Берое  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Пирин Благоевград  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
Шампионска лига
Познавате ли правилата?
Вечното дерби

26-01-2018 13:33


Отдел Пропаганда и агитация отново е тук

Отдел Пропаганда и агитация отново е тук

Все едно, че не се избира президент на БФС, а генерален секретар на БКП

стани фен

През изминалия един месец в мен се затвърди твърдо убеждение, че последните 30 години не са се състояли и отново с машина на времето съм попаднал през 1988 година. Отдел "Пропаганда и агитация" всеки ден усилено се труди, за да бъде преизбран единственият достоен президент за БФС - сегашният.

Вместо всички да са доволни, че има силна конкуренция в лицето на Любослав Пенев, се случва обратното, 99 процента от медиите биха били задоволени, ако на предстоящия конгрес се случи това, което стана на предишния – имаше един кандидат и той се наричаше Борислав Михайлов. И изборите дори бяха излишен протокол.

Странно защо това на никого не прави впечатление. А изглежда всички са щастливи с пожизнения статут на Боби. Всичко това естествено се увива в мазната хартия, че Любослав Пенев бил крайно неподходящ. Все едно, че подходящ въобще може да се намери при така зададения дневен ред от отдел "Пропаганда и агитация". Поне два пъти в годината се появяват едни доклади на "Репортери без граница", където на свободата на словото в милата ни родина се отделя злочестото 107-о място. Ако се направи анкета за спортната журналистика, то тогава ще сме на 207-о място.

Отдел "Пропаганда и агитация" обаче е само част от пъстрата палитра на завърналия се тоталитаризъм. Много по-интересна е ситуацията с избирателите и техните зависимости. И тук е като със 107-ото и 207-ото място. Ако за страната ни зависимите са що-годе поносим процент, то при изборите за президент на БФС са преобладаващото число. Какви платформи, какви реформи, каква промяна, изобщо какви пет лева. Този, който си пуска листчето, е така обработен, че дори Месията да се спусне от небето и да поиска да оправи забатачения български футбол, нашият човек пак би избрал статуквото. За обикновения избирател то означава сигурност. Жалка, обидна, унизителна човешкото достойнство, но сигурност. А Любо Пенев се явява като заплаха. Непредсказуем, неуправляем, недосегаем, чувам оттук-оттам, че точно това е най-притеснително.

Болшинството от така наречените футболни хора разсъждават -с този няма как да се разберем. А под разберем, да се разбира да си въртим игричките. И като имаме нужда от някаква подкрепа, да звъннем един телефон и отсреща да има комуникация. Така си върви от време оно, а сега правилата може да се променят рязко. И ще се променят рязко, защото при Любо Пенев телефонното право няма да върви. Всичко ще се движи по етапния ред. А сега е различно, не случайно Борислав Михайлов постоянно парадира с безценната си лична помощ за този или онзи клуб. И някак му липсва достатъчно интелигентност да се усети, че по този начин показва нагледно какъв е стилът на неговото управление - шуробаджанашки.

Тук ще разкодирам още една голяма глупост. Влиянието в УЕФА, обикновеният човек се респектира от подобни неща. Истината е, че представителството в УЕФА е на паритетен принцип и президентът на БФС без значение как се нарича, заема посоченото място. И перспективите пред Любослав Пенев за нещо повече от синекурна позиция в УЕФА са доста по-големи от тези на сегашния президент. Така че и тази мантра е за лековерните. Що се отнася до безценната помощ, без която не можем, ще посоча, че ФИФА инвестира много повече пари в Шри Ланка, отколкото в нашата скъпоценна база в Бояна! Но накрая на сцената излезе главният прокурор на САЩ Лорета Линч и безкрайно задължените на Блатер "бобимихайловци" от Шри Ланка не успяха с нищо да му помогнат.

Каква е последната надежда, че все пак промяна ще се състои. Ще я илюстрирам с реални исторически събития от далечната 1988 година, която като реалии е досущ същата като 2018 година. По това време имаше едно явление перестройка и заради съветските другари на нашите им се наложи да проведат избори. До тогава такива неща в социалистическа България не се бяха случвали. Уловката бе, че в бюлетината за гласуване присъстваше името само на един кандидат. Този на партията. И народът се изхитри и масово го задраска. Обявиха 99,99 процента изборна победа. Ясно как се постигнаха тези рекордни резултати. Всичкото това ще се случи на 16 февруари. Народът масово ще задраска Борислав Михайлов, а накрая победата му ще е почти стопроцентова. Или пък не, кой знае, чудеса винаги може да се случат…

Жаклин Михайлов/Тема Спорт


Тагове: Борислав Михайлов, Любослав Пенев, БКП

Коментари

Още Новини


Финал за 11-о място
последен мач
Бараж за Първа лига
следващ мач
Златка Замова
Златка Замова

Торес - знамето на Атлетико

Торес - знамето на Атлетико

Фернандо към децата: Следвайте мечтите, няма нищо невъзможно!

Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Битката за Манчестър

Битката за Манчестър

Сити направиха нещо нечувано, а Юнайтед в момента може би не са толкова добри, колкото показва позицията им

Ваня Николова
Ваня Николова

Българският успех на Славия

Българският успех на Славия

Белите показаха пътя, който да следват родните клубове

назаем

По капитаните ще ги познаете

По капитаните ще ги познаете

Те са съименници, те са национали, те са юноши на отборитеНяма титла, няма купа, на хоризонта е Верея

Няма титла, няма купа, на хоризонта е Верея

И след евентуален успех в Стара Загора насреща е още един хоризонт, след който вече ще се удари чертата


24-05-2018
Рождениците днес
Спортни новини