Берое  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Пирин Благоевград  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
Обзорите на 2017 г.
Познавате ли правилата?
Трансферна зима 2018

05-08-2017 13:37


Локо Горна тръгва от дъното

Локо Горна тръгва от дъното

Селекцията ни беше много бавна и трудна, Втора лига сега е по-силна от миналогодишната, смята спортният директор Ивайло Йорданов

стани фен

Спортният директор на Локо ГО Ивайло Йорданов може да е легенда на клуба, но е сред най-евтините му служители. Заплатата му е смешна за футболните стандарти, но пък той казва, че може да си го позволи.

Не завися от футбола, но от това разбирам и това мога да правя. Получил съм много от Локомотив и искам да върна жеста. Убеден съм, че този град заслужава отбор в елита. Помня как стадионът се напълни за моя бенефис през 2007 г. и не вярвам футболните хора тук да са се променили толкова, че да не се върнат на стадиона, ако има добри игри. Искам да създадем организация на прилично европейско ниво или като на големите български клубове. Да изградим школа и да имаме стабилно присъствие сред най-добрите“, обяснява целите си при железничарите героят от САЩ′94.

"Събрахме добри футболисти, макар че това се оказа по-трудно от очакваното. Тепърва обаче те трябва да се сработят, за да станат отбор. За това се иска време. Това не е оправдание, не съм от хората, които си търсят извинения. Но такива са фактите. Селекцията беше много бавна и трудна, това до голяма степен попречи на отбора да придобие облик преди началото на първенството. На треньора сега му е много трудно и трябва много работа оттук насетне“, добави Йорданов пред regnews.net.

"Аз съм доволен, че виждам желание. Не само по време на официалните мачове, но и по време на тренировките. Пак казвам, че да стане отбор трябва да мине време. Но поне първото условие – желанието да се работи и да се развиват нещата, го има. Така че следва работа, много работа. Така се прави боеспособен отбор. Имаме 21 играчи – 21 характера. Не можем да очакваме, че ще бъдат приятели, но трябва да имат уважение един към друг и към треньорите. Всички трябва да гледаме в една посока, защото иначе е много трудно. Това се отнася и до отношенията между ръководство, треньорски щаб и футболисти. Ако всеки тегли към себе си, нищо няма да се получи. Решенията за отбора на този етап ги вземам аз. Надявам се новото Общо събрание да избере в ръководството хора, които ще помагат на клуба, а няма да му пречат. Понякога обаче е по-лошо да работиш с някого, който иска да помага, но не разбира. Затова винаги казвам, че всеки трябва да работи това, което знае и може. Иначе няма нищо лошо да има различни мнения и спорове. Нали казват, че в спора се ражда истината. Искам така да организираме работата в клуба, че да се приближим до прилично европейско ниво".

"Трябва ни да тръгнем от дъното – от децата и школата. За съжаление покрай грижите с представителния отбор нямам време да обърна сериозно внимание на ДЮШ, но и това трябва да стане. Искаме тук да израстват добри играчи", каза още Йорданов.

Относно битката за Първа лига той заяви: "Групата е много силна. Доста отбори вече афишираха амбиции да играят в елита. Струва ми се, че някои могат да си го позволят. Аз по принцип съм свикнал да не подценявам никого и да се отнасям с респект към всеки съперник. Но Втора лига сега е по-силна от миналата година и на никой няма да му е лесно. На първо време трябва да изградим конкурентоспособен отбор, който да не се притеснява от никой в групата и винаги да излиза за победа. Оттам насетне всичко може да се случи. Във футбола понякога трябва и малко късмет. Но, разбира се, без високи цели няма защо да влизаш в състезание".


Тагове: Локомотив Горна Оряховица, Втора лига, Ивайло Йорданов

Коментари

Още Новини


Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Ювентус, Тотнъм и завръщането на ШЛ

Ювентус, Тотнъм и завръщането на ШЛ

Анализ на мача от 1/8-финалите между грандовете от Италия и Англия

BGfootball.com
BGfootball.com

В четвъртък над 8000, а днес 500

В четвъртък над 8000, а днес 500

Лудогорец все някога ще опре до феновете и това, което ще се случи, никак няма да му хареса

Емилиян Онуфриев
Емилиян Онуфриев

Лудогорец отново се блъсна в Другата реалност

Лудогорец отново се блъсна в Другата реалност

От следващия петък обаче отново се влиза изцяло в режим ′България′

назаем

Футбол(на) пролетна промоция

Футбол(на) пролетна промоция

Фаворитите са си същита, Левски е скучен, а някъде нещата потръгватНетърпеливи за решаващия момент

Нетърпеливи за решаващия момент

Благодарение на ЦСКА се случва нещо, отдавна забравено по нашите терени