Винисиус, Родриго и Мбапе с първи голове заедно за Реал

Начало » Винисиус, Родриго и Мбапе с първи голове заедно за Реал
Вини Мбапе Белингам Родриго
Снимка: Даниел Касас

Реал Мадрид обърна с 4:1 Еспаньол в шести кръг на Испанското първенство и скъси до 1 точка изоставането от лидера Барселона, излизащ утре в 19,30 във Виляреал.

Анчелоти тръгна с някои промени, давайки шанс на Чуамени, Л.Васкес. А.Гюлер, Модрич, Ф.Гарсия да играят, за по-равномерно разпределяне на минути в седемте събрани в 20 дни мача – вторник “белите“ посрещат и Депортиво Алавес, в неделя излизат срещу Атлетико Мадрид.

Гостите от Барселона, надъхани след завръщане в елита, затрудниха доста столичани. Изведен от Жоан Гарсия в 55-тата, Жофре надбяга Арда Гюлер, стреля отдясно и Куртоа с пета я прати в мрежата си.

С влизането на Винисиус (за Арда) нещата се наредиха и се видя, че великолепната нападателна четворка на Реал МВБР Мбапе-Вини-Белингам-Родриго си взаимодейства отлично – красиво, ефективно, с жестове и щедри подавания.

Открадната топка в атака със стрелба на Джуд в 58-мата донесе изравнителен гол като Дани Карбахал довкара избитата от вратаря топка. При последвалия щурм, красива акция отляво на Килиан с феноменална асистенция от Вини откри коридор за изскочил зад гърба на защитата отдясно Родриго за втория. След малко Мбапе изведе на дълъг пробив Вини, разписал технично третия пред доволно шумящ “Бернабеу“.

18-годищмият талант Ендрики се пребори със сърце и крака за топка, накара   да го събори за дузпа в 88-мата и Килиан, чийто ред бе дошъл да бие (да, четиримата приятели са се разбрали да се редуват!) я забучи класно към десния ъгъл. Това бе четвъртия му гол в ЛаЛига (трети от дузпа).

Валенсия записа първа победа през сезона с 2:0 над Жирона, Севиля падна с 1:2 от Алавес, Реал Валядолид на Роналдо Назарио удържа нулево реми с Реал Сосиедад.