Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Първа лига - редовен сезон
Трансферна зима 2020
Коронавирус!

18-10-2019 14:51


Бившият президент на БФС: В България няма никакво черно тото!

Бившият президент на БФС: В България няма никакво черно тото!

Не ме обичат, защото съм успял човек, смята Борислав Михайлов

стани фен

Борислав Михайлов обяви официално, че се оттегля от поста на президент на БФС. Това той направи на пресконференция в сградата на футболния съюз.

Михайлов започна с големите си успехи и постижения начело на БФС, в това число бюджет, собствена инфраструктура, приходи, международни съдии, хора на БФС в УЕФА. След това премина към отговарянето на въпроси.

"Отдавна се замислях, че може да съм омръзнал на хората. Напоследък станаха и неща, които внасят напрежение. Затова реших да се оттегля, за да могат колегите да работят без напрежение. В деня на мача се видях с министъра, а на следващия ден прочетох какво са казвали. Това са две различни неща", коментира Михайлов.

Той заобиколи въпроса с отказаната и дадена оставка. В деня след мача той първо обяви, че няма да я подава, но малко след това промени позицията си.

"Имам вина за някои неща, след като съм бил 14 години в БФС. Състоянието на българския футбол е общо понятие. Ние сме само регулатор. Футболът се прави по клубовете. Аз като вратар не съм пускал шест гола. Няма нищо фатално и срамно от оставката".

"Няма как да гадая за това, което стана на мача с Англия. Станало е, но голямата вина идва преди всичко от Англия и истерията, която създадоха. Опитахме с писма да тушираме напрежението и да покажем, че не сме расистка държава".

"Темата с уговорените мачове се преекспонира. У нас няма никакво черно тото. Който иска - да доказва. От над 40 сигнала, миналия сезон останаха три3. Няма нито едно доказано".

"Нямам никаква вина, че националният отбор играе слабо. На последния мач с Англия аз половината ни играчи не ги познавам. Идва момент, в който на човек му писва. Не знам коя е най-голямата ми грешка. Може би съм бил прекалено добър. Изпълкомът ще реши какво става в БФС след моята оставка. Аз отивам да си почивам. Ще ходя за риба, на лов..."

"Концепцията е готова. Има кой да мисли по нея и да я следва. Аз бях дотук. Ако някой ме попита за съвет, ще помогна".

 

"Михайлов не успя да даде и адекватен отговор на решението да се спрат вратарите извън ЕС. Според него в България няма достатъчно вратари".

 

Всичко беше една голяма провокация. Някой гъкнал и сигнал. Някой дори не гъкнал и го чул Саутгейт. Съдията не вижда причина да спира мача. ФАРЕ е особена организация. Затварят ни заради тях сектор заради някакво знаме, което не им харесало, а е законно у нас. Голяма провокация", каза още бившият вратар.

Абонирайте се за канала на спортното предаване Студио СПРИНТ в YouTube


Тагове: Борислав Михайлов, оставка, БФС

Коментари

Още Новини


Livescore
Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
BGfootball.com
BGfootball.com

Революцията вече започна

Революцията вече започна

Някои отбори все още се запъват, но и те ще се предадат

BGfootball.com
BGfootball.com

Българските клубове надуха цените

Българските клубове надуха цените

Повечето от тях предпочитат заточение за играчите им в чужбина, отколкото развитие у нас

BGfootball.com
BGfootball.com

Ще издържат ли някои клубове поправителния си изпит?

Ще издържат ли някои клубове поправителния си изпит?

Тези, които сега въстанаха срещу БФС подкрепиха Боби и сие на последния Конгрес

назаем

Спасителите вече ще изискват силен Левски

Спасителите вече ще изискват силен Левски

Засега е твърде нереалистично да се очаква пълен стадион на всеки мачДъвката ЦСКА

Дъвката ЦСКА

Явно не може в Левски да ври и кипи, а на Армията всичко да е спокойно


Спортни новини