Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Първа лига - редовен сезон
Познавате ли правилата?
Трансферно лято 2019

09-09-2019 09:51


Новият брой на BBC Знание е на пазара

Новият брой на BBC Знание е на пазара

стани фен

Сега е златно време да си ловец на динозаври! По целия свят се разкриват нови и нови обекти за разкопки, а учените буквално се препъват в непокътнати вкаменелости и всяка седмица идентифицират напълно нови видове.

А с всяко откритие старото схващане за люспести зверове, тътрещи се мудно из обширни равнини, отстъпва пред новите представи за един пъстър и разнообразен свят, населен с най-различни същества, както е днес в непокътнатите места в дивата природа.

Експертите вече започват да изграждат обосновани предположения как са изглеждали динозаврите. На някои това може да им се струва излишно и да го смятат за пълна загуба на време, средства и усилия, но е тъкмо обратното.

Знаем, че външният вид на животното обикновено се дължи на света около него – някои видове прибягват до изкусна маскировка, а за други ярките цветове са по-полезни, примерно за намиране на партньор и създаването на поколение. Така че с установяването какви са били цветовете на динозаврите и формите на телата им, ние започваме да разбираме и в какъв свят за живели. Оказва се, че този свят е доста по-различен и дори още по-свиреп, отколкото сме го смятали.

Разбира се, в този брой 116 на списание ВВС ЗНАНИЕ не става дума само за динозаври. Обръщаме внимание и на почти непроучения синдром на Клайн-Левин, заради който някои хора спят по 20 часа на ден в продължение на цели месеци. Не пропускайте и да надникнете в лабораториите, където учени комбинират различни газове и елементи, за да пресъздадат атмосферата на екзопланети и да разберат дали е годна да поддържа живот. А ако пък ви е любопитно защо някои хора си драскат нещо, докато говорят по телефона или са на работна среща, надникнете в редовната ни рубрика „Въпроси и отговори".

Приятно четене!


Тагове: BBC Знание

Коментари

Още Новини


Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
Златка Замова
Златка Замова

Трипиър пред BGfootball.com: Не, никак не бе леко срещу България

Трипиър пред BGfootball.com: Не, никак не бе леко срещу България

Английският защитник на Атлетико блести с техника, трудолюбие и амбиции

BGfootball.com
BGfootball.com

Бездействието води до празни стадиони

Бездействието води до празни стадиони

Действието обаче ще ги изчисти, и напълни дългосрочно

BGfootball.com
BGfootball.com

Каква точно е концепцията на Балъков?

Каква точно е концепцията на Балъков?

Къде е перспективата в състав, пълен с играчи над 30 години, някои от които дебютират за националния отбор?

назаем

Победата над Ботев не скри слабите места на ЦСКА

Победата над Ботев не скри слабите места на ЦСКА

Без връщане на желанието за игра и колективния дух в отбора всеки опит за развитие оттук нататък ще е обречен на неуспехЛевски взе първия поправителен

Левски взе първия поправителен

Към този момент можем на 100% да вярваме на Хубчев, че е вкарал изключително много агресия в отбора си


19-09-2019
Рождениците днес
Спортни новини