Барса обръща мач в Мадрид, търси защитник

Начало » Барса обръща мач в Мадрид, търси защитник
Дани Олмо
Снимка: Испанска Федерация

Барселона успя да обърне с 2:1 Райо Вайекано в късен изтеглен напред мач от трети кръг на Испанското първентво и оглави новото класиране, в очакване на останалите срещи. 36-кратният шампион Реал Мадрид играе в четвъртък срещу Лас Палмас на Канарските острови.

Домакините, инструктирани от младия си треньор Инийго Перес (36 г, екс на Атлетик)  тръгнаха смело на акции на кокетния си мадридски стадион в работническия квартал Вайекас и заслужено поведоха в 9-тата с гол от втора линия на Унай Лопес, изведен отдясно с рейд от Хорхе де Фрутос. Въпреки големите очаквания, бившият халф на Реал Мадрид Хамес Родригес не попадна в състава на “светкавиците“ за мача, пристигна днес да ги подсили през сезона.

Ханси Флик за трети път заложи на младата смяна – трима 17-годишни тийнейджъри – Марк Бернал, Пау Кубабрси, Ламин Ямал плюс четирима до 25 г. Натурализираният марокано-гвинеец и еврошампион с Испания правеше играта на каталунците с откраднати топки, комбинации, дрибъл и извеждащи подавания. Ферран Торес, Кунде, Рафиня, Левандовски не успяха да се възползват от шансовете. Вратарят Карденас спаси удар на Ямал.

Влизането на завърнал се след над петилетка странстване в Загреб и Германия Дани Олмо (купен от Лайпциг този месец за 55 млн.) заостри много атаката на “блауграна“. Педри изравни след комбинация с Рафиня в 60-тата, към края еврошампионът с Испания Олмо донесе успеха.

Ръководеният от Жоан Лапорта клуб натиска Найки за спонсорски договор като чака 30 или 40 милиона евро, пишат испанските медии. Трябвало да вземат пари и от продажбата на Барса Визион. Заради контузиите на Араухо и Кристенсен, Флик и директорът Деко търсят опитен централен защитник. Нападението щяло да бъде подсилено с португалският халф на Милан Рафа Леао, но засега финансовият “феър плей“ на ЛаЛига не позволява картотека.