Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Първа лига - редовен сезон
Геният се оттегли!
Трансферно лято 2019

10-06-2019 13:50


Косово идва да ни бие! Ко-со-во!

Косово идва да ни бие! Ко-со-во!

Националите ни опровергават в едно - винаги намират начин да задълбаят още по-надълбоко

стани фен

Смешни и нелепи са напъните да се заобиколи заслужената критика към националния отбор. Вероятно повечето специалисти и медии си имат някаква причина да не "виждат" очевидното. За играчите е ясно - те все намират шансове и все ще се борят до последно. Някак незабелязан за невъоръженото око остава фактът, че още не преполовена кампанията за Евро 2020 и вече говорим за "решаващи" мачове и за "на всяка цена".

И ако съперникът е, хайде не Англия, Германия или Испания, а поне Румъния, Сърбия или Австрия например - иди, дойди. Ама днес идва Косово. Ко-со-во! Който не може да осъзнае за какво става дума, да провери историята на тази селекция. Няма да му отнеме много време.

И не само идва, ами се точи и да ни бие. И защо не, след като буквално ни разсипа преди няколко месеца като домакин? Този текст трябва принципно да е нещо като превю, ама какво превю да пишеш преди мач с Косово? В "нормалните" времена всеки отбор от Б група у нас щеше да ги хване и да ги разбие с 3-4 гола. Сега обаче е различно.

Виновни разбира се са всички, но не и БФС. База, хотели, екипировка - само играйте! Как да сме добре, ако не е добре държавата - също колкото "силен", така и нелеп лаф. По-сериозната "вина" е в тези, които трябва да говорят и не спестяват критиката. А когато не можеш да биеш Кипър, Черна гора и Косово, няма как тя да липсва.

Виновна е и публиката разбира се. Че ще предпочете да гледа мача по телевизията, ако изобщо го гледа. Виновна е и тази, която ще е на стадиона, че така откровено лъже играчите. "Българи-юнаци" е разтегливо понятие в наши дни. В Чехия беше нещо подобно, може би не юнаци, а опълченци. Пак е героично в някаква степен.

Какъв ще е съставът на Балъков е без никакво значение. Косово идва с намерението да ни бие и това е най-важното. По-вероятно е да не го направи, но е страшно, че футболни джуджета си мислят подобни неща. Последно Черна гора имаше такива намерения и на практика го постигаше, ако не беше съдийското побутване.

Националният отбор като институция няма равен поне в едно - винаги опровергава, че не може по-зле. Дано днес не се случи същото.


Тагове: България, национален отбор, Евро 2020, Косово

Коментари

Още Новини


Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
Златка Замова
Златка Замова

Трипиър пред BGfootball.com: Не, никак не бе леко срещу България

Трипиър пред BGfootball.com: Не, никак не бе леко срещу България

Английският защитник на Атлетико блести с техника, трудолюбие и амбиции

BGfootball.com
BGfootball.com

Бездействието води до празни стадиони

Бездействието води до празни стадиони

Действието обаче ще ги изчисти, и напълни дългосрочно

BGfootball.com
BGfootball.com

Каква точно е концепцията на Балъков?

Каква точно е концепцията на Балъков?

Къде е перспективата в състав, пълен с играчи над 30 години, някои от които дебютират за националния отбор?

назаем

Победата над Ботев не скри слабите места на ЦСКА

Победата над Ботев не скри слабите места на ЦСКА

Без връщане на желанието за игра и колективния дух в отбора всеки опит за развитие оттук нататък ще е обречен на неуспехЛевски взе първия поправителен

Левски взе първия поправителен

Към този момент можем на 100% да вярваме на Хубчев, че е вкарал изключително много агресия в отбора си


Спортни новини