Берое  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Пирин Благоевград  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
100-те дни на Роси
Познавате ли правилата?
Операция Любо Пенев

06-05-2017 13:30


Самотният шампион

Самотният шампион

Има ли по-тъжно нещо за победителя от това да празнува успеха си сам

стани фен

Лудогорец е най-добър в България от години. Нека не са шест, колкото са официално титлите им от снощи насам, но поне четири. Спортно-технически го постигна по лесния начин - с класни играчи, за които плаща трансферни суми и космически за България заплати. Следи ги, анализира и купува. Някъде от този период, последните 3-4 сезона, намали до минимум грешките в селекцията, които бяха в изобилие в началото. Честито на шампиона! Постигна го с постоянство и почти без амплитуда в представянето.

Но как празнува Лудогорец снощи? На празен стадион в Пловдив. Без радващи се гостуващи фенове. Едни играчи просто подскачаха с пресилена радост и модерно размятаха мобифони. Звездите правят такива неща. Снимат се с възторжената публика, която просто отсъстваше.

Как се стигна дотук няма особено значение. Важното е, че е факт. Факт със силата на присъда. Доминантът в България не е гледан дори от собствените си фенове. И тук изобщо не говорим за преднамереност. Или ако говорим, то тя ще е на съвестта на разградчани, които този сезон рядко минават бройката 1500. Едно сравнение - на мача на Дунав в Русе имаше над 12 000 души, докато общият брой на присъствалите на трите домакински мача на Лудогорец от плейофите трудно може да мине 8 000. Изключение са мачовете с Левски и ЦСКА разбира се, което е още един прът в колелото на твърдението, че хората присъстват на мач заради отбора в зелено.

Причините не са толкова важни. Всеки, който пожелае може да ги открие сам. Няма да е много трудно, освен ако не си в самия клуб. Хората, които решително промениха към по-добро представите за организация на един футболен клуб в България, засега не успяват в най-важното - да ангажират трайно и постоянно дори хората в града си.

Иначе Лудогорец ще стане шампион и догодина. Може да е още по-лесно от сега. Може и да е малко по-трудно, но със сигурност ще бъде. Вече има хубава база, на хартия и добра школа. Скоро има и още една лъскава трибуна. И какво от това, когато на мача с Черно море преди няколко дни имаше около 800 души на стадиона?


Тагове: Лудогорец, фенове

Коментари

Още Новини


Калоян Кюркчиев
Калоян Кюркчиев

От Златан по-златен няма!

От Златан по-златен няма!

Обича парите, но повече обича футбола

Калоян Кюркчиев
Калоян Кюркчиев

Ново световно клубно първенство?

Ново световно клубно първенство?

Супер световната клубна купа би трябвало да види бял свят през 2021 г.

Емилиян Онуфриев
Емилиян Онуфриев

Най-сладката работа - съдия зад вратата

Най-сладката работа - съдия зад вратата

Те са безименни и незабележими, но скъпоструващи израстъци на всеки мач

назаем

Най-слабият Милан идва в България

Най-слабият Милан идва в България

Грандът е губил в София - от Академик през 1975 г.Стават ли футболни чудеса по Коледа

Стават ли футболни чудеса по Коледа

Не са невъзможни, но са крайно съмнителни