Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Първа лига - редовен сезон
Геният се оттегли!
Трансферно лято 2019

10-07-2019 17:32


Ботев виси с близо 230 бона на Пловдив

Ботев виси с близо 230 бона на Пловдив

Задълженията са от концесионните такси, клубът има три месеца да ги плати

стани фен

Община Пловдив е дала на Ботев срок от три месеца да изплати концесионните си задължения към общината. Това става ясно от предварителното копие на отчета за концесиите, който ще бъде гледан като точка от дневния ред на сесията на общинския съвет утре.

Според информацията, ПФК Ботев дължи около 220 хиляди лева концесионни такси, като основната част от тях са за стадион "Христо Ботев", а малка част от задълженията касаят и базата в Коматево. В документа се отбелязва, че за спортен комплекс стадион "Христо Ботев" има натрупани дългове от три календарни години. Дължимата за 2018 година сума е 75 677 лева (без ДДС), за 2017 година тя е 68 258 лева (без ДДС), а за 2016 година – 62 322 лева (без ДДС).

За базата в Коматево пък не е предоставена справка за приходите за 2018 година, не е предоставен и годишен финансов отчет, заверен от регистриран одитор, като също така не е заплатено дължимото годишно концесионно възнаграждение в размер на 18 000 лева и лихви в размер на 560 лева за просрочено плащане за 2017 година. Липсва и гаранция за заплащане а концесионното възнаграждение за настоящата година в размер на 3 600 лева.

Общинската администрация многократно е изпращала напомняне до концесионера, но без резултат, посочват от Общината. В тази връзка Комисията за контрол по изпълнение на концесионните договори на свое заседание в края на месец юни е взела решение да даде 3-месечен срок на Ботев за изплащане на задълженията си, в противен случай дължимите пари ще бъдат събрани принудително. Очаква се от Ботев да платят дължимите суми, за да вземат разрешение за строеж и така да се размрази изграждането на стадион "Христо Ботев".


Тагове: Ботев Пловдив, концесия, стадион, Пловдив, задължения

Коментари

Още Новини


Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
Златка Замова
Златка Замова

Трипиър пред BGfootball.com: Не, никак не бе леко срещу България

Трипиър пред BGfootball.com: Не, никак не бе леко срещу България

Английският защитник на Атлетико блести с техника, трудолюбие и амбиции

BGfootball.com
BGfootball.com

Бездействието води до празни стадиони

Бездействието води до празни стадиони

Действието обаче ще ги изчисти, и напълни дългосрочно

BGfootball.com
BGfootball.com

Каква точно е концепцията на Балъков?

Каква точно е концепцията на Балъков?

Къде е перспективата в състав, пълен с играчи над 30 години, някои от които дебютират за националния отбор?

назаем

Победата над Ботев не скри слабите места на ЦСКА

Победата над Ботев не скри слабите места на ЦСКА

Без връщане на желанието за игра и колективния дух в отбора всеки опит за развитие оттук нататък ще е обречен на неуспехЛевски взе първия поправителен

Левски взе първия поправителен

Към този момент можем на 100% да вярваме на Хубчев, че е вкарал изключително много агресия в отбора си


Спортни новини