Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
Какво ни чака?
Познавате ли правилата?
Първа лига

28-09-2017 11:01


Към феновете: Внимавайте с житейските мъдрости по стадионите!

Към феновете: Внимавайте с житейските мъдрости по стадионите!

БФС взе да глобява за такива, BGfootball.com представя някои от най-опасните

стани фен

"По сезиране от Комисия "Етика и феърплей", на основание чл.4, във връзка с чл.5, ал.1 и чл.6, ал.8, за нецензурни и вулгарни скандирания и транспарант – ДК наказва ПОФК "Ботев" гр. Враца с имуществена санкция в размер на 250 лева".

Транспарантът е този, който е показан на снимката. Сам по себе си е житейска мъдрост. Присаждането на коса е въпрос на суета, питайте Уейн Рууни например. Вече има различни начини и технологии. Модерното е ефективно, макар и не толкова лицеприятно. Поне според това, което четем за известните.

Едно време когато сваляхме момичетата неизменно се стигаше до въпроса: "Ти нямаш ли срам?", а отговорът винаги беше: "Не, оперираха ме от това". Сега разбираме, че сме били пред угрозата да получим 250 лв глоба, тъй като сме засегнали нечии чувства. Същото е и с "честта". Нея или я имаш или не. Нито могат да ти я вземат, нито да ти я присадят. Физиология от 20 и началото на 21 век. За 22-ри още не знаем, няма как и да разберем.

В BGfootball.com седнахме да помислим какво още би могло да докара глоба на футболен клуб.

"Ти го плюеш, той вика - дъжд вали"
Лаф, който струва между 250 и 300 лв. Зависи от уменията на плюене и дали ще се съчетаят с атмосферните условия. Глобата варира според сезона. През лятото ще е повече, тъй като валежите са по-малко.

"Ако го изпъдиш от вратата, то се навира през прозореца"
Знаем разновидност на тази поговорка - "Ти го пуснеш под масата, той се качи на нея". Обяснявам си го с разтегливите разбирания за правата и липсата на усещане за задълженията. Ако се свърже с участието на Тити Папазов в сутрешния блок на bTV и изказването му по адрес на Моци и Дяков, парите излитат нагоре.

"Ако е гарга, да е рошава!"
Тук нещата опират до сутрешен тоалет и отново окосмяване. Не се знае кой може да се разпознае в транспаранта и какви права има. Варират от гореспоменатите 250 лв, до публично оплюване на настоящ национал, който ще почне да отказва поканите на Хубчев и ще се закани да оправи българския футбол. Един ден...

"Ако вървиш след бръмбар, ще стигнеш до лайно"
След такъв надпис няма спасение, дори и да смениш някоя буква от последната дума със звездичка. Уверяваме ви, че никой няма да се разпознае в бръмбара. Вадете портфейла за между 1000-2000 лв

"Ако искаш да познаеш човека, дай му власт"
Ах, тук вече навлизаме в конкретика. Помните ли какви песни пеехме през 1994-а? Как не спяхме, как след победата над Гърция вече изпълнявахме едни и същи ритуали преди мач. Някои едва издържаха, след много изпита бира, до стискане за тоалетна до 68-та минута, щото иначе "щяха да из*****т късмета на нашите". Бяхме убедени, че имаме най-добрия вратар, най-добрата "седмица" и най-гениалния "плешивец". Последното не си го и помисляйте да го славите по стадионите, че не се знае. После същите получиха власт и малко ги поразлюбихме... Живот! Внимавайте с поговорката на стадионите - подозираме, че глобата ще мине 3000 лв.

"Ако искаш да вземаш, научи се да даваш"
Другият й вариант го знаем от Нерезанов от "Маргарит и Маргарита" - "За да получиш, първо трябва да дадеш". Транспарантът е хлъзгав, тъй като си представете, че ви пуснат гол от засада и после цял живот ви гледат в ръцете. 500 лв глоба - ей така за идеята.

"Ако не щеш мира, на ти секира!"
Категорично ДА НЕ СЕ използва, тъй като вече излизаме от рамките на мъдростта и навлизаме в сфера, в която може да си имаме работа с полицията. Неясна глоба.

"Човек се учи от що му се случи"
Също може да мине за заплаха, въпреки че е неоспорима житейска мъдрост. Внимавайте към кого го адресирате. Най-готови да глобяват са тези, които са "се хванали на едикойси за шлифера". Неясна глоба.

"След добра работа — добро ядене"
А може и пиене. Който го напише и изтипоса на стадиона, върви по тънък лед. Според обидчиви началници в БФС след добра работа следва Преслава, диви танци и близка среща със софрата. За десет години не сме чули да признават провал. Ако ги слушаме - работата не е добра, а отлична. Съответно и яденето и веселбата след това. А за глоба си плаче всеки, който гледа в чуждата паница.


Тагове: БФС, лозунги, транспаранти, житейски мъдрости

Коментари

Още Новини


Шампионски плейоф
последен мач
Шампионски плейоф
следващ мач
Букмейкър Рейтинги
Букмейкър Рейтинги

Прогнозите на Букмейкър Рейтинги (17.05.2019)

Прогнозите на Букмейкър Рейтинги (17.05.2019)

Тази седмица мненията си дават Николай Александров, Стефан Ралчев, Борис Касабов и неповторимия Емил Велев - Кокала

Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Приключенията на Пеп, Юрген и останалите (първа част)

Приключенията на Пеп, Юрген и останалите (първа част)

Как се представиха отборите на Манчестър Сити и Ливърпул през изминалия сезон

BGfootball.com
BGfootball.com

Чао през задната врата

Чао през задната врата

Изнизването на Хубчев не беше красиво, но то е венецът на двете нулеви години за националния отбор

назаем

Сривът на Барса подхранва въпроси за идентичността

Сривът на Барса подхранва въпроси за идентичността

Думите на Меси бяха обет, обещание, което той не успя да изпълниСити взе титлата, но шампионите са два

Сити взе титлата, но шампионите са два

В сезон, в който 32 пъти се сменяше водачеството, няма как да е другояче


Спортни новини