Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Първа лига - редовен сезон
Геният се оттегли!
Лига Европа 2019/2020

22-08-2019 11:33


ЦСКА бързо поправи грешката си

ЦСКА бързо поправи грешката си

Бъдещето на Фабрини бе загатнато още с представянето в първия му официален мач

стани фен

Ръководството на ЦСКА направи някои грешки в последните години. Става дума за настоящото, при което червеният гранд се възроди и от абсолютната нула, отново стана претендент за титлата. На практика това са неща, които не би трябвало да правят впечатление предвид историята на клуба, но предвид обстоятелствата в последните години, е повече от наложително.

Проблеми със селекция и с избор на треньори са тези на повърхността. Разбира се победите също не са една и две. Емблемата, Армията, финансовата стабилност и възвърнатите позиции.

Това лято бе направен опит да се действа по-сериозно. Да се направи селекция, която да започне подготовка от първия ден. Днес, два месеца по-късно виждаме, че понятия като "намерение", "желание" и "успех" в тази материя са много разтегливи и деликатни.

Намерението и желението бяха налице, но изпълнението не сработи по най-добрия начин. Но е добре, че грешките започват бързо да се поправят.

BGfootball.com единствен обърна внимание на спортно-техническите характеристики на италианския полузащитник Диего Фабрини. Още в първия мач не остана скрито това, което ще се случи в бъдеще. Е, никой не е вярвал, че италианецът ще бъде отпратен още преди падането на първото есенно листо, но пък това е само за доброто на ЦСКА.

Вчера в Румъния написаха, че играчът прибирал доста сериозна сума в евро на месец. Ако това е вярно, значи ЦСКА е направил страхотен удар с освобождаването на играча. Той освен, че е крайно лимитиран като качества, се оказва и съвсем нелошо платен. При сегашните реалности всеки месец щеше да носи само загуба за клуба.

Още на мача с Титоград стана ясно, че Фабрини е непригоден за съвременния футбол играч. Безсмислено и ненужно задържане на топката, замаскирано в заблудата, че е добър дрибьор. Може и да е, но срещу най-слабия съперник на ЦСКА до момента, Фабрини не мина повече от 10 метра с топката. Уточнение все пак - в днешния футбол това е безумие, особено за състезател в средата на терена. Казано по-просто - това е забавяне на атаката, изпускане на шанса за добра организация на играта. Вече го казахме - през 80-те Фабрини щеше да е световна звезда. Днес е това, което е - неосъществена надежда, обиколила половин Европа без абсолютно никакъв успех.

"Питайте треньорите защо не ме извикаха пак в националния отбор", каза италианецът. Не, няма нужда да ги питаме...

И отново BGfootball.com предположи, че Фабрини е играч за последните минути и точно това се случи в последните мачове. Задържане на топката с цел забавяне на играта. И то не толкова защото италианецът е кой знае колко добър в това, колкото, че почти всяко негово съприкосновение завършва със спиране на играта. За щастие на отбора му - в негова полза, но това отново е в много случаи е сериозен минус по горепосочените причини.

Фабрини очаквано загуби мястото си в състава и нямаше как да го върне, освен при някакви сериозни кадрови проблеми на Армията. Той просто няма как да се промени на 29 години и проблемите му на терена ще продължат, за да станат проблеми и на отборите му. ЦСКА бързо разбра, че няма нужда да си го причинява.

Епизодични изяви можеше да има и на Армията. Но те винаги са изключение от правилото. Всъщност да му мислят следващите му отбори. За Румъния може и да е добър, но за гранд като ЦСКА - не.

И днес става ясно колко прав е бил Петър Хубчев, за да се откаже от играча. Едва ли някой вярва на приказките, че не е преговарял с Левски. Просто треньорът е видял за какво става дума и след всички критики, които понесе напоследък, трябва да бъде поздравен.

В грандове като Левски и ЦСКА не трябва да се случват нещата на принципа "проба-грешка". Времето за това е минало, дори и ако летоброенето за тях започва след промените от 1989 г. Просто е недопустимо.

ЦСКА коригира една голяма грешка, но все още никой не е защитил привличането на някои други играчи в тима. Денис Давидов дори не сме го видяли в екип, камо ли да разберем що за стока е. Иначе и той е ритал в национала на страната си.

 

А това, че Фабрини е пуснат по взаимно съгласие към Румъния е просто подробност. В случая и добро стечение на обстоятелствата.


Тагове: ЦСКА, Диего Фабрини

Коментари

Още Новини


Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
Емилиян Онуфриев
Емилиян Онуфриев

Лигавщини ни заклеймиха пред света като расисти

Лигавщини ни заклеймиха пред света като расисти

Лицемерно е, когато феновете ти умират от алкохол и наркотици, да говориш за морал

Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Тотнъм не беше толкова зле

Тотнъм не беше толкова зле

Защо се случи разгромът от Байерн в Шампионската лига

BGfootball.com
BGfootball.com

Вътрешен проблем

Вътрешен проблем

Люпко Петрович съсипа и отбора, и духа на ЦСКА

назаем

Не продължаваме напред!

Не продължаваме напред!

След унизителната загуба на националния отбор по футбол с 0:6 от Англия вече не може да бъде използвано едно от любимите клишета на играчи и треньориЛицемери, сър! Или как големият расизъм назидава малкия

Лицемери, сър! Или как големият расизъм назидава малкия

Да ви прилича на нагласена цялата работа?


Спортни новини