Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
Обзори 2018
Познавате ли правилата?
Трансферна зима 2019

11-01-2019 10:52


Николай Минков не се правил на звезда, търсил си правата

Николай Минков не се правил на звезда, търсил си правата

Това обясниха мениджърите на изгонения от отбор от втора лига играч


Представителите на бившия футболист на Черно море и ЦСКА 1948 Николай Минков излязоха с официална позиция по повод разразилата се полемика между играча и ръководните фактори в Дунав (Русе). Ето какво казват мениджърите на футболиста:

"На вниманието на футболните клубове в България, българските спортни журналисти.

Професионалният футболист Николай Минков, семейството на Николай Минков, неговите мениджъри и адвокати се дистанцират от информацията с невярно съдържание, публикувана в някои медии, относно протеклите преговори между Николай Минков и ФК Дунав Русе. Държим да внесем яснота, че Николай Минков беше горещо желан от треньора Киров и от президента Симеонов и поради тази причина беше поканен многократно от ФК Дунав в Русе за преговори. Футболистът пристигна в Русе с професионалната добронамереност, за да бъде постигнато споразумение, което да е от полза за двете страни.

За съжаление на ФК Дунав Русе, президента Симеонов и треньора Киров, играчът отказа да бъде част от отбора, поради клаузи в договора, които са в разрез с Кодекса на труда и интересите на играча.

Футболистът отказа да участва в тренировъчния процес, тъй като между Николай Минков и ФК Дунав Русе няма настъпило трудово правоотношение. Агентите и адвокати на играча остро порицават опитите на президента Симеонов и треньора Киров да използват методи на принуда по отношение на Николай Минков. Агентите и адвокати, и семейството на Николай Минков удостоверяват, че играчът не постигна споразумение и САМ напусна офиса на ФК Дунав Русе. Агентите и адвокати на Николай Минков порицават непрофесионалното отношение на ФК Дунав Русе относно публичното уронване на престижа и доброто име на професионалиста Николай Минков посредством изнасяне на невярна информация в публичното пространство.

Влизането в трудово правоотношение е въпрос на личен избор и не би трябвало да поражда необяснимо желание за реваншизъм и поведение далеч от нормите за култура и професионализъм.

Николай Минков е част от портфолиото на Про Профил Германия (www.proprofil.de), една от трите най-големи агенции в Германия и Англия. В портфолиото на Про Профил са футболисти от ранга на Мануел Нойер, Шинджи Кагава, Ерик Дурм, Кевин Фоланд и множество други."


Тагове: Дунав Русе, Николай Минков

Коментари

Още Новини


Букмейкър Рейтинги
Букмейкър Рейтинги

Прогнозите на Букмейкър Рейтинги

Прогнозите на Букмейкър Рейтинги

Предложенията за тази седмица са на Николай Александров, Борис Касабов и Георги Драгоев

Емилиян Онуфриев
Емилиян Онуфриев

Защо този и не другият?

Защо този и не другият?

Бърз поглед върху това, което се случи около анкетата за футболист на годината

BGfootball.com
BGfootball.com

Венцеслав Стефанов беснее по адрес на ЦСКА

Венцеслав Стефанов беснее по адрес на ЦСКА

Босът на Славия обвини червените, че организирали вота за Футболист на годината, обиди журналисти и доказани футболни капацитети

назаем

Те са отлични играчи, но и не по-лоши пияници

Те са отлични играчи, но и не по-лоши пияници

Алкохолът унищожи много от тях, а други все още оцеяват някаксиСпектакълът на насилието

Спектакълът на насилието

Буенос Айрес е футболната столица на света


Спортни новини