Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
Вечното дерби
Познавате ли правилата?
Шампионска лига

16-01-2018 14:48


Любо отговори на анонимните от БФС

Любо отговори на анонимните от БФС

Покажете с документи какво съм взел, защото си мисля, че някой се е облаготетелствал за моя сметка, отбеляза Пенев

стани фен

Кандидатът за президент на БФС Любослав Пенев отново атакува Централата. Той го стори, след като от Съюза обявиха, че той не е запознат със случващото се в управлението на футбола. От БФС дори си позволиха да посочат, че Ел Голеадор и екипът му в националния отбор са получили 1.5 млн. швейцарски франка под формата на хонорар за период от 3 години. Пенев отговори, че не е взел подобна сума, а ако тя е записана някъде, то "някой си ги е прибрал за негова сметка".

Пенев изпрати отворено писмо до медиите. Ето какво се казва в него:

"ОТНОСНО: неистините в зле скалъпените комюникета на безименния писач от БФС в отговор на дадената пресконференция на 11.01.2018 г. в БТА

Първо искам да благодаря на големите спортни журналисти (те ще се познаят) за високата оценка, която дадоха на мен и целия екип, който взе участие в пресконференцията, и за тезите, които изказахме. За нас тяхното мнение е най-важното, защото това са хора, които следят процесите от десетилетия.

Сега към анонимните от БФС:

Прави изключително лошо впечатление, че си позволявате да използвате официалния сайт на БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ за предизборните си брътвежи. Това не ви е частна фирма или бащиния. Това е представянето на България пред света. Много, много на ниско ниво свалихте "Цар Футбол", господа. Този сайт е комуникационен канал със съвсем различни функции. Тук трябва да има много и полезна за развитието на футбола информация. След промяната на 16.02.2018 г. недоразвитото ви сайтче ще се преобразува в платформа, отговаряща на национална обществена организация от най-висок ранг като интерес.

Иновации се казва, г-н Колев, ИНОВАЦИИ. Навсякъде ще се внедрят. Продължаваш с брътвежите.

Първо: Г-н Ники Илиев каза, че сега се занимават с футбол около 10 000 деца, пишете го във Ваш отчет. И обеща, че при правилна стратегия ще станат за 10 години - 150 000, което е около 30% от децата във възрастова граница - 5-17 г. Вие излъгахте в ефир, че е казал, че ще станат 20 000, пък те сега били 18 000.

Второ. Нямате си на идея какво означава електронно управление на данни. Вижте в социалните мрежи какво се изписа под коментара Ви, че имате електронно картотекиране. Прилагам 2 цитата на президенти на клубове от общо 687 аматьорски клуба, играещи през този сезон:

"- картотекиране - 10 лева на състезател (общо на отбор около 220 лева - само за няколко печата и подписи - при положение че масово играят нередовни състезатели, но делегатите си затварят очите)."

"- Аз като клуб участвах в U 19, какви са тези глупости. Един мач ни излизаше 1000 лева. Само в България на детски мачове може да ти искат по 200 лв. съдийски. ОХРАНИТЕЛИ и още какво ли не. 500 лв. плащаме такса за терени децата да играят Футбол 5 и Футбол 7. В чужбина има по един съдия и той е безплатен. И какво ли още не. Да, наистина помагат с 3 топки от 15 лв. И една мрежа. Някои получават и флагчета... Жалка история."

Трето: За моите възнаграждения като национален селекционер. Нека поясним, че говорим за разходите на националния отбор. Ако твърдите, че аз съм ги получил, ще поискам да видя документите, където го пише, защото ме навежда на мисълта, че някой си ги е прибрал за моя сметка.

Четвърто: Вие нямате никаква отчетност, никаква прозрачност, за нищо. Живеете в имагинерен свят. Нападате за финансиранията - колко пари за какво са получени. Лично Вас ще информирам, когато му дойде времето, защото сте много смел защитник на измамата.

Пето: размахвате някакви стратегии, пишете, че сте ги дали на делегатите, че са почти изпълнени. Това е поведение на камора, нали знаете какво е „Тайна организация със свои правила и догми“. Не ме е яд толкова, че не е публична (трябваше да е в сайта), отколкото, че казвате, че е изпълнена в голямата й част.

Г-н Колев, ако наистина е имало стратегия и тя е изпълнена, то може би тя се казва:

- Как да убием грандовете?
- Как да изгоним феновете?
- Как да убием ДЮФ?
- Как се формира Тайна организация?
Или най-точно казано, "КАК ДА УБИЕМ ФУТБОЛА В БЪЛГАРИЯ"?

Това са резултатите от вашето управление. Ние повече няма да влизаме в обяснителен режим на неистините в зле скалъпените комюникета на безименния писач от БФС. Използвайте сайта на БФС по предназначение.

Към платените журналисти от Спортал. Вижте си коментарите под статиите с лъжи и се засрамете. Момчета и момичета, когато пишете за големи имена, защитавали националния флаг, замисляйте се малко. Тези, които Ви плащат, нямат ценностна система, имат само лични интереси, а вие ставате съучастници в самоунищожаването ви.

Към всички отговорни медии: изписаха се много неистини, които преди да отразявате - проверете.

Замислете се за общото състояние във футбола. Сами си отговорете - Добро ли е?

Най-добрият мерител е ФЕНЪТ. Празни стадиони, разрушена инфраструктура, разбити ДЮШ. Национални гарнитури - пълен провал, изтървани 7 международни участия.

Тези господа имаха 13 години за управление. Положението в любимата игра е катастрофално, апокалиптично. Те ако са можели, щели са да го развият, а не да го убият. Това са техните възможности.

България има капацитета. Нека да й дадем шанс.

Ние сме се наели с изключително тежката задача да разбием статуквото в българския футбол и най-сетне да върнем усмивките на хората и вярата в нормалността. Казват, че в България е по-лесно да станеш министър-председател, отколкото президент на БФС. Звучи кошмарно, но е съвсем близо до истината. Ако обаче продължаваме да кротуваме и да се примиряваме, неизбежно се обричаме на дълъг мрак. А футболът в повечето държави всъщност е най-прецизният барометър за стойностите в една държава. И ще се върна към хората по стадионите и отношението им към статуквото. Не си мислете, че след като виждат алтернатива, няма да се намесят в името на промяната.

С уважение, Любослав Пенев.


Тагове: Любослав Пенев, БФС, Борислав Михайлов, Павел Колев

Коментари

Още Новини


Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
Златка Замова
Златка Замова

Лопетеги с примка на врата

Лопетеги с примка на врата

Реал е извън зона Европа в Ла Примера, но сега не е моментът за рокади

Емилиян Онуфриев
Емилиян Онуфриев

Добре дошли на Земята

Добре дошли на Земята

Да загубим от Норвегия не е драма, а нещо напълно нормално

BGfootball.com
BGfootball.com

Лудогорец е до стената

Лудогорец е до стената

Титлата и този сезон няма да е проблем, но финансовият провал в Европа може да разклати още повече хегемона

назаем

11 октомври се нарежда до най-важните дати в историята на ЦСКА

11 октомври се нарежда до най-важните дати в историята на ЦСКА

На този ден победоносно завърши една от най-важните битки за клуба, но тя в никакъв случай не е последнатаСтадион чудо, стадион залудо

Стадион чудо, стадион залудо

Единодушие за нова футболна арена няма да има, просто трябва да се извадят парите


23-10-2018
Рождениците днес
Спортни новини