Зафиров опра пешкира в ЦСКА

2010-08-11 17:26:00

Павел Дочев изгони предшественика си, нямал му доверие

Тази година в ЦСКА е весело, а скандалите около "армейския" клуб следват един след друг. Поредният шедьовър в "червено" бе сътворен от наставника на отбора Павел Дочев, който "намери" причината за слабата игра на футболистите и посочи с пръст помощника си Адалберт Зафиров и защитника Костадин Стоянов. Ръководството на клуба го послуша и тутакси отстрани Зафето. Левият бранител пък бе изваден от първия отбор и ще тренира  индивидуално. Незнайно докога.

"Притеснявал се от мен. Искал съм да влияя над състава. Искал съм да взема мястото му. От самото начало бил резервиран към мен и не ме искал в екипа си. Такива работи", коментира новината Зафето. Информацията бе потвърдена и от Емил Костадинов. Шефовете на "армейския" клуб обмислят варианта да предложат работа на Зафиров в школата на тима. Спортно-техническият директор на "червените" не разкри повече подробности около решението, свързано със Зафиров.

Утре (четвъртък), от 12:30 часа, Павел Дочев ще даде брифинг за представителите на медиите. Събитието ще се състои в зала за пресконференции на стадион „Българска армия” и основната тема със сигурност ще бъде изгонването на Адалберт Зафиров. Юношата на клуба бе натирен, след като миналия сезон пое треньорския пост от напусналия Йоан Андоне и класира тима за Лига Европа.

"Има напрежение между българите и чужденците в ЦСКА", допълни Зафиров, потвърждавайки това, което бе публична тайна през последните дни. Според бившия вече треньор легионерите не давали максимума от себе си. „Те може да имат качества, но още не са го показали, обясни той. – Много от тях имаха контузии, последните, които дойдоха, не са подготвени, което звучи смешно.” Напрежението между българи и чужденци се повиши през последните дни на фона на нередовно изплащаните възнаграждения и на новината, че поредното ново попълнение Килиън Шеридън ще струва 500 000 евро. На контролата с „Ботев”-Враца (1:2) юношата на клуба Бонев дори нарита съотборника си Грегъри Нелсън в спор кой да играе с топката. Адалберт отказа да направи сравнение между миналогодишния отбор и сегашния, но бе категоричен, че ще се измъкне от кризата. На тръгване Зафиров уточни, че все още никой не му е предлагал да остане в клуба на друга работа.

Заедно с него от тима бе отстранен и защитникът Костадин Стоянов. Аргументът е, че отношенията му с Дочев куцат още от летния лагер в Германия, когато между тях се стигна до разпра, след като играчът отказа да изпълнява треньорските указания. Впоследствие бранителят започнал да говори зад гърба му и да създава напрежение в съблекалнята. Костадин Стоянов ще продължи да тренира индивидуално.

Вашият коментар