Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Първа лига - редовен сезон
Геният се оттегли!
Лига Европа 2019/2020

20-06-2019 12:42


ЦСКА и държавата с обща позиция до общината

ЦСКА и държавата с обща позиция до общината

От клуба са пуснали още през миналата седмица и възражение по плана за Борисовата градина, с което са изразили обществена позиция

стани фен

ЦСКА и държавата в лицето на дружеството "Сердика спортни имоти" излязоха вчера с обща позиция до общината по отношение на "Армията". "Тема спорт" информира, че клубът е подал свое предложение за измяна на проекта на план (ПУП) за Борисовата градина. От ЦСКА са го отнесли към "Сердика спортни имоти", който е собственик на стадиона на червените. Държавното дружество на свой ред входира вчера общата позиция с клуба до Столичната община. Именно до 19 юни бе последният срок за предложения по ПУП. А на 26-и (сряда) ще се проведе второто публично обсъждане на проекта.

От ЦСКА са пуснали още през миналата седмица и възражение по плана за Борисовата градина, с което от клуба са изразили обществена позиция. В общото предложение със "Сердика спортни имоти" пък са посочени по-конкретни технически параметри за новата "Армия". Изготвянето на конкретен инвестиционен проект за стадиона на този етап не е стартирано, тъй като разходите по такъв са много сериозни. На този етап в ЦСКА нямат яснота дали ще получат зелена светлина за своите искания от общината и по тази причина не са подготвили подробен проект.

Основното искане от страна на ЦСКА е планът за Борисовата градина да се промени така, че да позволи изграждането на нови трибуни на съоръжението. По този начин клубът ще може да премахне стария насип, след което ще се положат колони и ще могат да се направят козирки. Освен това ще е възможно и поставянето на осветление, което отговаря на съвременните изисквания.

Юристът на ЦСКА Станислав Трендафилов говори пред "Тема спорт" във връзка с актуалната ситуация около "Армията": "Ние сме готови с финансирането, имаме външни инвеститори със сериозни датски средства. Готови сме и с проект, който да удовлетвори изискванията на Зелените. Предвиждаме детски кътове - места, където едно семейство ще може да прекара цял ден в парка. Надяваме се от общината да преосмислят своето виждане, за да вървим напред и да изпълним нашите планове като клуб. Видно е, че ЦСКА и държавата са на една позиция. Странно е защо държавата и общината не могат да се разберат. Надяваме се в крайна сметка да се вземе единственото разумно решение и да се позволи на ЦСКА да реализира своите планове", заяви адвокат Трендафилов.


Тагове: ЦСКА, Българска армия, община, София, Борисова градина, проект

Коментари

Още Новини


Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Тотнъм не беше толкова зле

Тотнъм не беше толкова зле

Защо се случи разгромът от Байерн в Шампионската лига

BGfootball.com
BGfootball.com

Вътрешен проблем

Вътрешен проблем

Люпко Петрович съсипа и отбора, и духа на ЦСКА

Яна Касова
Яна Касова

По неговия начин

По неговия начин

Димитър Бербатов сложи дългоочаквания край на спортната си кариера така както може само той

назаем

България пипа стени в тъмното

България пипа стени в тъмното

По време на мача Черна гора - България на терена все едно бяха аматьориНа Армията няма да чакат Годо

На Армията няма да чакат Годо

Ако има успехи, феновете няма да се занимават с треньора, с лекаря и автобуса


Спортни новини