Испания забучи 13 гола за два мача

Начало » Испания забучи 13 гола за два мача
Испания национал 2021
Снимка: РФЕФ

Испания размаза с 6:0 и Грузия в южна Гранада като затвърди второто място в група А на квалификациите за еврошейско първенство догодина в Германия. “Червените фурии“ имат цели 13 гола за 2 мача тези сни след “седмицата“ на Грузия. Норвегия наби Грузия с 2:1 с голове на Ерлинг Холанд и капитан Мартин Йодегор като върви трета, води Шотландия с пълни 15 т., след месец гостуват на испанците.

Момчетата на Луис де ла Фуенте контролираха играта, наказаха кипърци за слабостите в защита. Пабло Гавирия-Гави откри в 18-тата, вкараха още Микел Мерино, Хоселу, Баена и дубъл Ферран Торес.

Световните шампиони за 2010 са набутали 32 безответни гола на островитяните, припомнят статистици.

“Много сме доволни отборно, лично аз също чувствам се отлично в национала. – призна Хоселу, разписал 4 гола за 6 мача.  – Повечето голове дойдоха отдясно, включително моя с асистенцията от Дани (Карбахал) – говорихме си преди мача, че така може да се получи.“

Крилото на Реал изигра страхотен двубой. изработи гол и за Ферран. 16-годишният Ламин Ямал дебютира кати титуляр, остави от;ични впечатления, както и съотборника му в Барса Гави (19 г).

Междувременно Луис Рубиалес обяви, че напуска поста си на президент на Испанската Кралска Федерация РФЕФ, принуден от международния обществен натиск и спирането на правата си за няколко месеца от ФИФА. Гологлавият бос е подложен на оргомна критика за жест с хващане за интимните си части на официалната ложа (пред кралица Летисия и дъщеря й София) и по-късно емотивна целувка с националката Джени Ермосо за празнуване на световната титла на Испания миналия месец.

Рубиалес, когото Прокуратурата утре вика на разпит по обвинение за сексуално насилие, продължи с недомислени опити да се защити в интервю за Пиърс Морган в английската “Толк ТВ“:

“Ясно е, че сбърках. Бе момент на еуфория, намеренията ми бяха благородни и 100% несексуални. Щях да направя същото, ако мъжкия отбор бе спечелил Мундиала. Правил съм го и като футболист. Джени каза            , че целувката бе спонтанна, анекдот.. Дали лъже? Може да го чуете по радиото. На видеото в автобуса виждам отнор, спечелил световно, чувам “целувка, целувка“, наричат ме “Прези“, както ми казват приятелите.

Наистина се срамувам от жеста си на трибуните – беше за Хорхе Вилда (селекционерът на женския тим, който бе уволнен че защити Рубиалес – бел.ред.), в Испания имаме изрази “оле, яйцата ти“ и “оле, яйчниците ти“ – значат “браво, браво“. Няма извинения, още не съм се извинил лично на кралицата.

Забраната от ФИФА стана много бързо, без да ми пратят мотиви и шанс да се защитя, а съм адвокат. Вярвам, че истината ще излезе наяве. Не съм престъпник, добър човек съм – сбърках в много щастлив момент.“

РФЕФ стартира организиране на избори за нов шеф на футбола.

Без наказан за картони Кристиано Роналдо Португалия помете Люксембург с 9:0 и води уверено група J. Гонжало Инасио, Гонжало Рамос и Диого Жота вкараха по 2, другите бяха от Бруно Фернандеш, Рикардо Орта и Жоао Феликс.

Вторият в група I Румъния победи с 2:0 Косово, но мачът бе прекъснат за четвърт час заради плакати по трибуните на националния стадион в Букурещ. Гостите напуснаха терена заради вдигнати плакати “Косово е Сърбия“, които ги обиждсли, после се върнаха да ритат.