левски задължения, но разликата според някои, е че по-голямата част от задълженията на армейците бяха към държавата и по-конкретно към НАП, а по-голямата част от тези на левскарите са към фирмата, която построи прословутата трибуна.

ЦСКА и Локомотив София фалираха, защото нямаше плащания по дълговете им, а при Левски такива плащания според "сините" ръководители има и за това всички левскари трябва да са спокойни за лиценза.

По думите на собственика Спас Русев след като е дошъл на Герена и след направения одит отбора на практика е бил във фалит, от друга страна пък Красимир Иванов, също директор в Левски каза, че клуба все още не е във фалит, но това е възможен сценарий. Според него единствената надежда на Левски, засега, е спонсорския договор с мобилен оператор, който може да извади отбора от финансовия колапс.

Каквото и да се случи, петното върху името на клуба вече е лепнато. Просто Левски от дълги години няма правилно управление, няма правилна политика и често има организационен хаос. Само за последните няколко години се смениха трима собственици (в най-скоро време може би вече четири), десетки директори, които често бяха с неясни функции, десетки треньори, уволнявани след едва няколко слаби мача и най-големия хаос – в клуба се изредиха стотици футболисти, от тях максимум пет можеха да спират топката.

Когато Тодор Батков напусна из форумите по интернет се появиха хиляди одобрителни възгласи, имаше само няколко мнения, че Левски ще плаче за Батков след време... Това време май дойде, колкото и поразии да вършеше адвоката по негово управление имаше поне финансова стабилност.

В този момент всички цесекари потриват ръце и чакат фалита на Левски, за да си върнат всички подигравки с лихвите, тях обаче повече ги е страх да не би "сините" да вземат да оправят положението и да докажат на ЦСКА, че в подобна ситуация има и друг изход освен фалита.


Тагове: Левски, ЦСКА, Вечно дерби

Коментари

Още Новини


Първа лига
следващ мач
Ваня Николова
Ваня Николова

Стига с тия лицензи, да говорим за футбол

Стига с тия лицензи, да говорим за футбол

През последните години се коментираше всичко друго, но не и играта на ЦСКА

Емилиян Онуфриев
Емилиян Онуфриев

Големите надежди

Големите надежди

Лудогорец няма да има проблеми, за Дунав пък Европа може дори да е опасна

Николай Кирилов
Николай Кирилов

Трябва да има по-често такива мачове

Трябва да има по-често такива мачове

Шоуто на стадион Васил Левски беше уникално

назаем

Защо, по дяволите, трябва да понеса цялата вина

Защо, по дяволите, трябва да понеса цялата вина

Сеп Блатер не вижда къде е сбъркалКриворазбраната благотворителност

Криворазбраната благотворителност

Или защо така нареченият ни елит ходи на стадиона само когато е пълен и когато е безплатно