Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Първа лига - редовен сезон
Геният се оттегли!
Лига Европа 2019/2020

16-07-2019 16:07


Съдиите вече имат номера на министъра

Съдиите вече имат номера на министъра

Да оставим създаденият ред да си функционира по съответния начин, призова пред журналисти вицето на Михайлов Йордан Лечков

стани фен

Въпреки че Борислав Михайлов, Йордан Лечков и БФС не виждат проблеми в българския футбол, фактът е че държавните органи трябваше да се събират, за да гарантират решение на стари и наслагвани през годините проблеми.

В продължение на няколко дни Бойко Борисов, министър Младен Маринов и гл. прокурор Сотир Цацаров бяха запознати с проблемите. Днес бе проведена още една среща с акцент върху нещо, за което се твърди, че не е проблемно - съдийството.

"Срещата мина нормално. Целта беше да дадем увереност на съдиите, че Министерството на вътрешните работи и премиерът подкрепят съдиите да свирят и да дават равен шанс на всеки отбор на терена, каквато е тяхната роля", каза министър Младен Маринов днес.

"Да приемем че, телефонът за сигнали е лично мой. С генералния секретар сме били по доста мачове и знаем под какъв натиск работят тези хора. За стотна от секундата те трябва да вземат решения, които няма да се харесат или от едната, или от другата страна на стадиона".

"Така че сме наясно под какъв натиск работят. Затова искаме да им дадем увереност, че ще бъдат подкрепяни във всяко едно тяхно действие. Който работи по правилата, ще го подкрепяме. Държавата не влиза във футбола, тя го подкрепя. Съдиите са хората, които дават равен старт в състезанието. Нашата идея е да идваме преди проблемите. За момента няма такъв, просто правим среща, с която да покажем, че подкрепяме феърплея. Нашата задача е да подкрепяме длъжностни лица, а съдиите са такива”, заяви министър Маринов.

Йордан Лечков е от хората, които не виждат проблеми, смятат нещата за нормални и искат "градивна критика".

"След първия кръг мисля, че би следвало да бъдем доволни от съдиите. Не може всичко да е перфектно, но искам ако има критика, тя да е градивна. Ако искаме да имаме футбол, всички трябва да милеем за него. Моля ви да си останем на темата. Надграждаме след срещата с премиера, която се проведе наскоро. Трябва да бъдем точни, да гледаме в една посока".

Припомняме, че днес Витоша написа декларация срещу съдийството на Георги Давидов в мача им срещу Славия.

Според Лечков няма притискане и това са несериозни неща.

"Само се говори за притискане, това не е сериозно. Знаете абсолютно всички много добре по какъв начин се притиска, как се заплашват. Тази среща беше предварително уговорена с министъра. Не съм чул нито един съдия да е подкупен, заяви Лечков пред журналистите и призова "да оставим създаденият ред да си функционира по съответния начин".


Тагове: съдии, Младен Маринов, Йордан Лечков

Коментари

Още Новини


Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
BGfootball.com
BGfootball.com

Плач на пълен стомах

Плач на пълен стомах

Лудогорец негодува, защото иска да му признаят напълно нередовен гол - това е ефектът след десетилетие на съществуване извън правилата

BGfootball.com
BGfootball.com

Българският Йевтич

Българският Йевтич

И както оригинала, все още далеч от прозвището Маестро

Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Висшата лига след 1/3 от сезона (трета част)

Висшата лига след 1/3 от сезона (трета част)

Къде са останалите големи?

назаем

Лудогорец скърца сериозно в атака

Лудогорец скърца сериозно в атака

Само в два двубоя от началото на сезона нападателите на шампионите са опънали противниковите мрежи по повече от два пътиЦСКА завършва 2019 в ре минор

ЦСКА завършва 2019 в ре минор

Шефовете на Армията трябва да разберат, че дяволът е в детайлите


Спортни новини