Меси отказа на Барса, отива в Маями

Начало » Меси отказа на Барса, отива в Маями
Стоичков и Меси
Снимка: Marca

Лионел Меси е взел решение къде ще продължи кариерата си и няма да се върне във ФК Барселона, съобщи каталунският журналист Росети за Гол ТВ. 35-годишният световен шампион с Аржентина напуска “Пари Сен Жермен“ и до часове ще обяви решението си.

За изненада на всички ще облече екипа на Интер Маями и новия сезон ще рита в МСЛ, Американското първенство. Клубът бе създаден през 2018 година от Дейвид Бекъм, собственици са още братята Хосе и Хорхе Мас, които лично преговаряли със суперзвездата. Освен милионна заплата, Лео щял да получава процент от тв-правата за нови зрители за излъчване на мачовете в МСЛ от спонсора “Епъл ТВ“ (Apple, ще снимарт и документален филм за него), както и от тези на другия помагач – Адидас.

Седемкратната “Златна топка“ ще откаже умопомрачителната оферта от 600 милиона евро да играе в Саудитска Арабия (евентуално до екс-съотборниците Иниеста, Бускетс, Алба и пак срещу Кр.Роналдо или Бензема..), както и да им бъде рекламно лице за кандидатурата за домакинство на световното през 2030, искано оше от Испания-Португалия-Мароко.

В Маями Меси ще се среща по-често с българската суперзвезда на Барса Христо Стоичков, който е тв-коментатор на тв-гиганта Унивижън.