Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Първа лига - редовен сезон
Познавате ли правилата?
Трансферно лято 2019

10-07-2019 17:32


Ботев виси с близо 230 бона на Пловдив

Ботев виси с близо 230 бона на Пловдив

Задълженията са от концесионните такси, клубът има три месеца да ги плати

стани фен

Община Пловдив е дала на Ботев срок от три месеца да изплати концесионните си задължения към общината. Това става ясно от предварителното копие на отчета за концесиите, който ще бъде гледан като точка от дневния ред на сесията на общинския съвет утре.

Според информацията, ПФК Ботев дължи около 220 хиляди лева концесионни такси, като основната част от тях са за стадион "Христо Ботев", а малка част от задълженията касаят и базата в Коматево. В документа се отбелязва, че за спортен комплекс стадион "Христо Ботев" има натрупани дългове от три календарни години. Дължимата за 2018 година сума е 75 677 лева (без ДДС), за 2017 година тя е 68 258 лева (без ДДС), а за 2016 година – 62 322 лева (без ДДС).

За базата в Коматево пък не е предоставена справка за приходите за 2018 година, не е предоставен и годишен финансов отчет, заверен от регистриран одитор, като също така не е заплатено дължимото годишно концесионно възнаграждение в размер на 18 000 лева и лихви в размер на 560 лева за просрочено плащане за 2017 година. Липсва и гаранция за заплащане а концесионното възнаграждение за настоящата година в размер на 3 600 лева.

Общинската администрация многократно е изпращала напомняне до концесионера, но без резултат, посочват от Общината. В тази връзка Комисията за контрол по изпълнение на концесионните договори на свое заседание в края на месец юни е взела решение да даде 3-месечен срок на Ботев за изплащане на задълженията си, в противен случай дължимите пари ще бъдат събрани принудително. Очаква се от Ботев да платят дължимите суми, за да вземат разрешение за строеж и така да се размрази изграждането на стадион "Христо Ботев".


Тагове: Ботев Пловдив, концесия, стадион, Пловдив, задължения

Коментари

Още Новини


Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
BGfootball.com
BGfootball.com

Кой и как срещу Титоград?

Кой и как срещу Титоград?

ЦСКА игра много слабо срещу много слаб отбор

Яна Касова
Яна Касова

Женски подем в мъжкия спорт

Женски подем в мъжкия спорт

Световното първенство по футбол за жени изведе спорта до нови нива на интерес и финансиране

Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Хрониките на един предизвестен Франки Лампард

Хрониките на един предизвестен Франки Лампард

За който е изпуснал новината – той е новият шеф в Челси

назаем

Втора лига започва с много заявки за елита

Втора лига започва с много заявки за елита

Много от големите имена в българския футбол ще ритат тази година във второто нивоЗа Арда денят се позна по утрото

За Арда денят се позна по утрото

Ако в Кърджали са си направили добре сметката и могат да си позволят финансова стабилност, то и проектът им ще е стабилен


Спортни новини