Берое  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Пирин Благоевград  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
100-те дни на Роси
Познавате ли правилата?
Операция Любо Пенев

10-09-2017 18:00


Южна Дивизия обясни инцидента с Дългия

Южна Дивизия обясни инцидента с Дългия

Посегнаха на Левскарщината, твърдят феновете

стани фен

Фенската фракция на Левски "Южна дивизия" излезе с официално изявление относно случилото се в Сектор "Б" по време на нулевото равенство с шампиона на България Лудогорец по-рано тази седмица. На 6 септември стадион "Георги Аспарухов" за първи път от дълго време насам се препълни, но въпреки празничната обстановка, настроението сред привържениците бе помрачено от инцидент със сина на легендата на "сините" Петър Петров - Адриян.

Феновете на 26-кратния шампион от "Южна дивизия" определиха нападението му като посягане “срещу Левскарщината, срещу Свободата, срещу последните останали ценности и идеали на това свещено до скоро място - Сектор "Б".

Ето и позицията на "Южна дивизия", публикувана във Фейсбук:

Здравейте, приятели Левскари!

Датата е 6-ти септември 2017 година - празник за всички Българи! Минали са 132 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. В този ден хиляди очакват още един празник - този път на стадион „Георги Аспарухов“, където един преобразен син отбор е готов да зарадва зажаднелите за хубав футбол и красиви победи негови привърженици. Стадионът е пълен, трибагреник се шири по цялата му периферия, а националният девиз "Съединението прави силата" гордо бива разпъван от едни от последните останали романтици в сектора зад вратата.

Тук някъде трябва дебело да подчертаем и заявим, че появилите се информации, че ЮЖНА ДИВИЗИЯ се е завърнала в Сектор Б, не отговарят по никакъв начин на реалността. Слуховете за обединение бе поредната добре изиграна пиеса и прах в очите на обикновения зрител. Имаше лансирана идея за създаването на нова УЛТРА организация, обединяваща останалите фракции, която да се занимава с развитието на публиката на ЛЕВСКИ в тази насока. Да събира средства за хореографии, да изработва артикули, да дава отчети за събраните средства и къде биват изразходвани те. Всичко наглед звучеше фантастично, но като че ли "този филм сме го гледали". Ние като организация взехме решение, че няма как за пореден път да се доверим на празни приказки и обещания. Въпреки това Дългия реши в името на ЛЕВСКИ и неговата публика да се завърне, заедно с други организации, които бяха спрели посещението си на мачове, в последен опит да възродят мястото, наречено Сектор Б, и да го върнат там, където му е мястото – на върха. А резултатите в последните мачове бяха видни за всички и се усещаше подобрение в поведението и пеенето по време на двубоите.

За да дойде и най-посетеният мач за тази година – домакинство на Лудогорец. Случилото се през второто полувреме на мача в Сектор Б говори само за едно. Хората, узурпирали святото място, не искат силен Сектор, не искат единна синя публика, не искат обединения, не искат пълни трибуни. От този момент, когато някой ви заговори за "его", просто се изсмейте. Ако някой е искал да откаже Дългия от това да помага за развитието на Сектор Б, то това е можело да стане по хиляди различни начини. Случилото се в началото на второто полувреме по време на най-посетения за годината мач, в сектор пълен с привърженици от цяла България, както с жени, деца, с възрастни и нищо неподозиращи хора, ясно говори само за едно. Идеята не е била да се нападне Дългия като личност. Този път нападението бе организирано срещу Левскарщината, срещу Свободата, срещу последните останали ценности и идеали на това свещено до скоро място.

"И в онзи ден глухите ще чуят думи, като че ли се четат от книга, и очите на слепите ще прогледнат от мрака и тъмнината."

Онзи ден дойде! И за малките деца вече е ясно, че проблемът никога не е бил и не е между отделни групи, както много удобно се опитват да го изкарат малцина в последните месеци. Всяка група, всяка личност, която покаже собствено мнение, която покаже креативност, познания и възможности да развива този сектор бива поставяна под натиск. На такъв бе подложен ФОНД СЕКТОР Б преди години, на такъв сме подлагани и ние. Нашата организация е поставена под такъв явен натиск от деня, в който гласно заявихме схемите, в които вкарва отбора Иво Тонев и върхушката покрай него. Последвалите събития с най-голяма ескалация на напрежение - пиесата в Сектор А - не успя да ни спре. Опитът Дългия да бъде спрян по този циничен начин ще се сгромоляса още по-силно и звучно. Надяваме се xората да са направили своя избор и той да лъсне още в следващите домакински мачове!


Тагове: Левски, Адриан Петров, фенове, инцидент

Коментари

Още Новини


Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
Калоян Кюркчиев
Калоян Кюркчиев

Левски ала италиано

Левски ала италиано

Този тим обаче започна отново да забавя своето развитие

BGfootball.com
BGfootball.com

Стадион Варна май скоро няма да има

Стадион Варна май скоро няма да има

По строежа почти не се работи, хора се навъртат едва от няколко дни

Калоян Кюркчиев
Калоян Кюркчиев

Un amore grande

Un amore grande

Модена остава един спомен от един друг италиански футбол – този, в който честната игра се цени

назаем

Най-тежката футболна диктатура в историята

Най-тежката футболна диктатура в историята

Най-добре ще е направо Марк Бата и Петър Петров да ръководят предстоящия четвъртфинал на Армията за купатаДелио Роси още ли не си е подал оставката

Делио Роси още ли не си е подал оставката

Левски спря за малко, но пак продължи пътя си надолу


22-11-2017
Рождениците днес