Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Какво ни чака?
Познавате ли правилата?
Трансферно лято 2019

12-04-2019 12:49


Защо Мъри не иска да се връща в Левски?

Защо Мъри не иска да се връща в Левски?

Отговорът го даде самият клуб

стани фен

Eто че най-после се разбра главната причина Станимир Стоилов да отказва на Левски в последните няколко години. Преместването на мача на сините с Лудогорец от Герена на националния стадион свали картите на масата.

Преди около година Спас Русев обяви съвсем официално, че Мъри е поискал заплата, три пъти по-голяма от това, което получава Делио Роси. И господинът от Лондон е приел, но впоследствие Стоилов е размислил и отговорил отрицателно. Което значи, че или Спас Русев не е съвсем наред, че да предлага такива огромни пари, или Мъри нещо е мръднал, че да ги откаже. Подозираме, че Стоилов си е измислил месечна заплата, която според него ще откаже Спас Русев, един вид като блъф в покера, понеже Мъри е майстор на тази игра.

А къде е истината? Станимир Стоилов неофициално е казвал на хората от Левски, че би се съгласил да преговаря едва тогава, когато види, че клубът инвестира в база и инфраструктура. Пред медиите в Казахстан Мъри заяви, че Левски още не е готов за него. Което е същото. Или, казано пo-иначе, Стоилов би се върнал на Герена, когато види с очите си, че ръководството прави нещо сериозно на и около стадиона. Един от загърбваните през годините проблеми е точно тревното покритие на официалния терен. Това игрище е идея именно на Мъри, който настоя пред Тодор Батков да извади близо милион и половина лева за тотално нов терен, като също по искане на Мъри изграждането на игрището бе поверено на немска фирма, а дори работниците в София бяха командировани немци.

Това бе през пролетта на 2007 година. Оттогава Левски нито един път не е подменил чимовете на терена. Само за справка – Арсен Венгер настояваше тревата на "Емирейтс" да бъде сменяна на няколко месеца с възможно най-новите варианти на затревяване. Всеки уважаващ себе си клуб полага нови чимове, когато старите се захабят. Добре, нека да не е на няколко месеца, Левски не можеше ли веднъж на година-две да подменя тревното покритие. Не е кой знае колко като разходи, горе-долу колкото един Франсис Нар. А колко такива ментюги минаха през Герена за последни 10 години?!

Да припомним, че по инициатива на Стоилов бе направено и изкуственото игрище, също той настоя и за построяване на общежитието за школата, както и за нов автобус. Ама му се смееха, че вместо да прави селекция, той харчи пари за глупости. Затова и наскоро Мъри сподели в интервю, че футболът ни има културен проблем. Който както иска – така да го разбира.

И накрая – пак по настояване на Стоилов, бившият собственик на Ботев Пловдив Цветан Василев инвестира в построяването на база за чудо и приказ. И на тази база в Коматево канарчетата играят от няколко години. Да, иначе е лесно да искаш селекция, да превърташ едни чужденци и накрая да си хванеш чукалата, без след теб да остане нищо.

Така че в Левски хубаво да помислят какво още трябва да свършат, когато следващия път се обадят на Станимир Стоилов.

 

Желю Станков/Тема Спорт


Тагове: Левски, Станимир Стоилов

Коментари

Още Новини


Шампионски плейоф
последен мач
BGfootball.com
BGfootball.com

Футболната есен дойде преди лятото

Футболната есен дойде преди лятото

Хем е забавно, хем до болка познато

BGfootball.com
BGfootball.com

Денят на независимостта

Денят на независимостта

Той се празнува всеки ден от ръководните фактори в БФС, защото от тях нищо не зависи

Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Какво е Хендерсън?

Какво е Хендерсън?

Той обича да тича, да пречи и да помага

назаем

Националният тим си е направо супер

Националният тим си е направо супер

Системата отдавна е объркана и това, което се случва е повече от нормалноЧовекът, който промени европейския футбол

Човекът, който промени европейския футбол

Случайно или не, някои важни за Швеция събития се случват точно по неговото управление


Спортни новини