Левски игра по-добре от ЦСКА, но взе дербито с късмет

Начало » Левски игра по-добре от ЦСКА, но взе дербито с късмет


Отборът на Левски постигна ценен и значим успех с 1:0 над ЦСКА в първото издание на Вечното дерби през сезона с късен гол на Макун в 86-ата минута.

За съжаление и този двубой не мина без решавашата намеса на фактора „съдийство“, като Драгомир Драганов се постара да ядоса и сини, и червени с безумните си отсъждания преди почивката. Той можеше както да даде червен картон на играч на ЦСКА, така и трябваше да отсъди дузпа за ЦСКА след нарушение на синия вратар. Най-скандалното в двете ситуации беше, че нито една не бе разгледана от съдиите от VAR, които на практика изгледаха мача без билети.

Иначе статистиката беше категорично на страната на Левски, които имаха предимство във всеки един от показателите. Те държаха повече топката, създадоха повече положения и повече пъти налагаха на стража на ЦСКА да прави важни спасявания.

Голът дойде в самия край след статично положение, когато от корнер Кристиан Макун засече топката, Бусато спаси, но кълбото мина на около половин метър навътре във вратата за единствения и решаващ гол в мача.