Берое  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Пирин Благоевград  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
100-те дни на Роси
Познавате ли правилата?
Операция Любо Пенев

08-10-2017 14:20


Дъждът от пари на Герена се усилва

Дъждът от пари на Герена се усилва

Спас Русев намерил средства, за да завърши стадиона

стани фен

Собственикът на Левски Спас Русев е планирал в бюджета за следващата година сериозна сума за инфраструктурни проекти. Босът на сините планирал тепърва да направи от стадион "Георги Аспарухов" по-приятно за посещение място и изобщо не смятал да спира с досега направеното.

След сондажи с потенциални спонсори и инвеститори е решено стадионът все пак да добие завършен нов вид, без сегашната трибуна да се събаря. Преди около година Русев нееднократно заяви, че според чуждестранни консултанти моделът на изграждане на "Герена" е сгрешен и далеч по-рентабилно би било новият сектор А отново да бъде съборен и да се започне нов строеж с други планове.

Идеята на силните хора от "Герена" е старите сектори да бъдат събаряни поетапно, но след като има достатъчно гаранции, че финансирането няма да бъде под въпрос, както се случи при ръководството на Иво Тонев. За това са настояли и привърженици на Левски, които са били категорични, че няма да допуснат нови протакания, замразявания и отлагания във времето, особено що се отнася до сектор Б.

Спас Русев бил категоричен, че няма да прави половинчати работи и ако ще върши нещо, ще го прави като хората. Шефът се ентусиазирал и покрай добрите за него новини около притежанието на телекомуникационната компания и особено от раздвижването на левскарската общност след мащабната лятна селекция и назначаването на Делио Роси за треньор.

Южната трибуна, както и северната - сектор Г, ще бъдат изградени от олекотени конструкции и ще бъдат приближени до официалния терен. Предвижда се или през зимната пауза, или най-късно през лятото на следващата година съблекалните и прилежащите към тях помещения да бъдат преместени в сегашния сектор А. Едва тогава и журналистическата ложа ще започне да функционира по предназначение.

Началниците на Левски са успокоили някои от акционерите, че лятната селекция и скъпият треньор не се отразяват сериозно на бюджета и това не се прави със заемни средства. Това е реакция на искането на извънредно Общо събрание на акционерите с цел изясняване на финансовата ситуация и прозрачен бюджет. Синият клуб плаща редовно дълга си към НАП, както и към други кредитори. Няма ги своеобразните опашки пред кабинета на Красимир Иванов, който преди време се оплака, че някой от кредиторите може всеки момент да хлопне кепенците на клуба.


Тагове: Левски, Спас Русев, стадион

Коментари

Още Новини


Калоян Кюркчиев
Калоян Кюркчиев

От Златан по-златен няма!

От Златан по-златен няма!

Обича парите, но повече обича футбола

Калоян Кюркчиев
Калоян Кюркчиев

Ново световно клубно първенство?

Ново световно клубно първенство?

Супер световната клубна купа би трябвало да види бял свят през 2021 г.

Емилиян Онуфриев
Емилиян Онуфриев

Най-сладката работа - съдия зад вратата

Най-сладката работа - съдия зад вратата

Те са безименни и незабележими, но скъпоструващи израстъци на всеки мач

назаем

Най-слабият Милан идва в България

Най-слабият Милан идва в България

Грандът е губил в София - от Академик през 1975 г.Стават ли футболни чудеса по Коледа

Стават ли футболни чудеса по Коледа

Не са невъзможни, но са крайно съмнителни


14-12-2017
Рождениците днес