Берое  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Пирин Благоевград  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
100-те дни на Роси
Познавате ли правилата?
Операция Любо Пенев

07-10-2017 17:52


Винаги съм бил мамино синче

Винаги съм бил мамино синче

Дори не знаех, че България е в Европа, признава звезда на Ботев

стани фен

Дуде Н′Донгала е бил футболист на Нант в периода от 2012-а до 2015-а година. След това той играе в Славия, един сезон е в Турция, където сменя фланелките на два отбора, а от края на лятото е играч на Ботев (Пд).

- Как се озова в България?
- През 2015-а след Нант се озовах без клуб. Един човек, който ме следеше от много време, ми предложи да подпиша със Славия (София). Честно казано, бях на 20 години, въобще не ми бе лесно да замина. За мен беше нов свят. Нямах никакви навици да пътувам. В началото не исках да отида... Но нямах никакво друго предложение. Бях отвратен от футбола. В крайна сметка си казах "защо не?".

- Познаваше ли страната?
- Въобще не познавах страната, дори не знаех, че България е в Европа.

- Разкажи ни за пристигането си...
- Пристигнах сам. Беше трудно, защото аз винаги съм бил мамино синче. Дори когато подписах с Нант, майка ми винаги бе до мен. Бях загубен. Психологически не се чувствах добре. За щастие, няколко френски играчи ме посрещнаха добре. Въпреки това, исках да спра с футбола и да си тръгна. Има и много дискриминация в тази страна. Усетих я още в самото начало - на летището. Българите ме гледаха странно. Аз имам и навика да си правя специални прически. Е, днес се забавлявам с това време...

- Има ли отдаденост за футбола в България?
- Не, няма. Това не е най-популярният спорт. Българите са луди по бойните спортове. Когато играех в Славия, имаше малко зрители. Резлично е, откакто подписах с Ботев, носител на Купата на България от миналия сезон. Това е един от топ отборите в страната. Тук сме като семейство. Въобще не е като в София, не е толкова студено. Като цяло футболистите са приемани нормално, както всички останали. Хората те разпознават, поздравяват те и понякога се снимат с теб, но няма тълпи, когато се появиш навън! Българите, които много обичат французите, ми казват често, че играя при тях, защото нямам класа да играя във Франция.

- Защо остана само година в София?
- Много бавеха заплатите. Затова заминах за Турция. Там играх в два клуба за един сезон, но и там имаше забавяне на парите.

- В Ботев няма ли грижи с плащането?
- Засега няма... Но познавам страна и за това не мога да съм категоричен. В по-голяма част от българските отбори има сериозни финансови проблеми.

- Виждате ли се да играете дълго време в България?
- Честно, не се виждам дълго време в България. Целта ми е да се върна във Франция, защото имам да вземам реванш. Тук тренирам много усърдно с тази цел. Имам доверие в качествата си, макар че в момента играя в анонимно първенство. Това е период в живота ми, в който узрявам. Близките ми усещат, че се променям, откакто играя там.

- Защо говориш за реванш?
- Като се сетя как ме изгониха от Нант, отново ме заболява. Спомням си точните думи: "Ти никога няма да станеш професионалист, нямаш манталитет за това!". Ето защо искам реванш.


Тагове: Дуде Н′Донгала, Ботев Пловдив

Коментари

Още Новини


Калоян Кюркчиев
Калоян Кюркчиев

От Златан по-златен няма!

От Златан по-златен няма!

Обича парите, но повече обича футбола

Калоян Кюркчиев
Калоян Кюркчиев

Ново световно клубно първенство?

Ново световно клубно първенство?

Супер световната клубна купа би трябвало да види бял свят през 2021 г.

Емилиян Онуфриев
Емилиян Онуфриев

Най-сладката работа - съдия зад вратата

Най-сладката работа - съдия зад вратата

Те са безименни и незабележими, но скъпоструващи израстъци на всеки мач

назаем

Най-слабият Милан идва в България

Най-слабият Милан идва в България

Грандът е губил в София - от Академик през 1975 г.Стават ли футболни чудеса по Коледа

Стават ли футболни чудеса по Коледа

Не са невъзможни, но са крайно съмнителни


14-12-2017
Рождениците днес