Берое  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Пирин Благоевград  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
Обзорите на 2017 г.
Познавате ли правилата?
Трансферна зима 2018

29-08-2017 20:22


Държавата ще проверява поразиите по терена в Русе

Държавата ще проверява поразиите по терена в Русе

Според изпълнителя, клубът го използва повече от нормалното, а грижите са недостатъчни

стани фен

Министерството на младежта и спорта (ММС) ще назначи комисия, която да излезе със становище, чия е вината за лошото състояние на терена на Градския стадион в Русе, за чийто ремонт бяха отпуснати целеви финансови средства от държавата.

Целта е да бъдат проверени твърденията и на двете страни в спора за терена на стадиона.

В комисията ще бъдат поканени експерти, които да проверят дали проблемите на терена се дължат на неизправност в дренажната система или настройката на поливната инсталация, както и дали изпълнителят е спазил изискванията на работния проект.

При предаване на съоръжението собственикът Община Русе е получила "Предписание на мероприятията за поддържане на футболен терен" от производителя на тревните чимове. Затова комисията ще изиска и дневник на операциите по поддръжка на тревния чим и списъка на машините, налични на стадиона за обработка на тревните площи.

Ще бъде поискан и графикът на тренировките на клуба, за да бъде проверено твърдението, че футболният клуб е провеждал повече от допустимите тренировки и мачове на терена.

Министерство на младежта и спорта беше Възложител на ремонт и модернизация на градския стадион в Русе по Договор от 14.10.2016 г., а Изпълнител е ТАРКТУР ЕООД. Ремонтът включваше изграждане на осветление и терен на стадиона, за да може стадионът да отговаря на изискванията на БФС и отборът на Дунав (Русе) да играе домакинските си мачове в Първа лига в града. Работният проект за ремонт и модернизация на стадиона е на собственика му Община Русе.

Изпълнението на терена е на стойност близо 280 000 лв. Община Русе представлявана от зам.- кмета инж. Димитър Наков е подписала с ТАРКТУР ЕООД констативни протоколи на 25.03.2017 г. (за поливна инсталация, дренажна инсталация и положено тревно покритие) и на 31.03.2017 г. (за конструкция на пилоните и монтирани прожектори за осветление) т.е. Община Русе е приела работата на  Изпълнителя по договора. Официални мачове на отбора на Дунав (Русе) се играят на стадиона от 28.04.2017 г. През юни 2017 г. Градския стадион в Русе получи и лиценз от УЕФА, за да може „Дунав“ (Русе) да играе мачовете си от предварителните кръгове за Лига Европа на него.

На 05.07.2017 г., 18.07.2017 г. и 16.08.2017 г. в ММС са получени писма от кмета на Община Русе Пламен Стоилов с оплаквания за състоянието на стадиона. ММС в качеството си на Възложител по Закона за обществените поръчки (ЗОП) е изпратило писма до ТАРКТУР ЕООД  (20.07.2017 г. и 21.08.2017 г.), с които е указано да провери фактическото състояние и да изпълни условията на гаранцията. По Договора между ММС и ТАРКТУР ЕООД е вписан гаранционен срок от 7 години за изпълнението на строително-монтажните дейности. Фирмата изпълнител е приела някои от констатираните от Община Русе дефекти извън терена и работи по отстраняването им, но не приема, че са изпълнени условията на гаранцията на терена на стадиона.


Тагове: Дунав Русе, терен, проверка

Коментари

Още Новини


BGfootball.com
BGfootball.com

Най-голямата победа*

Най-голямата победа*

В памет на Сирил Риджъс

Валентин Маринов
Валентин Маринов

Хайде по-спокойно, това е само една анкета

Хайде по-спокойно, това е само една анкета

Отмина церемонията за Млад спортист на годината в анкетата на Viasport.bg за 2017 г., но продължават да валят въпроси

Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Как Ливърпул взе трите точки от Лестър

Как Ливърпул взе трите точки от Лестър

Детайлен анализ на мача от Висшата лига игран в последните часове на 2017-та година

назаем

Нов автогол! Но съдията може и да не го признае

Нов автогол! Но съдията може и да не го признае

Левски се отплаща за многото подаръци, които получи през есентаИзбори по байганьовски

Избори по байганьовски

Едно магаре тури за кандидат, и магарето ще ти избера, казваше героят на Алеко