Берое  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Пирин Благоевград  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
Футболът и науката
Шампионска лига
Вечното дерби

03-08-2017 14:48


БФС раздава тренировъчни пособия на 100 аматьорски клуба

БФС раздава тренировъчни пособия на 100 аматьорски клуба

Централата ще осигури и безплатни билети за мачовете с Швеция и Франция

стани фен

Българският футболен съюз кандидатства и спечели проект по програмата "FIFA Forward" към Световната футболна централа, като основната цел на проекта е подпомагането на аматьорските футболни клубове. Близо 100 клуба в аматьорския футбол в България от Трета лига и А областните групи ще бъдат обезпечени материално с всички необходими тренировъчни пособия съобразно индивидуалните им нужди - 1500 топки с лиценз FIFA, 640 мрежи за врати, 1320 флагчета за корнер и 6000 конуси.

Математиката показва, че всеки клуб би трябвало да получи по 15 топки, шест мрежи за врати, 60 конуса и... по 13 флагчета за общо четирите ъгъла на терена на стадиона си.

Тимовете от Трета лига ще имат възможност да се възползват от новите топки със старта на новия сезон, жребият за който бе теглен тази седмица (всички без Северозападната - б.р.).

Като основа на футболната пирамида развитието на аматьорския футбол е сред приоритетите на Българския футболен съюз, твърди Централата в съобщение в сайта си.

Българският футболен съюз и Националното сдружение на Общините в Република България планират да организират работна среща, в която ще вземат участие Зоналните и Областни председатели на БФС и отговорниците по спорт към 28-те областни центрове. На семинара ще бъдат представени и разяснени всички съвременни тенденции и добри практики в развитието на масовия футбол, в частност на ниво детски градини и начално образование 1-4 клас за момчета и момичета, като инструмент за здравословен начин на живот.

БФС ще осигури и по-пълен стадион за мачовече с Швеция и Франция като предостави билети на всеки от аматьорските футболни клубове за домакинските мачове на България в световните квалификации.


Тагове: БФС, топки, конуси, мрежи, флагчета

Коментари

Още Новини


Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
Емилиян Онуфриев
Емилиян Онуфриев

ФК Шефийлд - първите са с предимство

ФК Шефийлд - първите са с предимство

На днешният ден е създаден най-старият футболен клуб в света

BGfootball.com
BGfootball.com

Дерби в плен на посредствеността

Дерби в плен на посредствеността

Левски и ЦСКА играха слабо, само публиката беше на ниво

Емилиян Онуфриев
Емилиян Онуфриев

Приятният проблем на Лудгорец

Приятният проблем на Лудгорец

След няколко месеца Херо ще изпадне в сериозна дилема

назаем

С Херо вече е друго, Лудогорец е различен

С Херо вече е друго, Лудогорец е различен

Успехът в Португалия е изцяло негова заслугаДербито си върна високата котировка

Дербито си върна високата котировка

Зад мача освен футбол отново личат интереси и разбира се - политика


24-10-2017
Рождениците днес