Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
Обзори 2018
Познавате ли правилата?
Трансферна зима 2019

01-02-2018 14:48


Влакът на Роси се движи със закъснение

Влакът на Роси се движи със закъснение

Форсираната селекция също няма да допринесе за подобряване играта на Левски

стани фен

Резултатите в контролите не са важни, гласи едно от популярните клишета. Само, че не взимайте това за чиста монета. Има хора, които не обичат да губят дори на петанка, както би казал Венци Стефанов.

Не е важно кой вкарва головете, важно е отборът да побеждава. Това клише също не е вярно, защото повечето от запитваните отговорят с елемент на кутроазия. Гледат те и те лъжат в очите.
Всеки уважаващ себе си треньор не би пренебрегнал какъвто и да е резултат и всеки уважаващ себе си голаджия не би си помислил да неглижира фактът, че именно той е вкарал в противниковата врата.

Я да видим сега дали треньорът на Левски наистина изобщо не зачита резултатите в контролите. Да, вярваме му, като дори бихме отишли по-надалеч. Имаме някакво усещате, че Делио Роси не се интересува особено от цифровото изражение на футболните срещи, не само когато става дума за неофициален характер, какъвто е случаят в Малта, а и в официалните двубои. Не било никак от значение това, че Левски в два мача не успява да победи отбори с полупрофесионален статут. Той имал дългосрочна цел и нищо не може да го отклони от тази стратегия. Сега футболистите били с тежки крака с оглед сериозните зимни натоварвания. Това го разбрахме. Както и разбрахме, че всичко е така изчислено, или поне така е планирано, със старта на футболната 2018-а година левскарите да са свежи като марули, че даже и да приличат на отбор.

Само, че времето си минава, а голяма част от привържениците не виждат особен напредък в игрови план. Левски все така, дори и онзи ден, си започва предпазливо и изчаквателно и пред противниковата врата не се случва нищо интересно. Явно в следващите 2 седмици постепенно краката на футболистите ще олекнат, те ще се сработят някак, като че все едно Гуардиола ги е тренирал и в първите официални срещи ще видим съвсем различен Левски.

Това последното е гарантирано, без майтап. С оглед форсираната селекция на "сините", се очаква поне четирима нови футболисти в титулярния състав от общо 10 полеви, тоест обновяването до края на подготовката ще е около 40 процента.

Другите големи клубове действаха по различен начин, те си осигуриха нови попълнения навреме. В Левски явно който и да е собственик, който и да е спортен директор, който и да е треньор, селекцията винаги е максимално отворен процес и винаги е закъсняла. И, забележете, винаги след това една от причините за неуспехите е фактът, че новите попълнения твърде късно са се сработили с отбора. Да, наясно сме, че Делио Роси няма бърза работа и целите му са някъде много напред във времето.

Само, че уважаващ себе си треньор ще намери начин, за да печели доверието на запалянковците, които периодично се отчайват от играта на сините и от видимата неспособност (засега) на треньора да промени играта към атакуващ атрактивен стил.

Като стана дума за уважение, на преден план изниква ситуацията с Аймен Белаид. Това, че Делио Роси привлича в Левски футболист, който бе оставил меко казано противоречиви впечатления при предишния ни престой, ни караше да предположим, че в периода си в Родъръм защитника е научил тънкостите на играта. И сега ще видим един съвсем друг Белаид. Нъцки! Онзи ден срещу Флориана видяхме добре познатия ни несъстоятелник, с изключително бавното си обръщане, със същия грешен и винаги закъснял избор на позиция и изобщо – нищо ново от него. Наистина, уважаващ себе си именит треньор не би си хвърлил авторитета във въздуха, за да присъства отново Белаид в Левски.

Разбира се, това не е основна грижа на отбора. Проблемите са от там нататък. Основни фигури от есента сега ще бъдат поставени в условията на конкуренция и като нищо на Делио Роси ще му се наложи да играе роля на осмирител. А за създалата се обстановка и той има вина. Звездите Габриел Обертан и Жорди Гомес бяха пробвани всеки на няколко поста и при различни постройки.

Сега при включването на последната вълна от селекцията единият от двамата може би ще изгуби статута си на титуляр, особено ако не си дава зор. Предстоят сериозни размествания, които явно ще продължават до края на редовния сезон в Първа Лига. Може би някъде тогава Делио Роси ще си даде сметка, че действа малко бавничко, дори прекалено спокойно и някак зарязаващо мудно. Дано разбере по-рано, че влакът му се движи със сериозно закъснение. Защото, ако си мисли, че през лятото конкуренцията ще спи, жестоко се лъже.

 

Желю Станков/Тема Спорт


Тагове: Левски, Делио Роси, трансфррна зима 2018

Коментари

Още Новини


Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
Букмейкър Рейтинги
Букмейкър Рейтинги

Прогнозите на Букмейкър Рейтинги (15.02.2019)

Прогнозите на Букмейкър Рейтинги (15.02.2019)

Тази седмица те са на Николай Александров, Калоян Христов и Борис Касабов

Ваня Николова
Ваня Николова

ЦСКА най-накрая спря с експериментите

ЦСКА най-накрая спря с експериментите

Скуката на Армията свърши

Букмейкър Рейтинги
Букмейкър Рейтинги

Прогнозите на Букмейкър Рейтинги

Прогнозите на Букмейкър Рейтинги

За тази седмица те са на Стефан Ралчев, Николай Александров и Борис Касабов

назаем

Последната преграда - Великият едноок Бенкс

Последната преграда - Великият едноок Бенкс

Историята на вратаря, спасил невъзможния удар на Пеле и вдигнал световната купаВ света на богатите

В света на богатите

Какво се крие зад сухата финансова статистика


18-02-2019
Рождениците днес
Спортни новини