Берое  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Пирин Благоевград  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
Обзорите на 2017 г.
Познавате ли правилата?
Трансферна зима 2018

03-08-2017 14:48


БФС раздава тренировъчни пособия на 100 аматьорски клуба

БФС раздава тренировъчни пособия на 100 аматьорски клуба

Централата ще осигури и безплатни билети за мачовете с Швеция и Франция

стани фен

Българският футболен съюз кандидатства и спечели проект по програмата "FIFA Forward" към Световната футболна централа, като основната цел на проекта е подпомагането на аматьорските футболни клубове. Близо 100 клуба в аматьорския футбол в България от Трета лига и А областните групи ще бъдат обезпечени материално с всички необходими тренировъчни пособия съобразно индивидуалните им нужди - 1500 топки с лиценз FIFA, 640 мрежи за врати, 1320 флагчета за корнер и 6000 конуси.

Математиката показва, че всеки клуб би трябвало да получи по 15 топки, шест мрежи за врати, 60 конуса и... по 13 флагчета за общо четирите ъгъла на терена на стадиона си.

Тимовете от Трета лига ще имат възможност да се възползват от новите топки със старта на новия сезон, жребият за който бе теглен тази седмица (всички без Северозападната - б.р.).

Като основа на футболната пирамида развитието на аматьорския футбол е сред приоритетите на Българския футболен съюз, твърди Централата в съобщение в сайта си.

Българският футболен съюз и Националното сдружение на Общините в Република България планират да организират работна среща, в която ще вземат участие Зоналните и Областни председатели на БФС и отговорниците по спорт към 28-те областни центрове. На семинара ще бъдат представени и разяснени всички съвременни тенденции и добри практики в развитието на масовия футбол, в частност на ниво детски градини и начално образование 1-4 клас за момчета и момичета, като инструмент за здравословен начин на живот.

БФС ще осигури и по-пълен стадион за мачовече с Швеция и Франция като предостави билети на всеки от аматьорските футболни клубове за домакинските мачове на България в световните квалификации.


Тагове: БФС, топки, конуси, мрежи, флагчета

Коментари

Още Новини


Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Ювентус, Тотнъм и завръщането на ШЛ

Ювентус, Тотнъм и завръщането на ШЛ

Анализ на мача от 1/8-финалите между грандовете от Италия и Англия

BGfootball.com
BGfootball.com

В четвъртък над 8000, а днес 500

В четвъртък над 8000, а днес 500

Лудогорец все някога ще опре до феновете и това, което ще се случи, никак няма да му хареса

Емилиян Онуфриев
Емилиян Онуфриев

Лудогорец отново се блъсна в Другата реалност

Лудогорец отново се блъсна в Другата реалност

От следващия петък обаче отново се влиза изцяло в режим ′България′

назаем

Футбол(на) пролетна промоция

Футбол(на) пролетна промоция

Фаворитите са си същита, Левски е скучен, а някъде нещата потръгватНетърпеливи за решаващия момент

Нетърпеливи за решаващия момент

Благодарение на ЦСКА се случва нещо, отдавна забравено по нашите терени