Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Първа лига - редовен сезон
Геният се оттегли!
Лига Европа 2019/2020

18-11-2019 10:13


Павел Колев: В момента не можем да спрем Лудогорец

Павел Колев: В момента не можем да спрем Лудогорец
БТА

За осем месеца няма как да се направи това, което в Разград направиха за осем години, смята изпълнителният директор на Левски

стани фен

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев обяви, че най-големият проблем на Левски е самият Левски. Също така допълни, че "сините" не могат да наваксат за 8 месеца това, което Лудогорец гради 8 години.

Но е категоричен, че ако феновете отново се обединят, Левски пак ще се превърне в хегемон.

Колев направи и интересен коментар за евентуална продажба на юношата Станислав Иванов. Изпълнителният директор разкри, че Левски повече няма да продава перспективните си играчи на безценица, а ще се разделя с тях за сериозни суми по подобие на грандовете от Сърбия и Хърватия.

"За да започнем да берем плодовете на това, което треньорите работят в момента, трябва да минат няколко години. Без значение дали ще сме ние, или някой друг. Въпросът е да се спазва посоката. Посоката е не само да възпитаваме добри футболисти, но и хора, които обичат този клуб. Какви ценности се съдържат в името на Левски.

Това, от което съм най-много разочарован, е, че левскарската общност все още не е единна. Когато това се случи, мисля, че няма да има кой да ни спре. За съжаление, в момента не е така. Но от гледна точка на резултати и начин на игра се движим лека-полека в правилната посока. Разбира се и там има да подобряваме много неща, но за няколко месеца няма как да оправим всичко с магическа пръчка.

Ако Левски е в борбата за титлата в момента, това се дължи на две неща: първо - на финансовата стабилност, която настъпи след януари тази година, и второ - че Левски е нещо уникално за България. Това е много повече от футболен клуб.

Ако говорим за спортно-технически стойности, няма как да се опрем на Лудогорец към момента. Трябва да направим подобрения през зимната пауза, което е и нашата идея. Ако някой е очаквал, че за 8 месеца ще направим това, което Лудогорец направи за осем години, значи нищо не разбира от футбол.

Но конкуренцията на другите отбори не ме притеснява. Най-големите проблеми на Левски са си самият Левски. Ако успеем да решим стъпка по стъпка нещата така, че първият отбор да изглежда малко по-добре, ако запазим този курс, по който е тръгнала школата, и може би най-важното - левскарската общност се обедини, няма да има кой да ни спре и нищто чудно да станем свидетели на някакъв период на хегемония на Левски в България. Но тези условия трябва да се изпълнят. Иначе няма как да стане”, каза Павел Колев.

“Светът трябва да се научи, че футболисти, израснали в школата на Левски, струват пари”, допълни изпълнителният директор на сините, след което уточни, че клубът вече няма да продава евтино най-добрите си футболисти.


Тагове: Павел Колев, Левски, Лудогорец

Коментари

Още Новини


Livescore
Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
BGfootball.com
BGfootball.com

Плач на пълен стомах

Плач на пълен стомах

Лудогорец негодува, защото иска да му признаят напълно нередовен гол - това е ефектът след десетилетие на съществуване извън правилата

BGfootball.com
BGfootball.com

Българският Йевтич

Българският Йевтич

И както оригинала, все още далеч от прозвището Маестро

Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Висшата лига след 1/3 от сезона (трета част)

Висшата лига след 1/3 от сезона (трета част)

Къде са останалите големи?

назаем

Свирепа битка за върха в Б група

Свирепа битка за върха в Б група

Доказателството, че футболът у нас е жив, идва от така наречените второстепенни, предимно български футболистиДосега Хубчев е идеален за Левски

Досега Хубчев е идеален за Левски

За футбол, за схеми, за игрови манталитет на Герена не се говори


Спортни новини