Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Какво ни чака?
Познавате ли правилата?
Трансферно лято 2019

01-04-2019 15:03


Белите лястовици на родния футбол

Белите лястовици на родния футбол

Витоша и Царско село следват световните примери без да ги побългаряват

стани фен

Разбира се, никой не го отрази в детайли. Нещото, което единици в българския футбол са го осъзнали и по-важното - следват. В някои медии линията е Стойне Манолов да е изкарван Лошия, онзи който "обработва съдии", вместо да се погледне какво прави и най-важното - как разсъждава за футбола.

Не изненада, че не направи впечатление на никого. У нас нивото на отразяване пада постоянно. За да се стигне до днес, да четем, че пистата на новия стадион на ЦСКА може да има само пред Сектор А. Чудо на инженерната мисъл някаква или медийно "чудо на чудесата". И нищо общо с 1 април.

А всъщност Стойне Манолов каза: "Още от утре започвам осветление и трибуни. Отборът ще си играе на Царско село. Иначе е абсолютно безсмислено да отидем в А група и да играем на стадион "Васил Левски". Имаме свой дом и ще играем вкъщи."

 

Една простичка глобална идея за развитието във футбола, зародила се още докато в България сме се борили за физическата си свобода, а в Англия са създавали футболни клубове.

Царско село ще кацне на жицата на белите лястовици до Витоша Бистрица. Малки клубове, които впечатляват с отношение. Без мрънкане и въпроси: Сърби ли ме или ме боли? Работа и развитие. Изпадане от елита също може да е част от развитието.

Досега няма причина да се съмняваме, че за новия сезон на стадиончето край Драгалевци няма да му се случат хубавите обещания. Те не опират само до влизането в Първа лига, а са част от инвестицията в бъдещето. Факт е, че за отбори като Царско село и Витоша можем да кажем, че "могат да си го позволят". Опира не толкова до финанси, колкото до спокойствието да мислят за развитие.

Е, Стойне Манолов ще го дъвчат още вероятно. Чудна логика - да "обработваш" съдии, за да се вкараш в още по-голям разход. Но те чудните логики затова са такива, защото са и трудно обясними.

Това, което притесняваше много хора миналия сезон ще се случи догодина - Царско село ще е в Първа лига. Сигурно няма да играе всичките си мачове в Драгалевци, но ще знае, че домът му е станал по-добър и по-уютен.

А други все ще му намерят кусур.


Тагове: Царско село, Стойне Манолов

Коментари

Още Новини


Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
BGfootball.com
BGfootball.com

Кой и как срещу Титоград?

Кой и как срещу Титоград?

ЦСКА игра много слабо срещу много слаб отбор

Яна Касова
Яна Касова

Женски подем в мъжкия спорт

Женски подем в мъжкия спорт

Световното първенство по футбол за жени изведе спорта до нови нива на интерес и финансиране

Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Хрониките на един предизвестен Франки Лампард

Хрониките на един предизвестен Франки Лампард

За който е изпуснал новината – той е новият шеф в Челси

назаем

Клуб на анонимните съдии

Клуб на анонимните съдии

Отвори ли се линия за реферите, диалозите ще са повече от абсурдниЛудогорец в търсене на Лудогорец

Лудогорец в търсене на Лудогорец

Проблемите разградчани си ги знаят, а утре реваншът е абсолютно непредвидим


17-07-2019
Рождениците днес
Спортни новини