Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Първа лига - редовен сезон
Геният се оттегли!
Трансферно лято 2019

06-09-2019 15:10


Йовов: Имаме важно предимство пред Англия

Йовов: Имаме важно предимство пред Англия

Аутсайдери сме, а тях често ги подценяват, анализира предстоящия двубой бившият играч на Левски и България


Емблематичният футболист от близкото минало Христо Йовов говори пред "Меридиан Мач" преди гостуването на националния отбор на България на Англия. Бижутера е реалист преди двубоя на "Уембли" и не очаква някакво чудо от избраниците на Красимир Балъков.

"Ще бъда честен и ще погледна реалистично - не смятам, че някой очаква някакво чудо на "Уембли". Все пак се надявам то да стане, а именно това е чарът на футбола - във всеки един момент и във всеки един мач може да се случи нещо. С оглед на качествата на двата отбора победата на Англия не буди съмнения", заяви Йовов.

"Дори и равенството ще е някакво чутовно постижение. Сякаш ще е най-добре в този мач да се наблегне на играта на отбора, а не толкова на резултата. С други думи - ние да се представим добре, а другото да остане на по-заден план. Футболистите не  трябва да забравят, че ще излязат на една огромна сцена, на която могат да бъдат видени, оценени и евентуално привлечени в силни клубове, а после да станат още по-ценни за националния отбор."

"Със сигурност Балъков трябва да внимава в много неща, защото потенциалът на Англия е огромен и ще бъде много трудно на терена. Момчетата ни трябва да играят спокойно и да се опитат по някакъв начин да надхитрят съперника. Това ще е много трудно, но е и единственият шанс да измъкнем нещо от "Уембли". Надявам се да издържим без гол в началото, а това да изнерви съперника", коментира Йовов.

"Реално националният ни отбор няма точки до момента. Рано или късно футболните хора в България трябва да оценят реалната картинка и да не се надяваме на нещо голямо с оглед на това, с което разполагаме. Може би е дошъл моментът да се обърне по-голямо внимание на юношите, които са бъдещето. Трябва да се тръгне от тях, да се оправят нещата. Вече доста години движим по инерция. Радваме се на някакви частични успехи, а не мислим достатъчно за цялостното развитие на футбола в България", отсече Бижутера.

"В момента най-силният ни коз е, че сме абсолютен аутсайдер. Англия може да ни подцени, макар че това изглежда малко вероятно. Все пак играем срещу голям отбор, който не може да си позволи провал. И все пак това, че сме аутсайдери е някакъв плюс, единственият плюс", завърши Христо Йовов.


Тагове: Христо Йовов, България, Англия, национален отбор

Коментари

Още Новини


Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
Златка Замова
Златка Замова

Трипиър пред BGfootball.com: Не, никак не бе леко срещу България

Трипиър пред BGfootball.com: Не, никак не бе леко срещу България

Английският защитник на Атлетико блести с техника, трудолюбие и амбиции

BGfootball.com
BGfootball.com

Бездействието води до празни стадиони

Бездействието води до празни стадиони

Действието обаче ще ги изчисти, и напълни дългосрочно

BGfootball.com
BGfootball.com

Каква точно е концепцията на Балъков?

Каква точно е концепцията на Балъков?

Къде е перспективата в състав, пълен с играчи над 30 години, някои от които дебютират за националния отбор?

назаем

Победата над Ботев не скри слабите места на ЦСКА

Победата над Ботев не скри слабите места на ЦСКА

Без връщане на желанието за игра и колективния дух в отбора всеки опит за развитие оттук нататък ще е обречен на неуспехЛевски взе първия поправителен

Левски взе първия поправителен

Към този момент можем на 100% да вярваме на Хубчев, че е вкарал изключително много агресия в отбора си


Спортни новини