Бензема остава в Реал и догодина

Начало » Бензема остава в Реал и догодина
Бензема Реал Мадрид Райо Вайекано
Снимка: Даниел Касас

Карим Безнема остава в Реал Мадрид и следващия сезон са последните индикации, потвърдени от самия него пулбично тази вечер. “Златната топка‘2022“ има договор до лятото на 2024 с 14-кратните еврошампиони с клауза за автоматично подновяване в края на този юни, ако самият той не реши друго.

Последните седмици се разбра, че Карим има умопомрачителна оферта за 2 сезона в отбор от Саудитска Арабия (държавния Ал Насър, вероятно) за 120 милиона евро и предложение да стане рекламно лице за желаното домакинство на световното през 2030 г. (за същата кауза работят Кристиано и Меси). Много медии разгласиха, че ще напусне Реал в посока Близък Изток, заедно с Модрич, Бускетс, Алба, Меси…

Отпадането на “кралете“ на полуфиналите на Шампионската лига от Ман Сити доля масло в огъня, официалното удължаване на договора на Модрич не е обявено, Марко Асенсио напуска (към ПСЖ май), Начо Фернандес най-вероятно също ще премине в клуб, където ще е титуляр, договорите на Азар и Мариано няма да бъдат подновени.

Карим обаче бе искрен в отговора си към момиченце дали ще остане, на гала-вечер в Мадрид, след като получи награда за легенда от вестник “Марка“: Живея и се чувствам добре в Мадрид, утре тренирам, в събота имам мач..“ (обърка с неделя, последен за първенството с Атлетик Билбао на Бернабеу – бел.ред.)

Водещият обаче настоя дали обмисля бъдещето си, на което 34-годишният френски ас искрено се удиви: “За какво? Защо да говоря за бъдеще, щом съм в Мадрид?“ и после “Говоренето в интернет, не е реалността“, с което дефакто затвори съмненията.

“Марка“ му посвети статия, убеждавайки как голаджията има амбиции за още купи и самодоказване, как легендата му продължава.

“Не съм нито 9, нито 10, нито 9,5 – каза Бензема на награждаването в Мадридското казино. –  Знам да вкарвам голове, но обичам футбола и обичам да се движа, да давам асистенции, правя неща, които не се виждат у други нападатели, винаги ми е харесвало. Роналдо не е като Сантияна, аз не съм като Роналдо…, но се опитвам да приличам. Винаги съм се нуждаел от колегите. Един ден печеля, но този приз и останалите, са на всички.

Няма друг клуб като Реал Мадрид. Да играеш на Бернабеу, където са били най-великите в този спорт..винаги ми е било мечта, като дойдох на 21 години, почти дете, исках само да се забавлявам и виж ти колко неща спечелих…“ – призна носителят на 25 големи трофея с “белия балет“ Карим. – Любими голове са ми първия и този а ла Паненка срещу Манчестър Сити, мислех си – днес ще го направя на “Етихад“. Бъдете себе си, с труд ще стигнете далеч!“, пожела на малчуганите в залата.