Берое  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Пирин Благоевград  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
Шампионска лига
Познавате ли правилата?
Вечното дерби

17-12-2017 19:43


Вице на Боби обяви: Много сме успешни!

Вице на Боби обяви: Много сме успешни!

Лудогорец победи Брага, класирахме 19-годишните, напомни още Атана Фурнаджиев

стани фен

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев коментира предстоящите президентски избори на централата. той говори и за работата, която е свършена през годините, както и за натискът, който се оказва върху съдиите у нас.

Вицето изреди редица успехи на БФС като прословутата база в Бояна, изградена основно по програми на УЕФА, формата на шампионата, в който отбор може да не вкара нито един гол и да не загуби само два мача през сезона и да остане в елита, както и факта, че националите до 19 г. са се класирали на Евро. Фурнаджиев отбелязва също и увеличение на посещаемостта на мачовете.

"Разбира се, че може да се очакват и други кандидатури. Един месец преди Конгреса се приемат документи. Всеки, който има желание и концепция е добре дошъл. Не изключвам да има трета и четвърта кандидатура.Който иска да се явява, нека заповяда", започна Фурнаджиев.

"Направихме доста неща във футболно естество по времето на управлението на Борислав Михайлов. Новият формат на Първа лига дава резултати, имаме изключително интригуващо първенство с равностойни отбори.

Нека си кажем ясно и точно - българският футбол е на едно прилично ниво. След като Лудогорец победи Хофенхайм и Брага означава, че се движим в правилна посока. Преди години говорихме, че нивото не е добро. Сега имаме резултати и трябва да си го кажем ясно. Ние сме на едно прилично европейско ниво", продължи вицепрезидентът на БФС.

"Президентът тярбва да има мениджърски умения, да ръководи и да управлява. Михайлов се е доказал. Чухте президента на УЕФА какви думи каза по адрес на Боби. Видяхте базата в Бояна, видяхте резултатите от промяната на формата. Класирахме националния отбор до 19 години сред седемте най-добри в Европа. Успехите ни не са никак малко. Искаме да има надграждане и да вървим напред с един нов мандат", каза още Фурндажиев.

"Закупуваме платформа от Аякс, договорът е изяснен и предстои да се подпише. От февруари ще имаме 5000 акаунта в тази платформа и те ще бъдат безплатни за всички членове на БФС. Това е най-добрата платформа за тренировки в Европа и света. Освен това приключваме годината с 4 милиона излишък и при това без държавна помощ. Приходи от УЕФА, ФИФА, рекламни договори", каза още той.

"След като всички скачат на съдиите, значи може и да има основание. Това ни е звеното, в което малко бележим отстъпление. Това се дължи на факта, че имаме едно оспорвано първенство. Пак се прилагат стари методи - всеки се опитва да влияе на съдиите. Някои хора не са забравили това, което са правили преди години. Ние знаем проблемите в съдийството и ще вземем необходимите мерки. Не можемд а говорим с имена, защото нямаме факти. Но който се интересува от футбол, ги знае. Ние ги знаем, вие ги знаете. Ще вземем мерки и номерът няма да мине. Преди години говорехме за черно тото и уредени мачове, направихме промени и в резултата на това за изминалата година България е с един сигнал от системата на УЕФА за цялата 2017 година и той от Б група. Това се дължи на мерките, които взехме - затвор до 8 години, назначихме служител, който се занимава активно и работи със службите. В момента сме сред най-добрите първенства в Европа с този само един сигнал", похвали се Фурнаджиев.

"Имаме увеличение на посещаемостта по мачовете", доволен е вицепрезидентът на БФС. Той допълни, че се работи по въпроса с въвеждане на видеоповторения, но има много неща за доизясняване.

"Не са само Лудогорец и ЦСКА в Първа лига. Левски ще бъде фактор през пролетта, сигурен съм. Имаме много добро развитие на клубния футбол. Отборите са равностойни.

Когато всички клубове подпишат формулата, по която да бъдат разпрелени парите от УЕФА, те ще бъдат преведни. Налични са средствата в касата на БФС и чакаме одобрението на всички. До няколко дни ще бъдат по сметките на клубовете", завърши Фурнаджиев.


Тагове: национален отбор, България, Атанас Фурнаджиев, БФС, успехи, Първа лига, база, Бояна

Коментари

Още Новини


Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Messi que un club

Messi que un club

Или как Барселона отстрани Челси

Емилиян Онуфриев
Емилиян Онуфриев

Красивата игра да върви по дяволите!

Красивата игра да върви по дяволите!

И ЦСКА, и Левски знаят - важни са резултатите

Златка Замова
Златка Замова

Когато футболът прави рязък завой

Когато футболът прави рязък завой

Зидан пак герой, Почетино за два часа – от фаворит в полуизгнанник

назаем

И накрая печелят червените

И накрая печелят червените

Хегемонията на ЦСКА във вечното дерби през последните години е неподвластна на метеорологичните условия –и на слънце, и на дъжд, и на сняг – победителят е единКакви са мечтите на братя Христови

Какви са мечтите на братя Христови

Новият брой на СПРИНТ е на пазара


22-03-2018
Рождениците днес