Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Какво ни чака?
Познавате ли правилата?
Трансферно лято 2019

10-06-2019 13:50


Косово идва да ни бие! Ко-со-во!

Косово идва да ни бие! Ко-со-во!

Националите ни опровергават в едно - винаги намират начин да задълбаят още по-надълбоко

стани фен

Смешни и нелепи са напъните да се заобиколи заслужената критика към националния отбор. Вероятно повечето специалисти и медии си имат някаква причина да не "виждат" очевидното. За играчите е ясно - те все намират шансове и все ще се борят до последно. Някак незабелязан за невъоръженото око остава фактът, че още не преполовена кампанията за Евро 2020 и вече говорим за "решаващи" мачове и за "на всяка цена".

И ако съперникът е, хайде не Англия, Германия или Испания, а поне Румъния, Сърбия или Австрия например - иди, дойди. Ама днес идва Косово. Ко-со-во! Който не може да осъзнае за какво става дума, да провери историята на тази селекция. Няма да му отнеме много време.

И не само идва, ами се точи и да ни бие. И защо не, след като буквално ни разсипа преди няколко месеца като домакин? Този текст трябва принципно да е нещо като превю, ама какво превю да пишеш преди мач с Косово? В "нормалните" времена всеки отбор от Б група у нас щеше да ги хване и да ги разбие с 3-4 гола. Сега обаче е различно.

Виновни разбира се са всички, но не и БФС. База, хотели, екипировка - само играйте! Как да сме добре, ако не е добре държавата - също колкото "силен", така и нелеп лаф. По-сериозната "вина" е в тези, които трябва да говорят и не спестяват критиката. А когато не можеш да биеш Кипър, Черна гора и Косово, няма как тя да липсва.

Виновна е и публиката разбира се. Че ще предпочете да гледа мача по телевизията, ако изобщо го гледа. Виновна е и тази, която ще е на стадиона, че така откровено лъже играчите. "Българи-юнаци" е разтегливо понятие в наши дни. В Чехия беше нещо подобно, може би не юнаци, а опълченци. Пак е героично в някаква степен.

Какъв ще е съставът на Балъков е без никакво значение. Косово идва с намерението да ни бие и това е най-важното. По-вероятно е да не го направи, но е страшно, че футболни джуджета си мислят подобни неща. Последно Черна гора имаше такива намерения и на практика го постигаше, ако не беше съдийското побутване.

Националният отбор като институция няма равен поне в едно - винаги опровергава, че не може по-зле. Дано днес не се случи същото.


Тагове: България, национален отбор, Евро 2020, Косово

Коментари

Още Новини


Шампионски плейоф
последен мач
BGfootball.com
BGfootball.com

Денят на независимостта

Денят на независимостта

Той се празнува всеки ден от ръководните фактори в БФС, защото от тях нищо не зависи

Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Какво е Хендерсън?

Какво е Хендерсън?

Той обича да тича, да пречи и да помага

Златка Замова
Златка Замова

Реал стегна бойни редици

Реал стегна бойни редици

Флорентино чу Зидан и феновете, инвестира грандиозно милиард евро

назаем

Националният тим си е направо супер

Националният тим си е направо супер

Системата отдавна е объркана и това, което се случва е повече от нормалноЧовекът, който промени европейския футбол

Човекът, който промени европейския футбол

Случайно или не, някои важни за Швеция събития се случват точно по неговото управление


Спортни новини