Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Първа лига - редовен сезон
Геният се оттегли!
Лига Европа 2019/2020

15-10-2019 11:19


Лигавщини ни заклеймиха пред света като расисти

Лигавщини ни заклеймиха пред света като расисти
снимка: Йордан Михайлов

Лицемерно е, когато феновете ти умират от алкохол и наркотици, да говориш за морал

стани фен

Изключително грозната и пошла постановка, която разиграха английските футболисти и щаб, в кооперация със съдийсата бригада, която имаше за цел да ни изкара непоправими расисти пред света, сякаш постигна целта си.

За това съдим по факта, че не се говори толкова за голямата победа на албионците, колкото за двете спирания на играта през първото полувреме, които имаха за цел изцяло и само да ни дискредитират пред света.

Английските медии очаквано осъждат поведението на част от българските фенове, които според тях са си позволили да обиждат тъмнокожите футболисти в състава на Гарет Саутгейт. Уточнението е, че прекъсванията бяха по сигнал на самите играчи, които "чули" подвиквания от трибуните.

Любопитното е, че фенове сами си тръгнаха от стадиона само и само да не бъдат обвинявани те.

Особено активни в коментарите си са съседите ни от Балканския полуостров, които с нескрито задоволство отбелязват както разгрома, така и предстоящото наказание.

И сега малко за лицемерието.

В България сигурно има и "расизъм", но той не е такъв, заради който трябва да се стига до наказания независимо в коя сфера. Как пък никой не обиди победителите в маратона на София онзиден? Аз лично чувах само ръкопляскания и окуражителни възгласи.

 

Футболът като световен феномен е и начин за "отпускане на парата" при хората, за които той е сред малкото радости. Разбира се, че ще викаш и дори псуваш на стадиона. Такива с лопата да ги ринеш и в Англия. Разбирам бъдещите "неевропейци" да нямаха проблем с "расизма" и на острова си. Тогава е нормално да подскочат като ощипани булки, но не и когато целият свят знае що за стока са привържениците от Великобритания.

Англия, чиито фенове се сбиха помежду си, въргаляха се пияни по улиците, а един предозира с дрога и евтин за джоба му алкохол. Хайде да не говорим точно за "морал" и някакви принципи. Това, което видяхме е откровена лигавщина на преяли от излишно внимание привърженици и футболисти.

Същите тези фенове минават като хуни през всеки град в Европа. Проблемът е още по-сериозен в източната част на континента, където намират евтин алкохол и неправомерно голяма защита от закона. Те не са виновни, че мислят като имприалисти. Виновни са, че с ясното съзнание и виждане на разликата между "тук" и "там", правят погроми където се появят.

Те са пример, когато ги гледаме в Англия. Защото са задушени от високите цени на билетите, на бирата, на сувенирите и от "бобитата", които са много мили, когато поискаш да се снимаш с тях, но и много стриктни, когато видят нарушители. Това е лицемерие - да използваш лоукоста в Източна Европа, за да дадеш воля на истинската си същност.

Това, което направиха играчите на Англия показаха, че горепосоченото е изглежда е национална черта. Независимо колко пари получаваш и какъв е социалният ти статус.

Беше грозно, беше лигаво. И много лицемерно.


Тагове: Лигавщини, морал, лицемерие, Англия, фенове, расизъм

Коментари

Още Новини


Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
Златка Замова
Златка Замова

Родриго – спокойният голаджия на Реал

Родриго – спокойният голаджия на Реал

Бразилчето стана най-младият хеттрик забивач на Шампионската, носи радостта във футбола си

МисляФУТБОЛ
МисляФУТБОЛ

Когато Бог живее на земята

Когато Бог живее на земята

Най-Големият навърши 59 и все още има какво да ни покаже

Емилиян Онуфриев
Емилиян Онуфриев

Наследството на Боби

Наследството на Боби

Следващият шеф на БФС няма да бъде избран без негласното одобрение от най-високото място

назаем

Внимателно с човека най-отпред в Левски

Внимателно с човека най-отпред в Левски

На Герена и тази година направиха инвестиция в нападение, но резултатът не е този, който очаквахаЛудогорец се приземи меко и леко

Лудогорец се приземи меко и леко

Преди 3-4 години имаше повече конкурентни достойнства, сега е просто един обикновен слаб спрямо нормалните стандарти тим


Спортни новини