Арда  Берое  Ботев Враца  Ботев Пловдив  Витоша  Дунав  Етър  Левски  Локомотив Пловдив  Лудогорец  Славия  Черно море  Царско село  ЦСКА  България 
Първа лига - редовен сезон
Геният се оттегли!
Лига Европа 2019/2020

20-11-2019 12:47


Лечков обвини колеги в престъпление

Лечков обвини колеги в престъпление

Под решение на Изпълкома стои негов подпис, той го отрича

стани фен

Назрява поредният голям скандал, свързан с Българския футболен съюз. В публичното пространство се появи решение на Изпълнителния комитет (ИК) на централата, публикувано в Tърговския регистър. Във въпросния документ седят подписите на почти всички членове на ИК на БФС, в т.ч. на първия вицепрезидент Йордан Лечков.

Единствените, чиито подписи липсват, са Кирил Домусчиев и Спас Русев. Първият не присъства на заседанието, а вторият го напусна преди края му.

Спортал потърси за коментар Йордан Лечков, тъй като в последния месец бронзовият медалист от САЩ′94 многократно заяви, че нито е подавал оставка, нито е давал писмен отказ от функциите си на първи вицепрезидент. Лечков дори призова журналистите да прочетат устава на БФС, в който пише, че първият вицепрезидент трябва да замени подалия оставка президент Борислав Михайлов. Поради това бившият кмет на Сливен подаде жалба в съда срещу Михаил Касабов, вписан вече в Търговския регистър като президент на футболната централа. Пред нашата медия сега Лечков обяви, че е подписвал единствено присъствен протокол и става въпрос за грандиозна измама. Ето какво каза Данчо:

- В пространството излезе документ от Търговския регистър, на който седи и вашият подпис. Става дума за решение, че правомощията на президент се изпълняват от Михаил Касабов до провеждането на конгрес. Какъв е вашият коментар? Започнахме да се объркваме сериозно.
- Вижте, аз съм подписал единствено присъствен протокол. Давам ви и жокер - проверете какъв е бил дневният ред на въпросния Изпълком на Българския футболен съюз, какви точки са обсъждани на него. Обадете се в пресдирекцията или в деловодството на БФС, нека те ви дадат тези отговори. Повече не искам да говоря, изчаквам. Нека не говорим повече, все пак съм подал жалба в съда, нека дадем време на съда да отсъди кое е правилното.

- Подписвал ли сте се под решение, че Михаил Касабов поема президенството в БФС до конгрес?
- Няма такова нещо.

- От думите ви излиза, че сте се подписал под присъствен протокол, а някой е фалшифицирал, подменил документа? Говорите за измама.
- Точно така, грандиозна измама е. Аз за какво говоря толкова време - казах ви, вижте дневния ред на Изпълкома, вижте устава. Колко пъти ви го казах.

- Ако сте прав, кой има властта в БФС да направи такава измама през всички?
- Не искам да говорим повече по този въпрос. Подал съм жалба, тя би трябвало да излезе скоро, не искам да се месим в работата на съдиите. Чакаме решението на съда.

След разговора с Йордан Лечков от медията са се свързали с БФС и са поискали стенограма от Изпълкома, на който Борислав Михайлов подаде оставка. Поискан е и дневния ред на въпросния ИК. Отговорът от Бояна е, че БФС не е държавно ведомство и не е длъжен да публикува дневен ред и стенограми от събрания и т.н. Това можело да стане, ако такива бъдат поискани от държавни органи, имащи правомощията да го направят.

---

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 


Тагове: Йордан Лечков, БФС, Търговски регистър, Изпълком, оставка

Коментари

Още Новини


Първа лига
последен мач
Първа лига
следващ мач
BGfootball.com
BGfootball.com

Българският Йевтич

Българският Йевтич

И както оригинала, все още далеч от прозвището Маестро

Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Висшата лига след 1/3 от сезона (трета част)

Висшата лига след 1/3 от сезона (трета част)

Къде са останалите големи?

Анализ на седмицата
Анализ на седмицата

Висшата лига след 1/3 от сезона (втора част)

Висшата лига след 1/3 от сезона (втора част)

Битката за топ 4 също е интересна

назаем

Титлата вече пътува към Анфилд

Титлата вече пътува към Анфилд

Краят на 30-годишната суша без титла изглежда е близоЦСКА трябва да завърши започнатото

ЦСКА трябва да завърши започнатото

Последният голям мач за годината ще даде отговори на важни въпроси


06-12-2019
Рождениците днес
Спортни новини