Барселона наказа тежко грешките на Реал насред Бернабеу

Начало » Барселона наказа тежко грешките на Реал насред Бернабеу

Левандовски БарсаБарселона наби с 4:0 Реал Мадрид в 11-ти кръг на Испанското първенство в атрактивен дуел на висок ритъм с много положения, за да затвърди лидерството с 30 точки.  Настоящите шампиони на Испания и Европа остават втори на 6 точки изоставане.

Мбапе изненада с дълъг пробив на старта, но сам црещу вратаря Пеня би до гредата и после 40-метров пак аут. Каталунците се хвърлиха веднага да ритат Винисиус, той им отвърна с магични финтове на Кубарси и Кунде в малкото им поле, печелейки корнери.

Флик бе излязал с интересна схема 4231 с фермин Лопес в атака централно зад Левеандовски, Рафиня и Ямал по крилата, но дефакто постоянно раменяха места. Схемата не работеше срещу масивната бяла преса.

Андрий Лунин, пазещ вместо контузен наново Куртоа, парира Ламин, а Иняки извади от голлинията удар на Белингам на атака с Мбапе при ответната контра в 14-тата минута.

Вини направи впечатляващи пробиви, надбягвайки Кунде и Иньиго, но пренавит сбърка стрелби. Имаше хубави дуели Фермин – Рюдигер, Камавинга – Кунде и Педри, Чуамени – Касадо и Ямал, Милитао – Рафиня, Ламин – Менди. Белингам пресираше, Феде Валверде бе и в защита и в контрукция, Едуардо помагаше и опита да порази.

Лунин и Милитао блокираха обстрел на Педри и Рафиня в 29-тата, последвал гол на Мбапе (изведен дълбочинно от Лукас) бе отменен за засада, стадиона недоволен освирка “Ш..а Барса“.

Гостите излязоха с Френки Де Йонг и по-смело напред след антракта. Милитао с глава чистио, Чуамени покри разсейка на Лунин, често даващ дълги пасове и опитал дори сам да вкара на Пеня. Изпуснат напред за първи път в мача след пас от Касадо, Левандовски излъга с лекота украинеца и откри в 54-тата, и след минута повтори. 500 фена в червено-морави фланелки заподскачаха с песни на северната трибуна на 8-мия етаж.

Анчелоти пусна Модрич да създава, той веднага обстрелва, а Пеня хвана пореден на Мбапе. Втори гол на световния шампион с Франция бе отменен за засада, а третия на Левандовски по чудо не влезе на опразнена от Лунин врата. Перфектно изведени от Лука Белингам и Килиан не успя да вкара в 70-тата.

Флик раздвижи с борбен и подвижен Дани Олмо (изрусен до бяло). Секунди след смяната на Камавинга с Брахим, при нова грешка в мадридската отбрана, Ламин Ямал проби и матира Лунин. В 85-тата и Рафиня опъна мрежата му, с пробив по десния фланг. Анчелоти смени французина твърде късно с Фран Гарсия, испанчето опази пети. Изведен за пореден път от Вини Мбапе изпусна да счупи геврека.

Стадиона се опразни наполовина преди последния сигнал, имаше освирквания. Каталунците празнуваха с феновете си.

Два дни преди да получи първа “Златна топка“ за отличния си минал сезон, Винисиус ще замине да празнува горчиво с важна загуба и без гол на Барса.

Състави

Реал Мадрид: Лунин, Лукас Васкес, Милитао, Рюдигер, Менди, Чуамени, Валверде, Камавинга, Мбапе, Белингам, Винисиус (Модрич, Брахим Диас, Ф.Гарсия)

Барселона: Пеня, Кунде, Кубарси, И.Мартинес, Балде, Касадо, Педри, Ямал, Фермин, Рафиня, Левандовски (Френки Де Йонг, Дани Олмо)

Дъжд и студ посрещат Класикото в Мадрид довечера