Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Първа лига - редовен сезон
Трансферна зима 2020
Коронавирус!

20-11-2019 12:47


Лечков обвини колеги в престъпление

Лечков обвини колеги в престъпление

Под решение на Изпълкома стои негов подпис, той го отрича

стани фен

Назрява поредният голям скандал, свързан с Българския футболен съюз. В публичното пространство се появи решение на Изпълнителния комитет (ИК) на централата, публикувано в Tърговския регистър. Във въпросния документ седят подписите на почти всички членове на ИК на БФС, в т.ч. на първия вицепрезидент Йордан Лечков.

Единствените, чиито подписи липсват, са Кирил Домусчиев и Спас Русев. Първият не присъства на заседанието, а вторият го напусна преди края му.

Спортал потърси за коментар Йордан Лечков, тъй като в последния месец бронзовият медалист от САЩ′94 многократно заяви, че нито е подавал оставка, нито е давал писмен отказ от функциите си на първи вицепрезидент. Лечков дори призова журналистите да прочетат устава на БФС, в който пише, че първият вицепрезидент трябва да замени подалия оставка президент Борислав Михайлов. Поради това бившият кмет на Сливен подаде жалба в съда срещу Михаил Касабов, вписан вече в Търговския регистър като президент на футболната централа. Пред нашата медия сега Лечков обяви, че е подписвал единствено присъствен протокол и става въпрос за грандиозна измама. Ето какво каза Данчо:

- В пространството излезе документ от Търговския регистър, на който седи и вашият подпис. Става дума за решение, че правомощията на президент се изпълняват от Михаил Касабов до провеждането на конгрес. Какъв е вашият коментар? Започнахме да се объркваме сериозно.
- Вижте, аз съм подписал единствено присъствен протокол. Давам ви и жокер - проверете какъв е бил дневният ред на въпросния Изпълком на Българския футболен съюз, какви точки са обсъждани на него. Обадете се в пресдирекцията или в деловодството на БФС, нека те ви дадат тези отговори. Повече не искам да говоря, изчаквам. Нека не говорим повече, все пак съм подал жалба в съда, нека дадем време на съда да отсъди кое е правилното.

- Подписвал ли сте се под решение, че Михаил Касабов поема президенството в БФС до конгрес?
- Няма такова нещо.

- От думите ви излиза, че сте се подписал под присъствен протокол, а някой е фалшифицирал, подменил документа? Говорите за измама.
- Точно така, грандиозна измама е. Аз за какво говоря толкова време - казах ви, вижте дневния ред на Изпълкома, вижте устава. Колко пъти ви го казах.

- Ако сте прав, кой има властта в БФС да направи такава измама през всички?
- Не искам да говорим повече по този въпрос. Подал съм жалба, тя би трябвало да излезе скоро, не искам да се месим в работата на съдиите. Чакаме решението на съда.

След разговора с Йордан Лечков от медията са се свързали с БФС и са поискали стенограма от Изпълкома, на който Борислав Михайлов подаде оставка. Поискан е и дневния ред на въпросния ИК. Отговорът от Бояна е, че БФС не е държавно ведомство и не е длъжен да публикува дневен ред и стенограми от събрания и т.н. Това можело да стане, ако такива бъдат поискани от държавни органи, имащи правомощията да го направят.

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

Абонирайте се за канала на спортното предаване Студио СПРИНТ в YouTube


Тагове: Йордан Лечков, БФС, Търговски регистър, Изпълком, оставка

Коментари

Още Новини


Livescore
Златка Замова
Златка Замова

Барса залага треньор и всичко на масата

Барса залага треньор и всичко на масата

Ще ги измъкне ли пак от тинята Меси срещу Атлетико или идва краят на каталунската му приказка?

BGfootball.com
BGfootball.com

Революцията вече започна

Революцията вече започна

Някои отбори все още се запъват, но и те ще се предадат

BGfootball.com
BGfootball.com

Българските клубове надуха цените

Българските клубове надуха цените

Повечето от тях предпочитат заточение за играчите им в чужбина, отколкото развитие у нас

назаем

С Марселиньо всичко е пито-платено

С Марселиньо всичко е пито-платено

Емблематичния халф си тръгва от Лудогорец през задната врата


09-07-2020
Рождениците днес
Спортни новини