Павката: ЦСКА е над всичко

2010-08-16 15:23:00

Бившият вече наставник на ЦСКА Павел Дочев уважи журналистите след срещата с босовете на клуба, на която стана ясно, че се е оттеглил като старши треньор.

"Мотивите са лично мои, напускам по собствено желание. Исках да променя някои неща, имах големи надежди и амбиция, но не се получи. Не усетих и нужната подкрепа. Все пак ЦСКА е по-важен от Павел Дочев, така че за доброто на отбора се оттеглям", коментира специалистът пред gong.bg.

"Не мога да се занимавам с глупости, под нивото ми е. Явно не съм човекът за ЦСКА, така че е коректно да си тръгна и някой друг да промени нещата тук към по-добро".

"За да върви отборът, всички трябва да гледат в една посока. Най-големият проблем в ЦСКА е манталитетът, който исках да променя, но не успях. Бях в губеща позиция".

"Против никого няма да говоря, защото не е коректно. На Армията има и добри футболисти и такива, които не стават за ЦСКА. Не очаквайте обаче да ги посоча".

"Нещата взеха връх, като ме изкараха като някакъв престъпник от стадиона в Севлиево. Сякаш не работя денонощно и не инвестирам толкова много от себе си в клуба, а трябва да се срамувам. Все едно бях някакъв престъпник. Това ми дойде в повече", обясни все още недоумяващият Дочев.

"Не ми достигна време в ЦСКА. Тук има много какво да се подобрява. Ръководството го знае, Емил Костадинов също. Но и те са под напрежение и нямаха много варианти. Този е най-добър".

"Останах изненадан от нивото в България и начина на работа. Чувах много, не исках и не вярвах да е истина, каквато се оказа. Никак не са добри нещата. Говоря за неща в негативен план. Голяма част от футболистите имаха уважение и респект към мен, друга част не бяха съгласни с моите методи и поставяха всичко под въпрос. Не мога да работя на 100%, ако нямам пълната подкрепа и убеждение, че това, което правя, е правилно. Не съм човек, който да прави компромиси в името на един или друг футболист. За мен е по-важно не какво стои на гърба на фланелката, а отпред на гърдите. Името на ЦСКА е по-важно от името на футболистите", завърши вече бившият наставник на ЦСКА.

 

Вашият коментар