Белингам носи шеста победа поред на Реал

Начало » Белингам носи шеста победа поред на Реал
РМ Унион Берлин Камавинга Белингам
Снимка: Даниел Касас

Реал Мадрид тръшна трудно и в последния миг с 1:0 дебютанта в Шампионската лига Унион Берлин на старта на турнира в група С и започна успешно похода към рекордна 15-та корона на Европа.

Карло Анчелоти заложи на висока преса, а “Златната топка‘2018“ Лука Модрич и новият любимец на феновете Джуд Белингам (движеше се по целия терен) да създават атаката с Родриго, Камавинга и Хоселу (жертва Крос и Валверде). Немските гости играха събрано, добре опаковани отзад под ръководство на италианския национал Леонардо Бонучи, без да оставят пространства, дебнейки за шансове на контра, но капитан Начо, Рюдигер и Алаба ги обезоръжиха. Лукас Васкес смени контузен Карбахал по десния фланг.

Близо 80 000 мадридисти побеляха трибуните на обновения красавец “Бернабеу“ и надъхваха “кралете“ на Европа с песни. Атмосферата допълваше съперникова мощна агитка от 3500 немски фенове в червено, дерящи гърла за “обединението“ и освиркващи корнерите на Модрич.

Двубоят се отвори и забърза след антракта, първо Госенс не улучи с малко вратата на Кепа и Родриго не успя на два пъти (тресна греда), но с отличната визия на Модрич и Белингам “белите“ все повече намираха пролуки. Реал даде газ. Вратарят Фредерик Рьоноу изби геройски близък на Хоселу, който удари и стълб с глава.

Влизането на Крос и Валверде за последния полвин час заостри играта, домакините подпукаха с масивен обстрел. Модрич разтресе напречната греда отдалеч, Родриго (три опита) и Рюдигер (с глава и от задна ножица) също не нараниха. VAR подмина ръка-дузпа за Реал срещу шут на Хоселу, който по-късно отново не можа да опъне мрежата.

И когато изглеждаше, че коравите немците ще измъкнат точка, последната резерва Фран Гарсия измъкна в 95-тата корнер, който Тони Крос би брилянтно, снаряд на Валверде бе избит, но 20-годишният Белингам спази традицията да вкарва всеки мач (без на Сосиедад само) за новия си отбор Реал като опъна мрежата с шести за шест мача и дебютен в Шампионската с бялата фланелка.

РМ Белингам
Снимка: Даниел Касас

Публиката изригна от кеф, завика “Джуд Джуд“, 14-кратните еврошампиони с Анчелоти отидоха да поздравят агитката и останалите зарители. Интересно, че играчите на Унион също благодариха на феновете си, които дълго им пяха от високата северна трибуна.

“Белингам има много качество, голът му е подобен на този срещу Хетафе от добавка, когато влиза от втора линия е по-умен от мен !!! – призна Анчелоти. – Както и предвиждахме бе сложен мач, не ни оставяха пространство да играем между линиите, пазеха се и при статични топки. Накрая се прояви духа на тази фланелка, не казвам на футболистите, нито моя… Втората част енергията им малко спадна, така ние успявахме да пресираме повече и се справихме много добре. Бяхме търпеливи, но… в подобен мач трампа, ако тръгнеш напред може да ти вкарат. Рюдигер бе отличен! Родриго е много добър на по-отворен терен, днес имаше и по-лош късмет, не успя да вкара.“

Галатасарай обърна Копенхаген и стигна до 2:2 у дома в Истанбул, голаджии бяха Елионуси, Гонжалвеш, а след като Елиас Джелер бе изгонен (73 мин.) за туржите забиха Саша Буй и Тете.