Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Първа лига - редовен сезон
Трансферна зима 2020
Коронавирус!

22-08-2019 11:33


ЦСКА бързо поправи грешката си

ЦСКА бързо поправи грешката си

Бъдещето на Фабрини бе загатнато още с представянето в първия му официален мач

стани фен

Ръководството на ЦСКА направи някои грешки в последните години. Става дума за настоящото, при което червеният гранд се възроди и от абсолютната нула, отново стана претендент за титлата. На практика това са неща, които не би трябвало да правят впечатление предвид историята на клуба, но предвид обстоятелствата в последните години, е повече от наложително.

Проблеми със селекция и с избор на треньори са тези на повърхността. Разбира се победите също не са една и две. Емблемата, Армията, финансовата стабилност и възвърнатите позиции.

Това лято бе направен опит да се действа по-сериозно. Да се направи селекция, която да започне подготовка от първия ден. Днес, два месеца по-късно виждаме, че понятия като "намерение", "желание" и "успех" в тази материя са много разтегливи и деликатни.

Намерението и желението бяха налице, но изпълнението не сработи по най-добрия начин. Но е добре, че грешките започват бързо да се поправят.

BGfootball.com единствен обърна внимание на спортно-техническите характеристики на италианския полузащитник Диего Фабрини. Още в първия мач не остана скрито това, което ще се случи в бъдеще. Е, никой не е вярвал, че италианецът ще бъде отпратен още преди падането на първото есенно листо, но пък това е само за доброто на ЦСКА.

Вчера в Румъния написаха, че играчът прибирал доста сериозна сума в евро на месец. Ако това е вярно, значи ЦСКА е направил страхотен удар с освобождаването на играча. Той освен, че е крайно лимитиран като качества, се оказва и съвсем нелошо платен. При сегашните реалности всеки месец щеше да носи само загуба за клуба.

Още на мача с Титоград стана ясно, че Фабрини е непригоден за съвременния футбол играч. Безсмислено и ненужно задържане на топката, замаскирано в заблудата, че е добър дрибьор. Може и да е, но срещу най-слабия съперник на ЦСКА до момента, Фабрини не мина повече от 10 метра с топката. Уточнение все пак - в днешния футбол това е безумие, особено за състезател в средата на терена. Казано по-просто - това е забавяне на атаката, изпускане на шанса за добра организация на играта. Вече го казахме - през 80-те Фабрини щеше да е световна звезда. Днес е това, което е - неосъществена надежда, обиколила половин Европа без абсолютно никакъв успех.

"Питайте треньорите защо не ме извикаха пак в националния отбор", каза италианецът. Не, няма нужда да ги питаме...

И отново BGfootball.com предположи, че Фабрини е играч за последните минути и точно това се случи в последните мачове. Задържане на топката с цел забавяне на играта. И то не толкова защото италианецът е кой знае колко добър в това, колкото, че почти всяко негово съприкосновение завършва със спиране на играта. За щастие на отбора му - в негова полза, но това отново е в много случаи е сериозен минус по горепосочените причини.

Фабрини очаквано загуби мястото си в състава и нямаше как да го върне, освен при някакви сериозни кадрови проблеми на Армията. Той просто няма как да се промени на 29 години и проблемите му на терена ще продължат, за да станат проблеми и на отборите му. ЦСКА бързо разбра, че няма нужда да си го причинява.

Епизодични изяви можеше да има и на Армията. Но те винаги са изключение от правилото. Всъщност да му мислят следващите му отбори. За Румъния може и да е добър, но за гранд като ЦСКА - не.

И днес става ясно колко прав е бил Петър Хубчев, за да се откаже от играча. Едва ли някой вярва на приказките, че не е преговарял с Левски. Просто треньорът е видял за какво става дума и след всички критики, които понесе напоследък, трябва да бъде поздравен.

В грандове като Левски и ЦСКА не трябва да се случват нещата на принципа "проба-грешка". Времето за това е минало, дори и ако летоброенето за тях започва след промените от 1989 г. Просто е недопустимо.

ЦСКА коригира една голяма грешка, но все още никой не е защитил привличането на някои други играчи в тима. Денис Давидов дори не сме го видяли в екип, камо ли да разберем що за стока е. Иначе и той е ритал в национала на страната си.

 

А това, че Фабрини е пуснат по взаимно съгласие към Румъния е просто подробност. В случая и добро стечение на обстоятелствата.

Абонирайте се за канала на спортното предаване Студио СПРИНТ в YouTube


Тагове: ЦСКА, Диего Фабрини

Коментари

Още Новини


Livescore
Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
BGfootball.com
BGfootball.com

Революцията вече започна

Революцията вече започна

Някои отбори все още се запъват, но и те ще се предадат

BGfootball.com
BGfootball.com

Българските клубове надуха цените

Българските клубове надуха цените

Повечето от тях предпочитат заточение за играчите им в чужбина, отколкото развитие у нас

BGfootball.com
BGfootball.com

Ще издържат ли някои клубове поправителния си изпит?

Ще издържат ли някои клубове поправителния си изпит?

Тези, които сега въстанаха срещу БФС подкрепиха Боби и сие на последния Конгрес

назаем

Спасителите вече ще изискват силен Левски

Спасителите вече ще изискват силен Левски

Засега е твърде нереалистично да се очаква пълен стадион на всеки мачДъвката ЦСКА

Дъвката ЦСКА

Явно не може в Левски да ври и кипи, а на Армията всичко да е спокойно


Спортни новини