Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
Трансферно лято 2018
Познавате ли правилата?
Мондиал 2018

28-09-2017 11:01


Към феновете: Внимавайте с житейските мъдрости по стадионите!

Към феновете: Внимавайте с житейските мъдрости по стадионите!

БФС взе да глобява за такива, BGfootball.com представя някои от най-опасните

стани фен

"По сезиране от Комисия "Етика и феърплей", на основание чл.4, във връзка с чл.5, ал.1 и чл.6, ал.8, за нецензурни и вулгарни скандирания и транспарант – ДК наказва ПОФК "Ботев" гр. Враца с имуществена санкция в размер на 250 лева".

Транспарантът е този, който е показан на снимката. Сам по себе си е житейска мъдрост. Присаждането на коса е въпрос на суета, питайте Уейн Рууни например. Вече има различни начини и технологии. Модерното е ефективно, макар и не толкова лицеприятно. Поне според това, което четем за известните.

Едно време когато сваляхме момичетата неизменно се стигаше до въпроса: "Ти нямаш ли срам?", а отговорът винаги беше: "Не, оперираха ме от това". Сега разбираме, че сме били пред угрозата да получим 250 лв глоба, тъй като сме засегнали нечии чувства. Същото е и с "честта". Нея или я имаш или не. Нито могат да ти я вземат, нито да ти я присадят. Физиология от 20 и началото на 21 век. За 22-ри още не знаем, няма как и да разберем.

В BGfootball.com седнахме да помислим какво още би могло да докара глоба на футболен клуб.

"Ти го плюеш, той вика - дъжд вали"
Лаф, който струва между 250 и 300 лв. Зависи от уменията на плюене и дали ще се съчетаят с атмосферните условия. Глобата варира според сезона. През лятото ще е повече, тъй като валежите са по-малко.

"Ако го изпъдиш от вратата, то се навира през прозореца"
Знаем разновидност на тази поговорка - "Ти го пуснеш под масата, той се качи на нея". Обяснявам си го с разтегливите разбирания за правата и липсата на усещане за задълженията. Ако се свърже с участието на Тити Папазов в сутрешния блок на bTV и изказването му по адрес на Моци и Дяков, парите излитат нагоре.

"Ако е гарга, да е рошава!"
Тук нещата опират до сутрешен тоалет и отново окосмяване. Не се знае кой може да се разпознае в транспаранта и какви права има. Варират от гореспоменатите 250 лв, до публично оплюване на настоящ национал, който ще почне да отказва поканите на Хубчев и ще се закани да оправи българския футбол. Един ден...

"Ако вървиш след бръмбар, ще стигнеш до лайно"
След такъв надпис няма спасение, дори и да смениш някоя буква от последната дума със звездичка. Уверяваме ви, че никой няма да се разпознае в бръмбара. Вадете портфейла за между 1000-2000 лв

"Ако искаш да познаеш човека, дай му власт"
Ах, тук вече навлизаме в конкретика. Помните ли какви песни пеехме през 1994-а? Как не спяхме, как след победата над Гърция вече изпълнявахме едни и същи ритуали преди мач. Някои едва издържаха, след много изпита бира, до стискане за тоалетна до 68-та минута, щото иначе "щяха да из*****т късмета на нашите". Бяхме убедени, че имаме най-добрия вратар, най-добрата "седмица" и най-гениалния "плешивец". Последното не си го и помисляйте да го славите по стадионите, че не се знае. После същите получиха власт и малко ги поразлюбихме... Живот! Внимавайте с поговорката на стадионите - подозираме, че глобата ще мине 3000 лв.

"Ако искаш да вземаш, научи се да даваш"
Другият й вариант го знаем от Нерезанов от "Маргарит и Маргарита" - "За да получиш, първо трябва да дадеш". Транспарантът е хлъзгав, тъй като си представете, че ви пуснат гол от засада и после цял живот ви гледат в ръцете. 500 лв глоба - ей така за идеята.

"Ако не щеш мира, на ти секира!"
Категорично ДА НЕ СЕ използва, тъй като вече излизаме от рамките на мъдростта и навлизаме в сфера, в която може да си имаме работа с полицията. Неясна глоба.

"Човек се учи от що му се случи"
Също може да мине за заплаха, въпреки че е неоспорима житейска мъдрост. Внимавайте към кого го адресирате. Най-готови да глобяват са тези, които са "се хванали на едикойси за шлифера". Неясна глоба.

"След добра работа — добро ядене"
А може и пиене. Който го напише и изтипоса на стадиона, върви по тънък лед. Според обидчиви началници в БФС след добра работа следва Преслава, диви танци и близка среща със софрата. За десет години не сме чули да признават провал. Ако ги слушаме - работата не е добра, а отлична. Съответно и яденето и веселбата след това. А за глоба си плаче всеки, който гледа в чуждата паница.


Тагове: БФС, лозунги, транспаранти, житейски мъдрости

Коментари

Още Новини


Първа лига - редовен сезон
последен мач
Първа лига - редовен сезон
следващ мач
Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Поглед в бъдещето - сезон 2018/19 (втора част)

Поглед в бъдещето - сезон 2018/19 (втора част)

Как ще се представят отборите на Ливърпул и Тотнъм

Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Поглед в бъдещето - сезон 2018/19 (първа част)

Поглед в бъдещето - сезон 2018/19 (първа част)

Какво да очакваме от двата манчестърски гранда през новата година във Висшата лига

Ваня Николова
Ваня Николова

Равносметката: Червена радост и разочарование в Разград

Равносметката: Червена радост и разочарование в Разград

Славия отпадна, но е на прав път

назаем

Когато играех добре, бях белгиец, в противен случай – от конгоански произход

Когато играех добре, бях белгиец, в противен случай – от конгоански произход

Никога не трябва да се се закачаш с момче, което е гладноТе ще блестят само едно лято

Те ще блестят само едно лято

Какво ще се случи със стадионите в Русия след мондиала?


Спортни новини