Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Верея  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Септември  Черно море  ЦСКА  България 
Какво ни чака?
Познавате ли правилата?
Трансферна зима 2019

01-04-2019 15:03


Белите лястовици на родния футбол

Белите лястовици на родния футбол

Витоша и Царско село следват световните примери без да ги побългаряват

стани фен

Разбира се, никой не го отрази в детайли. Нещото, което единици в българския футбол са го осъзнали и по-важното - следват. В някои медии линията е Стойне Манолов да е изкарван Лошия, онзи който "обработва съдии", вместо да се погледне какво прави и най-важното - как разсъждава за футбола.

Не изненада, че не направи впечатление на никого. У нас нивото на отразяване пада постоянно. За да се стигне до днес, да четем, че пистата на новия стадион на ЦСКА може да има само пред Сектор А. Чудо на инженерната мисъл някаква или медийно "чудо на чудесата". И нищо общо с 1 април.

А всъщност Стойне Манолов каза: "Още от утре започвам осветление и трибуни. Отборът ще си играе на Царско село. Иначе е абсолютно безсмислено да отидем в А група и да играем на стадион "Васил Левски". Имаме свой дом и ще играем вкъщи."

 

Една простичка глобална идея за развитието във футбола, зародила се още докато в България сме се борили за физическата си свобода, а в Англия са създавали футболни клубове.

Царско село ще кацне на жицата на белите лястовици до Витоша Бистрица. Малки клубове, които впечатляват с отношение. Без мрънкане и въпроси: Сърби ли ме или ме боли? Работа и развитие. Изпадане от елита също може да е част от развитието.

Досега няма причина да се съмняваме, че за новия сезон на стадиончето край Драгалевци няма да му се случат хубавите обещания. Те не опират само до влизането в Първа лига, а са част от инвестицията в бъдещето. Факт е, че за отбори като Царско село и Витоша можем да кажем, че "могат да си го позволят". Опира не толкова до финанси, колкото до спокойствието да мислят за развитие.

Е, Стойне Манолов ще го дъвчат още вероятно. Чудна логика - да "обработваш" съдии, за да се вкараш в още по-голям разход. Но те чудните логики затова са такива, защото са и трудно обясними.

Това, което притесняваше много хора миналия сезон ще се случи догодина - Царско село ще е в Първа лига. Сигурно няма да играе всичките си мачове в Драгалевци, но ще знае, че домът му е станал по-добър и по-уютен.

А други все ще му намерят кусур.


Тагове: Царско село, Стойне Манолов

Коментари

Още Новини


Втора осмица, Група А
последен мач
Втора осмица, Група А
следващ мач
BGfootball.com
BGfootball.com

Форматът, който руши

Форматът, който руши

Българският футбол няма шанс в ситуация, в която единайсет клуба играят контроли, вместо плейофи

Златка Замова
Златка Замова

Довиждане на мита Гуардиола!

Довиждане на мита Гуардиола!

Маурисио Почетино преодоля спънките пред Тотнъм и спечели най-важната си битка

BGfootball.com
BGfootball.com

30 години след Хилсбъро (видео)

30 години след Хилсбъро (видео)

Загинаха 97, но английският футбол се реформира, за да стане номер 1 в света

назаем

Защо Мъри не иска да се връща в Левски?

Защо Мъри не иска да се връща в Левски?

Отговорът го даде самият клубЗидан открехна вратичка към тайните си

Зидан открехна вратичка към тайните си

Борих се от малък да съм най-добрия, не се правех на идиот по баровете, разказва легендата


25-04-2019
Рождениците днес
Спортни новини