Мбапе: Днес съм никой в Мадрид – идвам скромно, но с амбиции

Начало » Мбапе: Днес съм никой в Мадрид – идвам скромно, но с амбиции
Килиан Мбапе Реал Мадрид
Снимка: Даниел Касас

Килиан Мбапе говори за медиите в Мадрид на много добър испански, също и на френски, сред многобройните въпроси избегна само тези защо не е дошъл по-рано в Реал Мадрид:

“В този фантастичен за мен и семейството ми ден съм привилигирован да кажа, че съм футболист на Реал Мадрид, което бе детската ми мечта и не се плаща. Имам голямо желание да се видя с момчетата от отбора и Мистер и да играя първия си мач. Вече си разменихме шеги с някои от момчетата, не сме говорили сериозно. Още не са ме включили в телефонната група.

Идвам със скромност в най-силния клуб, но и амбиция, искам да се адаприрам бързо и помогна на тима. Да се насладя на всяка секунда тук, ежедневието и някой ден да го разказвам на децата си. Мога да играя и на трите позиции отпред, правил съм го в ПСЖ и в Монако, но не това е важно за мен, а да помагам на тима, където иска Мистер – ще е.

Приоритета ми сега е да се адаптирам бързо към тренировките тук и отбора. Не мисля че ще имаме проблеми да сме заедно с Винисиус. Искам да играя до Вини и Родриго, и останалите. Не искам просто да изляза и да си вкарам гола.. Със сигурност ще вкарам, но искам и да играя добре, да се нагодя към отбора.

Отивам на почивка и се връщам възможно най-бързо да помагам на тима. С Пинтус (кондиц.треньор на Реал – б.а.) днес говорихме да направим добра програма за специална подготовка, за да издържа тежкия сезон. Суперкупата на Европа за мен е специален мач, искам да играя, дано е първата ми купа…макар Мистер да знае дали ще ме пусне.

Имах много оферти от клубове, но винаги казвах: Благодаря, щом изляза от ПСЖ ще ида в Реал Мадрид. Не знаеш какво ти предстои, но съм благодарен да бъда днес тък. Президентът Перес ми се довери от началото, помагаше на мен и семейството, всички работеха перфектно, за да съм днес тук. Френските играчи ми говореха много хубави неща за Мадрид, че тук всички хора работят с голяма страст за Реал Мадрид и те обичат като играч. Вини ми пращапе много съобщения: “Идвай да сме заедно напред!“, всичко това помага да се чувстваш желан…

Кой каза, че съм искал номер десет? Имаме 10 – Лука Модрич, който спечели всичко с Реал и “Златна топка“, заедно сме, с близки номера – 9, 10, макар за мен номера да не е най-важното..

Целите ми са като на Реал Мадрид – да печелим титли, искам заедно! От малкия ми футболен опит знам да не си поставям лимити – ако мога ще вкарам много, ако не – малко, но искам резултати! Реал винаги е фаворит за Шампионската и преди, и сега.

В ПСЖ мислех да играя добре за парижани, винаги съм ги защищавал на 100 %, дори срещу Реал. Сега съм на Реал и искам да се боря само за Реал Мадрид.

Гледахме всички мачове на Зидан като малки, после на Кристиано, бе мой идол. Днес, когато още съм никой в Мадрид, след такова представяне да заспя като футболист на любимия ми тим, ще е страхотно! Сега Кристиано ми е приятел, дава ми много съвети да работя и да имам страст в мача, беше ми пример и оттук му пращам прегръдки!

Беше лудост като 13-14-годишно момче да дойда със самолет тук в Мадрид при Зизу.., да видя Кристиано като фен… Децата са бъдещето на света, затова днес исках да кажа на децата, че с работа и страст се постигат мечтите, с вяра в себе си и малко късмет..като мен.

Тази нощ спах може би час, мечтаех с отворени очи, с емоции, с напрежение.. за мен означава много д асъм тук… нямам думи за посрещането на стадиона, тези хора дошли да ме видят, децата от фондацията ми също да изпитат тази емоция – те имат тежък живот…

Гледайки видеото с представянето ми се стресирах още повече, исках да говоря естествено…

Познавам репутацията на Ендрик, говорят добре за него, не съм го гледал много, но щом е в Реал, значи е талант. Идва от голяма футболна страна Бразилия, ако иска съвет или помощ – готов съм, знам какво е да си млад играч, трудностите.“