Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
Вечното дерби
Познавате ли правилата?
Шампионска лига

08-01-2018 16:31


Делио Роси ще следва примера на Лудогорец (видео)

Италианецъt не знае с кого ще играе Левски в подготовката

стани фен

Наставникът на Левски Делио Роси обяви, че сините се нуждаят от нови попълнения, но не като количество, а като качество. Италианецът допълни, че сега е моментът, в който трябва да се реши дали Левски само ще участва в първенството, или ще се конкурира с останалите водещи тимове.

“Предстои ни най-важният период от годината. Дойдох след четвъртия мач в първенството, нямаше възможност да работя преди това и шампионатът течеше. Отборът беше направен и започнах веднага да работя. Постарах да се заема с най-спешните въпроси.

Сега трябва да направим избор - дали искаме само да участваме в това първенство, или да се конкурираме с другите. Разликата между тези две неща е много тънка. Мисля, а и клубът го знае, че за да подобрим състава, трябва да вземем някои футболисти. Но не говоря за количество. Нямаме проблем с броя на футболистите, а с качеството. Няма смисъл да сменим едно лице с друго. Напротив. Ако ще е така, предпочитам да работя с играчите до момента, защото знаят моя начин на работа”, каза Делио Роси преди снешната първа тренировка на сините за 2018 година.

"Паузата ще ми даде възможност да работя по най-добрия начин. Паузата в други шампионати е през лятото, но тук е различно. По моите разбирания в този период или създаваш отбор, или не го създаваш.

По рождение съм борбен и ми харесва да се състезавам с другите, дори да са по-добри от мен. Ако вие ме попитате каква е моята цел, не ми коства да ви я кажа, но вече го казах много пъти - не трябва да бъда оценяван по това, което акзвам. Целите не се декларират, а постигат. Ако целите са много по-високи, трябва да имаш повече възможности и лостове, за да ги постигнеш. Трябва да бъда оценяван по това, което ще направим на терена.

Не съм поставял забрана за продажба на нито един от футболистите. Единственото, което искам, е ако някой бъде продаден, да привлечем друг, който е по-добър от напусналия. Преди два месеца съм казал на клуба какви футболисти ни трябват и на какви постове. Сигурен съм, че клубът работи по този въпрос.

След като не сме взели нови, значи не сме намерили такива, които да вдигнат нивото и искат да дойдат в Левски. Знам, че е необходимо да се вложат много сериозни финансови средства, защото трябва да вземем футболисти, които играят в сегашните си отбори. А дори да имаш финансови средства, не е лесно да се вземат играчи от по-представителни първенства. Да ги уговориш да играят в България е доста трудно. Трябва да намерим правилните хора. Колкото по-късно дойдат, толкова по-малка възможност ще имам да работя с тях.

Не казвам, че отборът и футболистите са с ниско качество. А казвам, че трябва да намерим футболисти, които да подобрят отбора, а не че имаме слаби играчи. Имаме добри футболисти, но са ни необходими още няколко, не много, за да подсилим отбора.

Аз съм треньор, а не спортен директор чиято задача е да провежда разговори с футболисти. Мога да кажа постовете и да начертая характеристиките на футболистите, които ще свършат работа. Когато ми се предложат играчи, мога да кажа, че предпочитам един спрямо друг", допълни италианският специалист.

 

Делио Роси разкри на какво се дължат успехите на Лудогорец в България и Европа. Италианският специалист даде орлите за пример що се касае до добра работа и сподели, че иска и Левски да стане толкова силен отбор.

"Аз съм човек, който се стреми към по-дългосрочни успехи. Ако всяка година сменяш футболистите, няма как да имаш отбор. Най-много 3-4 на сезон според мен. Трябва да държиш на няколко твърди играчи. За вас е най-важното да се спечели трофея, а за мен е важно да спечеля трофея по начин, по който ще ми се даде възможност да го вземем още много пъти.

Лудогорец е толкова години шампион, защото в един момент са започнали да градят отбор. Имат програмиране на процеса. Взимат нови добри играчи, дават им време за адаптация и постепенно ги налагат", каза Делио Роси.

 

Италианецът направи любопитен коментар относно подготовката на “сините”. Италианецът каза, че няма никаква представа срещу какви отбори ще се изправи отборът му на лагера в Малта и всъщност това не го интересува. Специалистът е на мнение, че подобни мачове са само за тренировка и резултатът от тях не е от значение.

"Нямам представа какви контроли и с кои отбори ще играем. За мен това са само тренировки част от подготовката. Tова са мачове, в които само да проверя моя отбор, така че противникът не е важен. Няма значение дали ще спечелим и ще загубим", каза Роси.


Тагове: Левски, Делио Роси, видео, пресконференция

Коментари

Още Новини


Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
Емилиян Онуфриев
Емилиян Онуфриев

Дерби на илюзиите и реалностите

Дерби на илюзиите и реалностите

Нищо не се случи след мача снощи, шампионът е ясен, тези които ще си играйкат - също

Емилиян Онуфриев
Емилиян Онуфриев

Футболист на България и посланията

Футболист на България и посланията

Петков има 22 мача за година и половина, а поведението му край терена е скандално

BGfootball.com
BGfootball.com

Този човек ли бутат за Футболист на България?

Този човек ли бутат за Футболист на България?

Десподов разкри за грозни изяви на Петков, камерите пък уловиха неспорсменските му жестове

назаем

Гочето за Люпко и ЦСКА: Деликатно е

Гочето за Люпко и ЦСКА: Деликатно е

Явно на Армията знаят какво правятБлиц и Министерството на спорта посегнаха на анкетата Най-добър млад спортист на България

Блиц и Министерството на спорта посегнаха на анкетата Най-добър млад спортист на България

Единственият сайт за младежки спорт Viasport.bg я провежда вече седем години, а през януари ще награди за осми път утрешните спортни звезди на България


Спортни новини