Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Първа лига - редовен сезон
Трансферна зима 2020
Коронавирус!

01-04-2019 15:03


Белите лястовици на родния футбол

Белите лястовици на родния футбол

Витоша и Царско село следват световните примери без да ги побългаряват

стани фен

Разбира се, никой не го отрази в детайли. Нещото, което единици в българския футбол са го осъзнали и по-важното - следват. В някои медии линията е Стойне Манолов да е изкарван Лошия, онзи който "обработва съдии", вместо да се погледне какво прави и най-важното - как разсъждава за футбола.

Не изненада, че не направи впечатление на никого. У нас нивото на отразяване пада постоянно. За да се стигне до днес, да четем, че пистата на новия стадион на ЦСКА може да има само пред Сектор А. Чудо на инженерната мисъл някаква или медийно "чудо на чудесата". И нищо общо с 1 април.

А всъщност Стойне Манолов каза: "Още от утре започвам осветление и трибуни. Отборът ще си играе на Царско село. Иначе е абсолютно безсмислено да отидем в А група и да играем на стадион "Васил Левски". Имаме свой дом и ще играем вкъщи."

 

Една простичка глобална идея за развитието във футбола, зародила се още докато в България сме се борили за физическата си свобода, а в Англия са създавали футболни клубове.

Царско село ще кацне на жицата на белите лястовици до Витоша Бистрица. Малки клубове, които впечатляват с отношение. Без мрънкане и въпроси: Сърби ли ме или ме боли? Работа и развитие. Изпадане от елита също може да е част от развитието.

Досега няма причина да се съмняваме, че за новия сезон на стадиончето край Драгалевци няма да му се случат хубавите обещания. Те не опират само до влизането в Първа лига, а са част от инвестицията в бъдещето. Факт е, че за отбори като Царско село и Витоша можем да кажем, че "могат да си го позволят". Опира не толкова до финанси, колкото до спокойствието да мислят за развитие.

Е, Стойне Манолов ще го дъвчат още вероятно. Чудна логика - да "обработваш" съдии, за да се вкараш в още по-голям разход. Но те чудните логики затова са такива, защото са и трудно обясними.

Това, което притесняваше много хора миналия сезон ще се случи догодина - Царско село ще е в Първа лига. Сигурно няма да играе всичките си мачове в Драгалевци, но ще знае, че домът му е станал по-добър и по-уютен.

А други все ще му намерят кусур.

Абонирайте се за канала на спортното предаване Студио СПРИНТ в YouTube


Тагове: Царско село, Стойне Манолов

Коментари

Още Новини


Livescore
Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
BGfootball.com
BGfootball.com

Българските клубове надуха цените

Българските клубове надуха цените

Повечето от тях предпочитат заточение за играчите им в чужбина, отколкото развитие у нас

BGfootball.com
BGfootball.com

Ще издържат ли някои клубове поправителния си изпит?

Ще издържат ли някои клубове поправителния си изпит?

Тези, които сега въстанаха срещу БФС подкрепиха Боби и сие на последния Конгрес

Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Какво се случва с Астън Вила?

Какво се случва с Астън Вила?

Мач на тима от Бърмингам с този от Брайтън от януари е по-добра алтернатива от беларуския футбол

назаем

Крушчич или българин?

Крушчич или българин?

ЦСКА има два плана за действие в следващите седмициПояви се новото нормално синьо

Появи се новото нормално синьо

Да видим какви първи стъпки ще направи Сираков


02-06-2020
Рождениците днес
Спортни новини