Лудогорец би ЦСКА в нервен мач

Начало » Лудогорец би ЦСКА в нервен мач


Лудогорец победи с 3:1 ЦСКА втория кръг на плейофите и си осигури предсрочно титлата.

Двубоят по традиция беше нервен, като този път огромна роля за това имаха и някои крайно спорни изяви на рефера Волен Чинков.

Преди всичко Лудогорец откри рано с гол на Дуа, дошъл след рикошет, а в 34-ата минута Каранга вкара след неразчетено излизане на Падт. В началото на втората част Недялков вкара хубав гол от малък ъгъл не и без помощта на неправилно застаналият Бусато.

Малко преди това Чинков се опита скандално да изгони с директен червен картон Браян Кордоба с обвинение за удар без топка. Въпреки че изгледа ситуацията, в която се видя както посягане, така и сериозно преиграване на играча на Лудогорец, реферът даде жълт картон на състезателя на ЦСКА, като цялата ситуация изнерви допълнително мача.

В 54-ата минута Чинков даде дузпа за Лудогорец за игра с ръка на Каранга, която също трябваше да се гледа и от VAR, и от рефера. Изпълнението на Дуа беше крайно дискусионно, като той спря непозволено на последната крачка преди да стреля за 3:1.

Веднага след гола страстите се нажежиха и Текпетей и Каранга видяха червени картони. До края на мача шансове за попадения имаше и пред двата отбора, но такива не паднаха.