Берое  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Пирин Благоевград  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
Шампионска лига
Познавате ли правилата?
Вечното дерби

11-01-2018 14:02


Любо Пенев представи екипа и стратегията си

Любо Пенев представи екипа и стратегията си

Говоря за мащабен проект, съставен от три части, обяви кандидатът за президент на БФС

стани фен

Любослав Пенев обяви част от своя екип и представи програмата си за промяна в българския футбол. В щаба на Ел Голеадор за предстоящия конгрес влизат бившият футболист и ръководител в Левски Николай Илиев, юристът Радостин Василев, финансистът Любомир Дацов и Атанас Стоилов.

"Ще започна от момента, в който станах национален селекционер. Тогава говорих за дъното. Вече сме на дъното на дъното, но това не ни плаши. Обещах, че ще се работи, когато станах национален селекционер. За съжаление, управляващите БФС изхвърлиха труда ни на боклука", заяви Пенев на специална пресконференция.

"Аз ще разчитам на екипа си, във всеки отдел ще има професионалисти, висококвалифицирани хора. Ще имам пълно доверие на екипа, но аз ще нося най-голяма отговорност, което не ме плаши."

"Зад мен не стои никакъв кръг, стига с тези кръгове, квадратчета. Говоря за мащабен проект, съставен от три части – стратегия за 3, 7 и 10 години. Три етапа."

"Не може ЦСКА все още да не е обявил своята позиция. Сега е битката. Всеки може да помага честно и демократично."

Любослав Пенев набеляза и основните промени, които трябва да се направят.

"В Изпълкома няма да има президенти и собственици."

"Има такси, които ще бъдат редуцирани и такива, които ще бъдат премахнати. Ще има електронно картотекиране. Да не ми разнасят едни снимчици, албумчета."

"Не критикувам хората в БФС, просто те не разбират, не могат и не искат. Ще държа БФС да работи с държавата, да си партнира с МОН, с ММС, с общините, с кметовете. Искам да кажа на министър Кралев да не взима страна. Гледах "Футболист на годината", бляскава церемония. Той представлява държавата, но може би си мисли, че БФС и той си имат държава."

"Ще поискам от държавата парцел за нов чисто футболен стадион.

Не може националният отбор да плаща такси и наеми. Имам проект  за две нови бази, не сме решили още къде в България."

"Чужденците. Ще има ограничения и промени по този казус. Кога ще видим нашите момчета, българчета, кога ще им дадем възможност. Искам нашият продукт да бъде на висота. Ще помагаме на клубовете. Какъв принос  има шампионът на България към националния отбор? Нищо лично. Тук съм, за да се изгради българският футбол и да се върне там, където му е мястото."


Тагове: Любослав Пенев, БФС, президент, Конгрес

Коментари

Още Новини


Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Messi que un club

Messi que un club

Или как Барселона отстрани Челси

Емилиян Онуфриев
Емилиян Онуфриев

Красивата игра да върви по дяволите!

Красивата игра да върви по дяволите!

И ЦСКА, и Левски знаят - важни са резултатите

Златка Замова
Златка Замова

Когато футболът прави рязък завой

Когато футболът прави рязък завой

Зидан пак герой, Почетино за два часа – от фаворит в полуизгнанник

назаем

И накрая печелят червените

И накрая печелят червените

Хегемонията на ЦСКА във вечното дерби през последните години е неподвластна на метеорологичните условия –и на слънце, и на дъжд, и на сняг – победителят е единКакви са мечтите на братя Христови

Какви са мечтите на братя Христови

Новият брой на СПРИНТ е на пазара