Берое  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Пирин Благоевград  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
Обзорите на 2017 г.
Познавате ли правилата?
Трансферна зима 2018

07-02-2018 17:16


Дъжд от оставки в управата на Локо Горна

Дъжд от оставки в управата на Локо Горна

Свикват Общо събрание за нов избор на шефове при железничарите

стани фен

Колективна оставка подаде Управителният съвет на Локомотив Горна Оряховица. Причината са промените в Закон за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА), забраняващи на общински съветници да участват в управление на дружества, които имат финансови отношения с общината. Предстои свикване на Общо събрание, което да избере нова управа на футболния клуб. Това може да стане най-рано след два месеца, като дотогава УС ще продължи да изпълнява задълженията си към клуба и отборите.

Промените в Закона за местно самоуправление целят да ограничат правенето на бизнес на общинските съветници с общината. Под ударите му според общинските юристи попадат и спортните клубове, в чието ръководство има доста съветници.

Сегашният Управителен съвет на Локомотив Горна Оряховица бе избран само преди половин година, но от петте му членове трима – председателят Даниел Костадинов, Димитър Николов и Йордан Яков, са общински съветници, а Николай Цачев пък е служител на общината.

Пред дилемата да останат във футболната управа или да напуснат Общинския съвет те са избрали да подадат оставки от Управителния съвет на клуба.

Подобни промени вероятно ще настъпят и в други спортни клубове, в чието управление участват общински съветници.
Локо ГО продължава с подготовката си за пролетния дял. Воденият от Александър Димитров тим зимува на шесто място във Втора лига, на 7 точки от зоната за плейофите. В същото време стана ясно, че Христо Йовов няма да подпише с железничарите. Той игра в една контрола и имаше амбиция да се върне на терена макар и на 40 години.


Тагове: Локомотив Горна Оряховица, ръководство, оставки

Коментари

Още Новини


Емилиян Онуфриев
Емилиян Онуфриев

Лудогорец отново се блъсна в Другата реалност

Лудогорец отново се блъсна в Другата реалност

От следващия петък обаче отново се влиза изцяло в режим ′България′

Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Как Тотнъм повали Арсенал

Как Тотнъм повали Арсенал

Детайлен анализа на дербито от поредния кръг на Висшата лига

BGfootball.com
BGfootball.com

Конгресът е непредвидим

Конгресът е непредвидим

30 козируваха на Михайлов, още над 500 обаче не са си обявили позициите

назаем

Но всичко е точно

Но всичко е точно

Боби Михайлов напоследък се държи като типичен представител от житието и битието отпреди почти 30 годиниУкра се разминава три пъти с Висшата лига на Англия

Укра се разминава три пъти с Висшата лига на Англия

Очакванията към него бяха големи, но той напусна Португалия твърде късно


18-02-2018
Рождениците днес