Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
Трансферно лято 2018
Познавате ли правилата?
Мондиал 2018

10-09-2017 18:00


Южна Дивизия обясни инцидента с Дългия

Южна Дивизия обясни инцидента с Дългия

Посегнаха на Левскарщината, твърдят феновете

стани фен

Фенската фракция на Левски "Южна дивизия" излезе с официално изявление относно случилото се в Сектор "Б" по време на нулевото равенство с шампиона на България Лудогорец по-рано тази седмица. На 6 септември стадион "Георги Аспарухов" за първи път от дълго време насам се препълни, но въпреки празничната обстановка, настроението сред привържениците бе помрачено от инцидент със сина на легендата на "сините" Петър Петров - Адриян.

Феновете на 26-кратния шампион от "Южна дивизия" определиха нападението му като посягане “срещу Левскарщината, срещу Свободата, срещу последните останали ценности и идеали на това свещено до скоро място - Сектор "Б".

Ето и позицията на "Южна дивизия", публикувана във Фейсбук:

Здравейте, приятели Левскари!

Датата е 6-ти септември 2017 година - празник за всички Българи! Минали са 132 години от Съединението на Княжество България с Източна Румелия. В този ден хиляди очакват още един празник - този път на стадион „Георги Аспарухов“, където един преобразен син отбор е готов да зарадва зажаднелите за хубав футбол и красиви победи негови привърженици. Стадионът е пълен, трибагреник се шири по цялата му периферия, а националният девиз "Съединението прави силата" гордо бива разпъван от едни от последните останали романтици в сектора зад вратата.

Тук някъде трябва дебело да подчертаем и заявим, че появилите се информации, че ЮЖНА ДИВИЗИЯ се е завърнала в Сектор Б, не отговарят по никакъв начин на реалността. Слуховете за обединение бе поредната добре изиграна пиеса и прах в очите на обикновения зрител. Имаше лансирана идея за създаването на нова УЛТРА организация, обединяваща останалите фракции, която да се занимава с развитието на публиката на ЛЕВСКИ в тази насока. Да събира средства за хореографии, да изработва артикули, да дава отчети за събраните средства и къде биват изразходвани те. Всичко наглед звучеше фантастично, но като че ли "този филм сме го гледали". Ние като организация взехме решение, че няма как за пореден път да се доверим на празни приказки и обещания. Въпреки това Дългия реши в името на ЛЕВСКИ и неговата публика да се завърне, заедно с други организации, които бяха спрели посещението си на мачове, в последен опит да възродят мястото, наречено Сектор Б, и да го върнат там, където му е мястото – на върха. А резултатите в последните мачове бяха видни за всички и се усещаше подобрение в поведението и пеенето по време на двубоите.

За да дойде и най-посетеният мач за тази година – домакинство на Лудогорец. Случилото се през второто полувреме на мача в Сектор Б говори само за едно. Хората, узурпирали святото място, не искат силен Сектор, не искат единна синя публика, не искат обединения, не искат пълни трибуни. От този момент, когато някой ви заговори за "его", просто се изсмейте. Ако някой е искал да откаже Дългия от това да помага за развитието на Сектор Б, то това е можело да стане по хиляди различни начини. Случилото се в началото на второто полувреме по време на най-посетения за годината мач, в сектор пълен с привърженици от цяла България, както с жени, деца, с възрастни и нищо неподозиращи хора, ясно говори само за едно. Идеята не е била да се нападне Дългия като личност. Този път нападението бе организирано срещу Левскарщината, срещу Свободата, срещу последните останали ценности и идеали на това свещено до скоро място.

"И в онзи ден глухите ще чуят думи, като че ли се четат от книга, и очите на слепите ще прогледнат от мрака и тъмнината."

Онзи ден дойде! И за малките деца вече е ясно, че проблемът никога не е бил и не е между отделни групи, както много удобно се опитват да го изкарат малцина в последните месеци. Всяка група, всяка личност, която покаже собствено мнение, която покаже креативност, познания и възможности да развива този сектор бива поставяна под натиск. На такъв бе подложен ФОНД СЕКТОР Б преди години, на такъв сме подлагани и ние. Нашата организация е поставена под такъв явен натиск от деня, в който гласно заявихме схемите, в които вкарва отбора Иво Тонев и върхушката покрай него. Последвалите събития с най-голяма ескалация на напрежение - пиесата в Сектор А - не успя да ни спре. Опитът Дългия да бъде спрян по този циничен начин ще се сгромоляса още по-силно и звучно. Надяваме се xората да са направили своя избор и той да лъсне още в следващите домакински мачове!


Тагове: Левски, Адриан Петров, фенове, инцидент

Коментари

Още Новини


Златка Замова
Златка Замова

Как татуирано човече закопа цяла нация

Как татуирано човече закопа цяла нация

Аржентина чака поне оставка от Сампаоли за унижението в Русия

Златка Замова
Златка Замова

Кой какви ги забърка на старта в Русия

Кой какви ги забърка на старта в Русия

Световното ни радва с неочаквани събития и мач шедьовър

BGfootball.com
BGfootball.com

Бай Ганьо футболист

Бай Ганьо футболист

Недъзите на родния футбол са неизкореними и чрез германска програма

назаем

Технологии на SAP помагат на германския футбол

Технологии на SAP помагат на германския футбол

Изкуственият интелект и машинното обучение играят ключова роляТръгвам си, защото тялото ме моли

Тръгвам си, защото тялото ме моли

Надявам се да има още много футбол в мен, искам да играя до 40, но не знам дали ще го направя, споделя Андрес Иниеста


23-06-2018
Рождениците днес
Спортни новини