Г-жа Радуканова изцеди цесекарите

2011-01-14 02:39:00

Жената на треньора скъса футболистите от спининг

 

Специална тренировка направи ЦСКА ден преди да замине на първия си лагер в Гърция. Треньорът Милен Радуканов метна отбора на колела за един час спининг – групово аеробно упражнение, което имитира колоездене в пресечена местност.
Не Радуканов обаче измъчи футболистите. Спининг инструкторът бе съпругата му – Наташа.

Отборът бе разделен на две групи, а заниманията траеха между 45-60 минути. Червените се счупиха от въртене под звуците на техно музика и светлини като в дискотека. Г-жа Радуканова юркаше здраво футболистите, които изплезиха език още на загрявката. Същината на аеробното упражнение направо ги разглоби. Според фитнес специалистите такава тренировка би могла да е сравни с 10 километра тичане в планината по баира. Натоварването е огромно, а мускулите на краката се втвърдяват като камък.

 

Някои от по-младите футболисти толкова се умориха, че на моменти нямаха сили да следват стряскащите подвиквания на г-жа Радуканова и кондиционния треньор Иван Йовановски.
Радуканов и неговият помощник Светослав Петров пък следяха състоянието на играчите на голям видеоекран с помощта на новата модерна система. Тя измерва сърдечния ритъм и пулса в реално време. Радуканов се похвали, че се е погрижил с революционен метод да няма скатавки в отбора. За първи път в ЦСКА е закупена специална камера, с която може да се наблюдава как се готви всеки от футболистите. Има вероятност след завръщането си от лагера в Гърция отборът да направи още една спининг тренировка.

Вашият коментар