Мано Менезеш поема Бразилия

2010-07-24 15:44:00

Досегашният треньор на "Коринтианс" Мано Менезеш ще бъде новият селекционер на бразилския национален отбор, съобщи президентът на местната федерация Рикардо Тейшейра. Представянето му ще бъде по-късно днес.

Той е получил предложение на води "селесао", след като предишният фаворит за поста Муриси Рамальо не беше освободен от клуба си "Флуминензе".

"Говорих с много хора и накрая се спрях на списък с три имена. Оказа се, че и те са фаворитите на феновете. Това, което предопредели избора на Мано Менезеш е нуждата от незабавна промяна в националния отбор. Той получи предложение да води състава в контролата със САЩ на 10 август и след това", заяви Тейшейра пред официалния сайт на федерацията.

Според информацията на Тейшейра, Менезеш "все още обмисля поканата". Медиите в страната обаче твърдят, че той ще се съгласи и ще обяви решението си официално днес.

Бразилия търси нов селекционер, след освобождаването на Карлос Дунга. Той водеше "селесао" в продължение на четири години и успя да го изведе до титлата в Копа Америка през 2007 г. и Купата на конфедерациите през 2009 г.

Бившият капитан на националния отбор го изведе и без проблеми през тежките световни квалификации в зона Южна Америка, но на самото първенство в Южна Африка не се представи според очакванията.

Бразилия отпадна на четвъртфиналите от Холандия и малко след това от федерацията обявиха, че Дунга е освободен, въпреки че договорът му изтичаше след по-малко от месец.

Вашият коментар