Най-абсурдното Световно шокира с изисквания

Начало » Най-абсурдното Световно шокира с изисквания

ТопкаТазгодишното Световното първенство по футбол ще се състои в Катар, като шампионатът започва след по-малко от две седмици. От самото определяне на домакина до днес то е с право определяно като едно от най-безумните и абсурдни решения на ФИФА.

Карар няма традиции във футбола, но има пари. През лятото там няма условия за футбол, но пък… има пари, които да обърнат с главата надолу целия футболен сезон и провеждането на мачовете ще е в късната астрономическа есен и началото на зимата.

Катар показва, че много-много не се интересува от гостите си и ги затрупва с изисквания. Хората, които ще бъдат в арабската държава, е хубаво да знаят, че там например ще бъде забранено… да се държат за ръце.

Полицията на Катар ще следи за тези интимности без значение къде се случват те: по стадионите, по улиците, на обществени места. Аргументът е, че обществото трябва да уважава културата на Катар, където не може да има толкова близки отношения между хора от един и същи пол или от различни полове.

От Великобритания ще бъдат изпратени т.нар „спортни ченгета“, които знаят как да се справят с безредиците извън и на стадионите, причинени от английските фенове.