Берое  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Пирин Благоевград  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
Шампионска лига
Познавате ли правилата?
Вечното дерби

27-07-2017 15:13


Лудогорец ще се усети, дано не е късно

Лудогорец ще се усети, дано не е късно

Мачът с Апоел показа, че плонжовете пред шампиона у нас само му пречат

стани фен

Лудогорец игра слабо и в петия си европейски мач тази календарна година. Игра слабо в повечето от срещите си и в България. В тях обаче обикновено няма проблеми. Взима си ги с класа и помощ откъдето и когато трябва.

Откакто е фактор в българския футбол Лудогорец наред с въпросната класа, винаги има на своя страна или апаратчиците от Централата или съдиите или цели отбори. Миньор и Марек са най-бруталните примери, а "подизпълнителите" (по Венци Стефанов - б.а.) винаги са на линия когато се наложи.

Смешни наказания, подминаване на брутални нарушения, част от които заплашващи кариерите на съперници, осемметрово покриване на вдигната засада, голове от засади в решаващи мачове, съперник излязъл с юношите в решителен мач и друг, който се притеснява да пипне играчи на Лудогорец защото "имат мач в Европа".

Е, мачът в пустинята на Израел показа, че всички те само пречат на отбора. Защото в Европа съдиите са малко по-различни. Не че не правят грешки, но пък са по правило абстрахирани от странични фактори. Затова позволяват игра, която е неясна за лудогорци - по-твърда и директна, а и не надуват свирката за "неправилно дишане".

В някои случаи Лудогорец със сигурност няма вина за случващото се, но резултатът от всичко това е факт. Освен че трудно се движи между двата свята - нашенският и реалният, отборът започна да губи "неутралния" зрител. Миналата година в Шампионската лига Лудогорец не напълни нито веднъж стадиона в София. А възгласите при 3:2 за Арсенал прочетоха най-добре присъдата. Тази година, ако се подвизава на него - ще се види, че тенденцията е необратима.

И хайде да не си кривим душите - мачът с Апоел направи щастливи повечето фенове на футбола у нас - всички цесекари със сигурност, а и много от колегите им от синия ъгъл. Защото ощетените винаги са много по-чувствителни, когато стане дума за справедливост. И никой не е виновен на шампионите, че стигнаха дотук. Те ще го разберат, но за тяхно съжаление може да е твърде късно.


Тагове: Лудогорец, Шампионска лига, Апоел Беер Шева

Коментари

Още Новини


Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Messi que un club

Messi que un club

Или как Барселона отстрани Челси

Емилиян Онуфриев
Емилиян Онуфриев

Красивата игра да върви по дяволите!

Красивата игра да върви по дяволите!

И ЦСКА, и Левски знаят - важни са резултатите

Златка Замова
Златка Замова

Когато футболът прави рязък завой

Когато футболът прави рязък завой

Зидан пак герой, Почетино за два часа – от фаворит в полуизгнанник

назаем

Методи и традиции за тормоз над футболните рефери

Методи и традиции за тормоз над футболните рефери

Материал от архива на сп. СПРИНТТака се калява стоманата

Така се калява стоманата

Това, което се случи в последните секунди в Благоевград, е сигнал към съперниците на ЦСКА


19-03-2018
Рождениците днес